Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

In mijn vorige column heb ik aangegeven, dat het eredivisiebestuur tijdens de NK in Almere met een afvaarding van het bondsbestuur rond de tafel zou gaan om afspraken de maken over de status van het samenwerkingsverband van eredivisieverenigingen. Wel dat is allemaal prima verlopen en op 15 maart 2010 komt het eredivisiebestuur weer bij elkaar en dan zal er ook een persberichtje worden opgesteld. En de afspraken die de verenigingen onderling al gemaakt hebben voor het komende seizoen zullen dan ook nog eens keurig op papier worden gezet. Een heel goede zaak dat de verenigingen elkaar steeds meer vinden in het grote belang dat de badmintonsport heet. Wellicht kunnen we een periode van ruzies en dergelijke nu definitief achter ons laten!

Onze vereniging is het jaar 2010 niet slecht begonnen. Dan laat ik de sportieve prestaties nog even buiten beschouwing, want die zijn uitzonderlijk goed, maar dan heb ik het bijvoorbeeld over het aantrekken van sponsors. Twee sponsors kunnen we toevoegen aan ons uitgebreide sponsorbestand en we hebben ook nog een aantal prospects, zoals dat in vakjargon schijnt te heten. Binnenkort zullen we met de namen van de sponsors naar buiten treden. Binnen enkele weken hopen we ook duidelijkheid te verschaffen over de uitkomst van de gesprekken die we hebben gevoerd met de Provincie Flevoland. Laat u verrassen zou ik zeggen.

En we praten wat af. Zo praat een bestuursafvaardiging regelmatig met vertegenwoordigers van politieke partijen. Zo hebben we gesprekken gevoerd met de PVV, Leefbaar Almere, raadslid en oud-wethouder Frits Huis en met de VVD, raadslid René Maertens. Met GroenLinks moeten we nog een afspraak plannen. Over en weer willen we weten wat we van elkaar kunnen verwachten en u kent het gezegde "Veel beloven, weinig geven, doet een gek in vreugde leven" en van die club zijn wij niet. Onze politieke gesprekspartners hebben niet altijd een goede reputatie op dit punt. Maar leuke gesprekken zijn het zeker en ook vaak humorvol.
Hoog op de agenda staan wat ons betreft altijd de files en hoe die doorwerken ook op de sportverenigingen. Vroeg de file in, laat de file uit, kinderen ophalen uit de kinderdagverblijven of school, kinderen naar een sportvereniging brengen en weer ophalen, snel eten, en zeg nu zelf, wie heeft er dan nog zin om zelf te gaan sporten als men al amechtig hijgend op de bank zit. En als men gaat sporten, dan zien wijzelf op bepaalde avonden dat de zaal om 21.30 uur leegstroomt, want men moet immers 's morgens vroeg de file weer in.

Afgelopen dinsdag hebben we tijdens een feestelijke bijeenkomst de officiële stukken getekend voor de combinatiefunctionaris met de gemeente Almere, wethouder Arno Visser, de voorzitter van Sportservice Flevoland, de heer R. Wilcke en mijn persoon. En zo staan we gedrieën op de foto. Bij wethouder Visser hebben we een gesprek aangevraagd om eens van gedachten te wisselen over de Almeerse sport en onze vereniging.

Afgelopen vrijdag was onze oudste kleindochter Iris bij ons. Ze had atv-dag van school, hoe verzin je het eigenlijk, en had haar rapport bij zich. Een rapport verpakt in een prachtige kleurige ordner, het kan niet op. Ik moest denken aan de rapporten die wij vroeger op school kregen. Dat was in de vorm van een dun schriftje, niets meer maar ook niets minder. Gelukkig kon ik redelijk mee komen in de klas van bijna 50 kinderen. Alleen voor het zingen werd ik altijd de klas uitgestuurd. Vele jaren later werd het de kerk, maar dat was toch heel wat anders.
Ik moest het rapport van onze groep-3 kleindochter vanzelfsprekend bekijken en het was een mooi rapport. Ik deed overigens mijn stinkende best om voor alle ootjes, veetjes, rveetjes en geetjes een andere verklaring te geven dan de officiële. En met name de veetjes las ik met mijn prisma-afwijking consequent als een ootje, van onvoldoende dus. Aanvankelijk betrachtte Iris nog enig geduld met mij. "Opa, dat is een voldoende en geen onvoldoende" maar toen het haar te gek werd, riep zij luidkeels: "Opa, zet je bril eens op" en aansluitend zei zij tegen oma: "Opa kan niet eens een rapport lezen. Is ie soms blind". En mijn vrouw vulde nog heel fijntjes aan: "En hij wordt nog doof ook, vooral als ik vraag of hij even wil stofzuigen".

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Mostert op 21-02-2010 om 20:08 uur

    Dat krijg je als je alleen maar met badminton bezig bent en vergeet te stofzuigen. Heb je ook nog eens de verplichting van een column waarin je uiteraard de waarheid moet schrijven en vervolgens zit je met een dilemma. Dus!!!!! Volgende keer gewoon stofzuigen. Voorkomt wel vegen uit pannen.
    Maar voor de rest doe je het prima

  2. Marian Haages op 22-02-2010 om 21:39 uur

    Vanmiddag meldde ik jou telefonisch nog mijn respect voor die haarfijne opmerkingen en uitdrukkingen en gezegdes, die jij altijd bezigde in welk overleg of gesprek dan ook (van top tot werkvloer). Dit was naar aanleiding van jouw bewondering voor jouw zoon Erik, die gisteren zo'n goed spreker in het openbaar bleek te zijn. Van wie zou hij dat hebben, vroeg jij je af. Ik dacht dat hij dat wel eens van zowel zijn vader als van zijn moeder kon hebben. Jouw "van de voorzitter" bevestigt mij dit haarfijn.
    Het gezegde "Veel beloven, weinig geven, doet een gek in vreugde leven", kende ik nog niet! Het is wel het juiste en het meest toepasselijke gezegde voor wat de politiek in Nederland betreft. Alweer zo'n ijzersterke van je, die je ook nu zomaar even uit jouw mouw schudt. Mijn respect voor jou was dus niet ongegrond en dat terwijl ik het "van de voorzitter" (ook alweer zo'n fantastisch stuk) nog niet eens had gelezen.
    En die kleindochter van jullie zal ongetwijfeld wel wat van opa en oma in haar genen hebben.
    Jouw voor het zingen de klas uitgestuurd worden, komt mij bekend voor. Dat werd Johan ook. Jullie zouden broers van elkaar kunnen zijn. Dat geldt evenzeer met zijn doofheid als het op stofzuigen aankomt. Alleen begreep hij nooit wat er met "voor het zingen de kerk uit" werd bedoeld, althans zo hield hij zich altijd voor.
    je "oude" secretaresse.

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)