Badminton Vereniging Almere

Tweede dagtrip naar Limburg ook succesvol afgesloten

Qontent Almere heeft zaterdagavond 8 november 2014 de tweede achtereenvolgende dagtrip naar Limburg succesvol afgesloten door in Hoensbroek de Carlton Eredivisiewedstrijd tegen BC Victoria met 6-2 te winnen. Vaste waarde Stephan Branderhorst ontbrak, maar desondanks een mooie overwinning voor de Almeerders. Opvallend ook deze keer weer het goede spel van de vrouwen van Qontent Almere!

Dave Khodabux en Alex Vlaar hadden wat goed te maken na hun zwakke optreden in het mannendubbel in de vorige wedstrijd tegen BC Roosterse. De tegenstanders, Ben Maes met Birger Abts waren daar het slachtoffer van, want de winst was met 16-21 en 11-21 voor de Almeerders en dat was een mooi begin.

Yvonne Sie met Cheryl Seinen hadden in de thuiswedstrijd hun vrouwendubbel verloren van Meta Knuth en Jessie van Wijk, maar nu revancheerden het Almeerse koppel zich voor deze nederlaag. Heel goed spelend en met tweemaal 13-21 ging de winst toch vrij afgetekend naar Sie en Seinen.

Qontent

Justin Teeuwen moest toch opletten tegen de geroutineerde Robert Kwee, maar dat deed hij ook en de punten waren dan ook voor Teeuwen met 16-21 en 14-21.

Manon Sibbald moest vol aan de bak tegen Lieke Maes, want Maes wilde genoegdoening voor de nederlaag die ze in Almere leed tegen Sibbald. Sibbald won deze keer niet in twee games, maar stelde met een mooie badmintonuitvoering in drie games de overwinning veilig, 18-21, 21-17 en 14-21 en daarmede kwam de tussenstand in de wedstrijd op 0-4 voor Qontent Almere.

Alex Vlaar toonde zich een waardig vervanger van Stephan Branderhorst, dit ondanks zijn verlies in twee games tegen de Belgische International Birger Abts. Vlaar vocht voor wat hij waard was, maar sneuvelde met 21-16 en 22-20. Gezien zijn vertoonde spel had Vlaar een derde game verdiend.

Tamara van der Hoeven had wat recht te zetten tegen de Belgische International Ann Knaepen, want in Almere had ze in twee games verloren van Knaepen. Van der Hoeven pakte de eerste game met 13-21, maar moest de tweede toch aan Knaepen laten met 21-14. Ook de derde game was voor Knaepen met dezelfde cijfers, maar Van der Hoeven verloor met ere, want het spel van de pas 16-jarige was veelbelovend.

RCS

Dave Khodabux en Yvonne Sie kregen de winst in hun gemengd dubbel met tweemaal 21-0 geschonken van Robert Kwee en Lieke Maes.

Justin Teeuwen en Cheryl Seinen moesten er echt voor gaan tegen Ben Maes en Meta Knuth. De eerste game was voor de Qontent Almerespelers met 24-26, maar in de tweede game werden Maes en Knuth met de cijfers 9-21 veelvuldig het overbekende Limburgse bronsgroene eikenhout in gestuurd. Teeuwen was weer weergaloos en Seinen koelbloedig.

Trainer-coach Erik Staats was tevreden met de uitslag en het vertoonde spel van zijn team dat toch voor het merendeel uit youngsters bestaat. Door de overwinning springt Qontent Almere naar de tweede plaats op de ranglijst met 52 punten uit tien wedstrijden. Maar dat is wel een beetje windowdressing, want de wedstrijd tussen de grootmachten DKC en Amersfoort moet nog gespeeld worden op 7 december 2014.

De stand in de Carlton Eredivisie en de uitslagen van de tot nu toe gespeelde wedstrijden is als volgt

Qontent Almere speelt de eerstvolgende wedstrijd op zaterdagavond 22 november 2014 thuis in Sportcomplex RCS.

Qontent

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Paula op 09-11-2014 om 19:50 uur

    John en ik hebben genoten van team 1 in het verre Limburg. Wij waren toevallig in de buurt...

Reageer op dit bericht (“Tweede dagtrip naar Limburg ook succesvol afgesloten ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)