Badminton Vereniging Almere

Badmintonners willen nu wel kampioen eredivise worden

ALMERE/ABEL IWEMA - 23 augustus 2013. De verwachtingen bij Badminton Vereniging Almere met betrekking tot het vlaggenschip zijn weer hoog. Dekker Almere gaat opnieuw voor de titel in de eredivisie.

Teamcaptain Dave Khodabux is helder in zijn vooruitblik. ,,We nemen als spelers veel meer verantwoordelijkheid. We willen samen presteren en dan wil je gewoon het hoogst haalbare realiseren”, is Khodabux optimistisch. Vorig seizoen strandde zijn ploeg in de halve finales van de play offs. ,,We hadden erg veel pech met blessures. Zeker op het einde troffen we het niet met de geblesseerde Cheryl Seinen, Saber Afif en mijzelf”, somt Khodabux op.

De captain is tevreden bij de club. ,,Als je ziet wat een talent hier aan komt. We hebben dat vorig jaar al gezien met Alex Vlaar en Manon Sibbald. Er is genoeg potentie en ik vind het leuk om dat soort spelers te coachen en te begeleiden in het ervaren van de wedstrijden”, omschrijft Khodabux zijn drijfveer. Oud-clubgenoot van Van Zijderveld Justin Teeuwen komt in ieder geval de selectie versterken. Voor de rest is het wachten op de presentatie van het team volgende week vrijdag. Met name aan de dameskant zal het team nog versterkt moeten worden.

Coach Erik Staats onderschrijft de ambitie van zijn teamcaptain. ,,We moeten nog aanvulling hebben bij Manon Sibbald, Yvonne Sie en Cheryl Seinen. Dat is echter lastig want veel getalenteerde en ervaren speelsters ontvluchten Nederland”, vat hij het probleem samen. De speelsters gaan voor een lucratief contract in bijvoorbeeld Duitsland. ,,Dat zorgt er voor dat onze eredivisie ook wat verzwakt wordt. Dat is jammer. Aan de andere kant zijn de teams nu wat meer gelijkwaardig.’’ Ondanks wat onduidelijkheid in de selectie heeft Staats goede moed voor de competitie die op 7 september start met een thuiswedstrijd tegen The Flying Shuttle uit Barendrecht.

Reageer op dit bericht (“Badmintonners willen nu wel kampioen eredivise worden ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)