Badminton Vereniging Almere

De lijnen zijn gesloten!

Vraag 1 is bij deze gesloten. We hebben 26 reacties gekregen en de meeste waren goed. Als je deze vragen kon oplossen ben je zeker geschikt om met de BVA Sportquizz mee te doen Natuurlijk vertellen we pas op 24 oktober de uitslag, dus wil je weten wie uiteindelijk heeft gewonnen, kom op de sportquizz op 24 oktober!

De antwoorden:

Uit welke plaats (stad) komt De Graafschap?

De Graafschap komt uit Doetinchem

Uit de VVV gids:

De stad Doetinchem heeft een lange historie. Al in de negende eeuw moet er bebouwing zijn geweest. Inmiddels is het een gemeente met bijna 57.000 inwoners, verdeeld over de stad Doetinchem, de dorpen Wehl (6.700 inwoners) en Gaanderen (5.700 inwoners) en het omliggende buitengebied.

Doetinchem heeft de toerist veel te bieden. Elke dinsdag is er waren- en lapjesmarkt, er zijn uitgebreide winkelmogelijkheden en er is een zeer verscheiden aanbod aan horecagelegenheden. Ieder jaar worden er bijzondere evenementen georganiseerd, waarvan het straattheaterfestival in juli, het stadsfeest in september en de fietsvierdaagse in juli de belangrijkste zijn. De omgeving van Doetinchem is bos- en waterrijk en leent zich perfect voor het maken van fiets-, wandel- en kanotochten.

Doetinchem ligt aan de A 18, op ca. 30 km van Arnhem en 25 km van Zutphen. De Duitse grens is ca. 15 km verwijderd. De rivier de Oude IJssel stroomt door de stad. Doetinchem is voorts een belangrijk knooppunt van openbaar vervoer. Er is een groot busstation en een NS-station

Wat is de bijnaam van De Graafschap?

De bijnaam is “Superboeren”

Deze geuzennaam wordt met trots gedragen door de De Graafschap supporters. Ooit bedacht door Hans Kraaij jr, destijds speler van De Graafschap. Na een zwaar voetbalgevecht tegen Feyenoord noemde hij zijn club “geen boeren, maar superboeren”. Een geuzennaam was geboren. Een naam die de Achterhoekse nuchterheid en “doe maar gewoon mentaliteit tekent.Een mentaliteit die zegt dat verliezen niet erg is, als je maar strijd levert.Een tegel bij de opgang van het veld verwoordt het treffend: d’ran oftewel geen gezeur, aan de bak (uit Grolsch Magazine)

Welke zeer beroemde Nederlandse trainer heeft het grootste deel van zijn voetbalcarrière bij De Graafschap gevoetbald?

Guus Hiddink. In de VI van afgelopen week staat een reportage over de meest succesvolste trainers die Nederland ooit gekend heeft, gebaseerd op het aantal prijzen dat tijdens de trainersloopbaan is gewonnen. Guus staat hierop op de 4de plaats (achter Van Gaal, Cruijff en Michels) met een indrukwekkende palmares:

Reageer op dit bericht (“De lijnen zijn gesloten! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)