Badminton Vereniging Almere

Qontent Almere verliest van DKC

Qontent Almere heeft zondagmiddag 14 december 2014 met 6-2 verloren van DKC. Het was zonder meer een aantrekkelijke wedstrijd in de Carlton eredivisie en leuk voor de toeschouwers, met name die van DKC, maar de Almeerders werden op bijna alle fronten afgetroefd door de felle Hagenaars. Alleen Manon Sibbald en Justin Teeuwen haalden hun normale niveau aan de zijde van Qontent Almere.

Dave Khodabux en Alex Vlaar speelden de mannendubbel tegen Michiel Kruijt en Thomas Wijers. Maar een echte vuist konden de Almeerders niet maken tegen het DKC-koppel en de laatsten gingen dan ook aan de haal met de winst (21-17 en 21-16). Het kwam ook allemaal hoogst ongelukkig uit voor Dave Khodabux, herstellende van een griep en dan een dubbelweekend met nota bene twee zware tegenstanders.

Het leek wel alsof Yvonne Sie en Cheryl Seinen al bijvoorbaat het hoofd in de schoot geworpen hadden in het vrouwendubbel tegen Ginny Severien en Alida Chen. De Almeerse dames gaven in de eerste game niet thuis (21-11) en in de tweede game werd er gepauzeerd met een achterstand van 11-2. Pas toen gingen de S-jes badmintonnen, maar dat was natuurlijk veel te laat al werd het nog wel 21-18.

Qontent

De El Ghazi van het Nederlandse badminton, Justin Teeuwen, gaf weer een beste show weg tegen Mark Caljouw, die zich overigens ook niet onbetuigd liet. Een spetterende partij badminton met hoogstandjes van beide zijden. Uiteindelijk wist Teeuwen de partij in drie games naar zich toe te trekken (21-14, 17-21 en 19-21). Chapeau voor Teeuwen!

Tamara van der Hoeven won in haar single tegen Veerle Wijers de eerste game met 18-21. In de tweede game ging het fors mis en die werd dan ook verloren met 21-11, maar de neergang zette zich ook door in de derde game, want met de pauze keek Van der Hoeven al tegen een 11-2 achterstand aan. Toch kwam van der Hoeven helemaal terug en leek de winst nog te gaan grijpen, maar die vlieger ging net niet op met 21-18 voor Wijers.

Manon Sibbald speelde voor wat zij waard was en dat blijkt veel te zijn, want zij gaf haar opponent Alida Chen meer dan partij. De eerste game verloor Sibbald met 21-18 en in de tweede game vergat zij tweemaal een gamepoint te converteren naar de gamewinst. Chen won uiteindelijk met 24-22.

Stephan Branderhorst speelde zaterdagavond nog een berenpartij tegen de Nieuw-Zeelander Fowke, maar daar was deze zondagmiddag tegen de immer strijdlustige Dennis van Daalen de Jel niets van te zien. De eerste game was voor de DKC-er in hart en nieren met 21-17 en de tweede zelfs met 21-5.

Van Dave Khodabux en Yvonne Sie tegen Michiel Kruit en Veerle Wijers mochten geen wonderen verwacht worden, en die kwamen er ook niet, alhoewel de Almeerders er nog wel een derde game uit sleepten (21-16, 19-21 en 21-12).

Cheryl Seinen en Justin Teeuwen gaven alles in hun gemengd dubbel tegen Mark Caljouw met Daisy Bommeleijn. Zij verloren weliswaar de eerste game met 22-20, maar in de tweede game was het alleen Teeuwen die de shuttle leek te raken (7-21). In de derde game was het weer spannend, maar na 15-15 vond Teeuwen het wel genoeg en werd het 16-21 voor de Almeerders.

Zo werd het dit weekend tweemaal 6-2. Eénmaal in voorspoed en de andere keer in tegenspoed. Qontent Almere staat overigens nog steeds derde op de ranglijst en lijkt zeker van de final four, al leek het spel van een aantal spelers daar even niet geheel op.

Van Soerland Sport

Reageer op dit bericht (“Qontent Almere verliest van DKC ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)