Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Onze jeugd heeft ons de afgelopen weken versteld doen staan. Bij het NK in Tilburg werd tienmaal een eerste plek behaald en negenmaal een tweede. Ik denk dat we nog nimmer een dergelijk resultaat hebben behaald. Maar dat is nog niet alles. Op het NK voor regioteams in Zutphen was Almere met twee teams vertegenwoordigd, de J1 onder 19 jaar en de J4 onder 17 jaar. Beide teams werden kampioen van Nederland en dat is toch ook weer een mooie prestatie, temeer daar de J1 bestond uit 14- en 15-jarige spelers en de J4 uit 12- en 13-jarigen. De felicitaties gaan niet alleen uit naar de spelers en speelsters, maar ook naar de trainers.

Tijdens de clubkampioenschappen met 200 deelnemers was het gezelligheid troef, maar toch werden er ook spannende partijen gespeeld. En ook het aansluitende clubfeest in Hawaï-stijl was naar ik heb begrepen een doorslaand succes. Sommige spelers moesten op zondag, na het clubfeest, vroeg in de ochtend nog hun partijen spelen. Die moesten dus ietwat brak aan de bak.

Het formeren van een nieuw BNL-bestuur heeft heel wat voeten in de aarde. Ik denk dat we nog eerder een nieuw kabinet hebben dan een nieuw bondsbestuur. En waarom zouden we ons ook haasten. Als het even tegenzit hebben we ultimo 2017 minder dan 30.000 leden en het NOC*NSF rekent zelfs met 27.000 leden. Het feit dat we met een Titanic-achtig ledenverlies te maken hebben is niet alleen BNL aan te wrijven, maar wel in belangrijke mate.

Neem nu bijvoorbeeld de krankzinnig hoge competitiebijdrage van € 188,- voor de jeugdteams. Is voor verenigingen nauwelijks of niet op te brengen en dat betekent dat clubs hun eigen alternatieve jeugdcompetities gaan opzetten of zelfs de jeugd helemaal geen competitie laten spelen. Hoe dom kun je zijn als bond om het zo ver te laten komen. Op badmintonline lees ik dat in de bondsvergadering van 24 juni is afgesproken dat "Het bestuur heeft daarnaast de opdracht gekregen om in de bondsvergadering van 2017 met een voorstel te komen op welke wijze in de toekomst de contributiebijdrage van jeugdteams verlaagd kan worden". Linguïstisch allemaal keurig omschreven, maar wees nu eens daadkrachtig en spreek je ferm uit en zeg dat het niet meer dan € 50,-- mag zijn,

Overigens negen van onze 18 jeugdteams komen het volgend seizoen uit in de regio Centrum en vier spelers van andere verenigingen gaan onder de vlag van Almere meedoen aan de jeugdcompetitie. Een klein stapje vooruit, zullen we maar zeggen.

Dan de kick-off. Wij hebben BNL laten weten dat we de kick-off niet willen organiseren omdat alle financiële risico's bij de organiserende vereniging liggen. Inmiddels heeft BNL ons laten weten dat over de financiële risico's en de organisatievorm te praten valt. We wachten het maar even af, maar laat het duidelijk zijn we gaan geen geld meebrengen.

De recreantencommissie houdt op 14 juli het eindejaarstoernooi en dat zal evenals voorgaande jaren wel weer succesvol verlopen. Voor de jeugdleden wordt er een dagje Walibi georganiseerd. Op zaterdag 8 juli worden de kleurenexamens gehouden en dat zijn belangrijke momenten voor de jeugdspelers.

De vacature van de ladyspeaker bij de wedstrijden van AviAir Almere is supersnel ingevuld. Ingrid Schrijer wordt onze nieuwe ladyspeaker+ en daar zijn we maar wat blij mee. En waarom het plusje, wel Ingrid gaat nog een aantal zaken meer doen dan alleen ladyspeaker zijn.

Drie leden hadden de moeite genomen om op maandagavond de Voorjaars ALV te bezoeken en dat is bepaald niet om over naar huis te schrijven. Overigens alle aanwezigen stemden in met de voordracht dat Richard Schrijer onze nieuwe penningmeester wordt. Voor Vincent was het zijn laatste ALV in de hoedanigheid van bestuurslid en een bos bloemen viel hem ten deel. Echt afscheid nemen doen we als bestuur van onze vereniging en stichting in de maand september.

Het badmintonnen overdag op de woensdagochtend was het afgelopen seizoen meer dan een succes. Zo maar iedere week tussen de 40 en 50 spelers en die komen bepaald niet alleen uit Almere. Den Haag, Apeldoorn, Hilversum Amersfoort, je kunt het zo gek niet bedenken of men komt. En ook het napraten aan de bar is populair al heeft dat veel te maken met onze barman Martijn Lange, die bijna iedere woensdagochtend een cabaretvoorstelling geeft.

Onze vierjarige kleinzoon Jayden associeert naaldbomen met vakantie en noemt deze bomen steevast vakantiebomen. Leuk gevonden van die kleine. Beter dan het hartje zomer over kerstbomen hebben.

En als we het toch over vakantie hebben, wellicht ietwat aan de vroege kant, maar ik ga u allen een prettige vakantie toewensen en zie u graag na de zomervakantie gezond en wel terug in onze Sporthal Raggers.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Jos K. op 30-06-2017 om 09:18 uur

    Henk, wederom leuk om te lezen. Echter een kleine correctie uit de kant van de wedstrijdcommissie; niet vier, maar negen jeugdteams doen mee met regio centrum, de helft van onze jeugdteams dus!

  2. Henk Staats op 30-06-2017 om 09:39 uur

    Dat vind ik goed nieuws, Jos. Ik pas het onmiddellijk aan en bedankt voor de alertheid.

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)