Badminton Vereniging Almere

Mooie uitzege van Qontent Almere

Qontent Almere heeft zaterdag 20 september 2014 de uitwedstrijd tegen het Amstelveense Van Zijderveld met de mooie cijfers 1-7 gewonnen. In feite waren er twee partijen waarin de spelers aan elkaar gewaagd waren en dat waren de beide vrouwensingles.

Qontent

In het mannendubbel maakten Dave Khodabux en Stephan Branderhorst het zichzelf moeilijk ondanks een bliksemstart van de beide Qontent Almerespeler. Een ruime 11-4 voorsprong werd teniet gedaan door de tegenstanders Lennart Bijkerk en Lester Oeij en de Almeerders wisten nog maar ternauwernood de eerste game te winnen met 19-21. De tweede game ging gelijk op en Van Zijderveld pakte deze game met 23-21. In de derde game waren Khodabux en Branderhorst weer bij de les en zij pakten de derde game met 13-21.

Cheryl Seinen en Yvonne Sie troffen aan de andere kant van het net Mireille van Daal en Nikki Hosseinnia. De eerste game wonnen de beide S-jes met 12-21. In de tweede game was het even opletten geblazen voor de Almeerders maar met 16-21 werd de zege in de partij veilig gesteld.

Van Soerland Sport

In de vrouwensingle vochten Linda Chen en Manon Sibbald een leuke partij uit. Manon leek echt de betere, maar hier en daar een slordigheidje en pure pech maakten het spannend. Sibbald maakte in de eerste game een 20-18 achterstand ongedaan en won alsnog met 20-22. In de tweede game deed ze dat nogmaals en zette een 19-17 achterstand om in de winst met 19-21. Heel knap gedaan!

De beide mannensingles leken op een dubbele aflevering van de tekenfilm Tom en Jerry. Justin Teeuwen liet weinig over van Marco den Haan, die overigens zijn stinkende best deed, maar de uitslag 12-21 en 8-21 zegt genoeg.

Stephan Branderhorst deed het kat- en muisspelletje nog eens dunnetjes over tegen Lennart Bijkerk. De eerste game was met 5-21 voor Branderhorst en in de tweede game werd het 15-21, maar toen liet Branderhorst de teugels vieren.

Tamara van der Hoeven kon het in haar single niet bolwerken tegen Mireille van Daal. Nota bene de Almeerse Van Daal won met 21-14 en 21-18 van Van der Hoeven in een aantrekkelijke duel en snoepte daarmede Qontent Almere een punt af.

Marco den Haan en Nikki Hosseinnia hadden alleen in de eerste game in het gemengd dubbel nog iets in te brengen tegen de Almeerders Alex Vlaar en Cheryl Seinen. Laatstgenoemden wonnen de eerste game met 16-21en de tweede game met 6-21.

Van het gemengd dubbel van Lester Oeij met Linda Chen tegen Justin Teeuwen met Yvonne Sie werd veel verwacht. Het gelegenheidskoppel Teeuwen en Sie kweten zich uitstekend van hun taak en wonnen met tweemaal 15-21 van Oeij en Chen.

De beide trainer-coaches, Erik Staats en Emmy Vlaar toonden zich tevreden met het resultaat. Volgende week zaterdagavond speelt Qontent Almere thuis in Sportcomplex RCS tegen het Amsterdamse Slotermeer.

Qontent

Reageer op dit bericht (“Mooie uitzege van Qontent Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)