Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Inzake de kwestie tussen BNL en onze vereniging probeert BNL nu toch al volgend seizoen 2016/2017 een aantal van onze 21 jeugdteams in de regio Centrum te laten uitkomen en niet pas in het seizoen 2018/2019. Dat is al een hele stap voorwaarts. Alleen moeten de beide regiomanagers van Noord Holland en Centrum nog wel één en ander goed met elkaar afstemmen, want anders lopen we het gevaar dat we plotseling op zondagmiddag 14 of 15 jeugdteams thuis hebben spelen. En dat kan niet. Enfin, we wachten dat maar even af of dit afstemmingsprobleem goed wordt opgelost door BNL.

Wat we niet afwachten is het feit dat BNL ons met een incassoprocedure dreigt, omdat we gewoonweg niet langer van zins zijn om voor wedstrijden te betalen, die nooit gespeeld zijn. De afgelopen jaren hebben we duizenden euro's te veel betaald en dat doen we dus niet meer. We stellen ons op het standpunt dat we alleen betalen voor diensten die geleverd worden. Juridisch en formeel kan BNL zich beroepen op de regels, maar kan dat ook moreel? Een incassoprocedure starten op formele gronden, maar moreel volkomen fout zitten en dat al jarenlang!

Ons bestuur heeft inmiddels besloten een intakeformulier in te vullen om de kwestie voor te leggen aan de Rijdende Rechter.

En dan nog de kwestie van de posters van beide Mastertoernooien. Op het refereerapport van de toernooien kan een vereniging een minpunt scoren als er geen posters van de Mastercircuits in de sporthal hangen. Die posters worden door BNL geleverd en zijn in beide toernooien aanmerkelijk te laat geleverd, namelijk nadat de toernooien al gespeeld waren. Maar nu komt het. BNL is volgens de uitvoeringsregeling van de mastertoernooien niet verplicht om de posters te leveren..................., maar als ze er niet zijn, kun je als vereniging van dezelfde BNL wel een aanmerking van de referee krijgen. Kan het Kafkaanser?

Ook in dit geval houdt onze penningmeester zijn poot stijf en gaat niet over tot betaling van de toernooibijdrage per speler. Het is toch te gek voor woorden, aan ons geld mankeert niets, maar aan de geleverde diensten van BNL des te meer.

Ik adviseer BNL de basale zaken allereerst op orde te krijgen, zorg voor een goede administratieve organisatie en interne controle en spring niet verder dan de financiële polsstok lang is. De afgelopen jaren is BNL er in geslaagd om de recreanten van zich te vervreemden en nu gebeurt dat met de competitiespelers door de idioot hoge competitiebijdragen zowel voor de jeugd als de senioren.

Paul Klein heeft het op Badmintonline over het feit dat we nog tussen 35.000 en 40.000 leden hebben. Ik denk dat Paul er naast zit. Ik denk dat we de 35.000 inmiddels al niet meer halen, als ik met mijn Sony-oren hoor dat er honderden opzeggingen zijn. En die minder dan 35.000 leden moeten steeds meer geld opbrengen om de BNL-begroting op een Brusselse wijze sluitend te krijgen. Wellicht sluitend, maar tegelijkertijd stuitend.

Goed nieuws is het feit dat er drie Nederlandse badmintonners actief zullen zijn tijdens de Olympische Spelen. Ik hoop dat Eefje Muskens, Selena Piek en Jacco Arends uiterst succesvol zullen zijn in Brazilië en wellicht kunnen zorgen voor een kleine boost in badmintonnend Nederland.

Onze mini-expositie in de nieuwe bibliotheek in het Stadshart is goed bezocht. We hebben een aantal leuke reacties gekregen en er zelfs een aantal leden aan overgehouden.

Op 13 april 2016 hebben we inzake de Bowlshal gesproken met de wethouders René Peeters (onder meer Sport) en Mark Pol (onder meer Financiën en Vastgoed) over hoe we verder om moeten gaan met de voormalige Bowlshal. Het was een goed gesprek en binnen enkele weken hopen we er uit te zijn.

De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met bedrijven en bedrijfjes om tot samenwerking te komen. Het is bepaald geen makkelijk traject, maar we zullen maar zeggen dat de aanhouder wint. De afgelopen maanden hebben we een aantal nieuwe samenwerkingen gerealiseerd en daar zijn we maar wat blij mee. En we hebben ons kruit nog niet verschoten, want gesprekken met een nieuwe hoofdsponsor zijn gaande. Gaat vast goed komen.

Tijdens een weekje vakantie in Frankrijk speelde ik een spelletje kindermonopoly met mijn zesjarige kleindochter Sara. Zij kent het spel inmiddels uit haar hoofd. Ik dus niet. Ik stond er slecht voor en toen ik een kanskaart trok zei ik dat ik van de bank 10 miljoen euro kreeg. Sara keek mij eens aan en zei: "Opa geef mij die kanskaart eens". En vervolgens las zij de kaart voor en zei ze: "Dit is een gevangeniskaart, Opa. Helemaal geen 10 miljoen". Zelfs langs AF gaan kon mij niet meer redden.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Nils op 18-05-2016 om 22:23 uur

    Hoi Henk,

    Even een korte update. De regioindeling wordt door mij gemaakt, en ik ben vrijwilliger en dus geen betaalde kracht. Ook heeft dit niets met BNL te maken, maar alleen met mijn eigen initiatief om er iets van te maken. Echter kost mij dit wel veel vrije tijd, dus dit gaat dan niet zo snel...
    Zoals elk jaar is het weer een hele puzzel, en iedereen lijkt wel dezelfde speelsleutels te willen hebben, dus dan wordt t lastig....
    Er is trouwens geen regiomanager in Noord-Holland, die positie is al jaren vacant, dus als jij nog iemand weet die dit wel oppakken... dan graag.
    Ik hoop dan ook dat je dit als een positieve verandering ziet en niet overal de negatieve dingen uitlicht.

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)