Badminton Vereniging Almere

Forza Almere wint met de grootst mogelijke cijfers

De wedstrijd Forza Almere tegen Schijndel kende een ietwat curieus begin. Dennis Steenland stond 2,5 uur in de file op de A 12 als gevolg van het feit dat zich in een tegen de vangrail gestrandde auto explosieven zouden bevinden. In allerijl werd Jeroen van Moorst als vervanger opgetrommeld en die klaarde zijn klussen uitstekend. Dat deden de andere spelers ook en zo werd de eindstand bepaald op 8-0 voor Forza Almere.

Er werd begonnen met de damessingles omdat er van het Forza Almere team nog maar 1 heer aanwezig was. Monique Slaman speelde haar single tegen Mirte van Lieshout. Deze partij wist ze netjes in 2 sets af te ronden. Iris Putters speelde de andere single, omdat Marloes van Heteren op vakantie is naar Vietnam. Iris deed dat voortreffelijk en won gemakkelijk van haar tegenstander Elle van Schijndel.

Op moment kwam Jeroen van Moorst binnen en mocht meteen met zijn single beginnen, omdat Dennis nog steeds stil stond in de file. Jeroens tegenstander Niels Bijnen ging mee met het vlakke spel van Jeroen, waardoor Jeroen het 3e puntje voor Almere kon binnenslepen. Ondertussen was ook Andre Aantjes begonnen aan zijn single tegen de Engelsman Stuart Burnett. Andre verloor de eerste set en met een achterstand van 20-18 leek het erop dat hij ook de 2e set ging verliezen. Dit liet hij niet toe en hij wist ook de derde set met winst af te sluiten. Tussenstand: 4-0.

Dennis liet weten dat hij weer richting huis ging zodra hij de kans kreeg. Dit betekende dat Jeroen ook de dubbel en mix zou gaan spelen. De dubbel met Andre verliep goed en ze wisten de eerste set te winnen van Andrew Slatham en Stuart. De tweede set ging hen helemaal gemakkelijk af, want met 21-9 pakten zij de winst. Op de baan ernaast speelden Iris en Monique een goede wedstrijd tegen Ashley Handels en Elle en wonnen deze wedstrijd in 2 games en wisten daarmee de 6-0 voor Forza Almere binnen te halen.

In het eerste gemengd dubbel speelden Jeroen en Iris tegen Andrew en Mirte. Andre en Monique namen het op tegen Niels en Ashley. Beide mixen werden gewonnen waarmee de eindstand van 8-0 werd behaald. Met deze overwinning blijft Forza Almere koploper in de eerste divisie.

Volgende week zal Forza Almere niet in actie komen, omdat de regionale kampioenschappen dan plaatsvinden in Aalsmeer. Die week erop zal Forza Almere een dubbelweekend spelen tegen Velo 3.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

1. Henk Mostert op 07-11-2010 om 13:16 uur