Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

De Dutch Open die medio oktober in het Almeerse Topsportcentrum is gehouden, kan als een groot succes worden beschouwd. Mooie wedstrijden en een uitstekende opkomst qua publiek. In jaren is het niet zo druk geweest. Ik hoop voor het Nederlandse badminton dat deze ontwikkeling doorzet. Verheugend was ook dat onze burgemeester Annemarie Jorritsma de gehele zondagmiddag geweest is, dat de gedeputeerde John Bos van de Provincie Flevoland er was en Erica Terpstra, voorzitter van het NOC*NSF er eveneens was. Zij reikten de prijzen uit aan de winnaars en zelfs mij viel als voorzitter van de Badminton Vereniging Almere de eer te beurt om in het mannendubbel de prijzen uit te mogen reiken. Het vermelden waard is nog dat oud-wethouder Henk Smeeman acte de présence gaf bij de finale wedstrijden. De huidige wethouder van sportzaken heb ik helaas niet gezien.

De komende weken praat een delegatie van het bestuur met grote leveranciers van badmintonattributen. Een megadeal zoals van de NBB met Yonex van € 3, 2 tot € 3,5 miljoen in zeven jaar, zal het zeker niet worden. Maar voor onze vereniging, kan het zo maar om een majeure overeenkomst gaan. Vanzelfsprekend houden wij U op de hoogte.
Verder hebben we naar aanleiding van de aanpassing van de statuten en het huishoudelijk reglement tijdens de laatste algemene ledenvergadering, het naslagwerk ‘Statuten en Huishoudelijk Reglement’ aangepast. Dan is dat ook weer up to date.
Ten behoeve van de algemene leden vergadering in december 2009 wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan het produceren van de jaarstukken 2008/2009. De jaarrekening, de cijfers dus, zijn inmiddels al door de kascommissie bekeken.
En dan zijn we ook nog bezig met het schrijven van een nieuw beleidsplan. Het oude dateert al weer uit december 2005 en begin 2010 willen we het nieuwe beleidsplan kunnen presenteren. Onze stakeholders (leden, sponsors, gemeente en provincie) moeten ten slotte wel weten, wat we als vereniging van plan zijn.

Zoals U weet ben ik een aantal dagdelen als chauffeur opgetreden tijdens de Dutch Open. Op zaterdagochtend 17 oktober 2009 om 8.45 uur ging de telefoon. Ik was net bezig het ontbijt klaar te maken en het schoot mij door het hoofd dat ik wellicht een speler moest ophalen uit een Almeers hotel en naar het Topsportcentrum moest brengen. En ik kon niet, want ik zou mijn zoon Erik helpen met het ophalen van een kinderkamer bij Prénatal voor de kleine nazaat die eind december wordt verwacht. Maar nee, het was mijn kleinzoon Daan. Daan is begin november jarig en wordt dan negen jaar en vertelde mij dat hij zo graag een schip van Lego wilde hebben. En of wij dat hem wilden geven. Het kost maar € 62,-- voegde hij er nog aan toe. Mama zou het cadeau kopen en ons dan van te voren het cadeau geven en dan konden wij het weer aan Daan geven. Niemand hoefde dan te weten hoe het gegaan was. Wij hoefden slechts te betalen Ik heb hem nog wel gevraagd of hij zeker wist dat het € 62,-- kostte en niet per ongeluk € 262,--, want iets dergelijks heb ik in het verleden ook wel eens meegemaakt. Hij wist het zeker en ik heb gezegd dat ik het goed vond. Want eerlijk gezegd, wat moet je de kleinkinderen anders geven. Ik was vroeger blij als ik een Dinky Toy voor mijn verjaardag kreeg (heb ik trouwens allemaal nog bewaard in de oorspronkelijke dozen). Nu heb ik de indruk dat ze altijd al alles hebben tot aan een laptop toe. Mijn vrouw vond het ook prima, want het gebruikelijke, “wat haal jij nu uit” is achterwege gebleven.

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)