Badminton Vereniging Almere

F.I.T. Almere deelt punten met koploper Dunlop DKC

F.I.T. Almere heeft zaterdagavond 4-4 gelijk gespeeld tegen koploper Dunlop DKC. De aanloop naar deze wedstrijd was rommelig omdat pas op het laatste moment bekend zou zijn wie er aan de start zouden staan. Doordat op Papendal de kwalificatie voor de Europese kampioenschappen voor zowel mannen als vrouwen plaatsvond, was veel onduidelijk.

Duidelijk was dat de mannen eind van de middag speelden, waardoor Mark Caljouw en Joran Kweekel afwezig zouden zijn bij Dunlop DKC en Noah Haase bij F.I.T. Almere. De Nederlandse dames hadden in de ochtend gespeeld en pas om 15:00 was duidelijk wie wel en wie niet in de competitie kon uitkomen die avond. Uiteindelijk zorgden de cryptische regels van de bondstrainers ervoor dat bij DKC Jaymie Laurens wel mocht spelen en Flora Wang niet. Bij F.I.T. Almere mocht Diede Odijk wel spelen, maar Kirsten de Wit daarentegen weer niet, die wel aanwezig was om te helpen coachen. Daarnaast miste Almere Cheryl Seinen, die in India Olympische punten aan het verzamelen is, waardoor er 7 invallers in de line-up stonden waarvan er 5 speelden, verdeeld over beide partijen. Bij afwezigheid van hoofdcoach Dave Khodabux was Alex Vlaar aanvoerder/hoofdcoach geassisteerd door Nadie Vastenhout en dus Kirsten de Wit.

Richard Schrijer

Bijzonder vermeldenswaardig is het debuut van Richard Schrijer als scheidsrechter in de eredivisie of beter gezegd ‘teller’ omdat hij niet gediplomeerd is. Door het niet komen opdagen van een van de scheidrechters heeft Richard 4 partijen op baan 2 voor zijn rekening genomen als teller, en uiteraard daarbij ook de time-out tijd gemeten, “Baan 2 nog 20 seconden“. Klasse Richard!

Alex Vlaar en Dennis Koppen

In de herendubbel traden Alex Vlaar en Dennis Koppen aan tegen Michiel Kruijt en Gijs Duijs. Na een uitstekende eerste game met goed aanvallend spel, die winnend werd afgesloten moesten Alex en Dennis in de tweede en derde game toezien dat het initiatief meer bij DKC lag. De derde game ging tot 8-8 gelijk op, daarna pakten Michiel en Gijs een voorsprong die niet meer werd weggegeven.

Rosalie Teuben en Diede Odijk

Het damesdubbel van Diede Odijk en Rosalie Teuben tegen Chloe Tsai en Veerle Wijers kende weinig problemen in de eerste game. De tweede game game ging tot 7-7 nog even gelijk op maar daarna pakten Diede en Rosalie, vaak met goede smashes in het midden, een mooie voorsprong en kwamen niet meer in gevaar.

Dennis Koppen

Eerste heer Dennis Koppen speelde tegen Tom Blinde die in het verleden al wel al laten zien een lastige tegenstander te zijn. Na een eenvoudige eerste game werd de tweede game een spannende. De naar adem happende Tom wist uit zijn tenen de tweede game met 22-24 te winnen. Daarna was de pijp echt leeg en pakte Dennis met 21-6 de laatste game heel overtuigend.

Diede Odijk

Diede Odijk speelde de eerste dames single tegen invalster Chloe Tsai. De 16-jarige Chloe, normaal gesproken uitkomend in de eerste divisie, had weinig in te brengen tegen Diede die eenvoudig een zeer ruime overwinning pakte.

Jasper Koppen

Vaste invaller Jasper Koppen moest tegen routinier Michiel Kruijt zijn ongeslagen status houden in de single. Jasper leek goed op weg en maakte een sterke indruk in de eerste game die hij met 21-14 won. Michiel ging daarna wat dominanter spelen, waar Jasper weinig vat op kreeg, waardoor de winst in de wedstrijd er geen moment goed in zat ondanks dat Jasper in de derde game nog goed terugvocht na grote achterstand.

Alida Chen

Alida had in de tweede dames single een zware tegenstandster in de vorm van Jaymie Laurens. Alida maakte goed gebruik van de in fouten grossierende Jaymie en pakte een 10-4 en later 15-10 voorsprong. Daarna begon Jaymie minder fouten te maken en zette Alida onder zware druk, waardoor Alida helaas toch verloor. De tweede game keek Alida steeds tegen 3 punten achterstand aan maar wist toch uiteindelijk 18-18 te maken. Helaas voor Almere besliste Jaymie de partij met 3 punten op rij.

Jasper Koppen en Alida Chen

In de eerste mix van Jasper Koppen en Alida Chen tegen Gijs Duijs en Veerle Wijers liepen Jasper en Alida de eerste game volledig over Gijs en Veerle heen. In no-time was het 21-7. De tweede game een totaal andere partij. Eentje die gelijk op ging en uiteindelijk moest een verlenging de overwinning brengen (24-22).

Rosalie Teuben en Alex Vlaar

In de tweede mix mochten Alex Vlaar en Rosalie Teuben aantreden tegen Andy Buijk en Jaymie Laurens. De eerste game hadden Alex en Rosalie niets in te brengen tegen het snelle spel van Andy en Jaymie. De tweede game herpakten Alex en Rosalie zich goed. Een kleine voorsprong van 2 á 3 punten werd vanaf het begin van de game tot het eind behouden. In de derde game kwamen Alex en Rosalie al snel op achterstand (4-9) maar toch vochten ze terug tot 12-12. Bij 16-16 plaatste DKC een demarrage die Alex en Rosalie niet meer konden beantwoorden (16-21).

Volgende week zaterdagavond om 19:00 uur wacht de uitwedstrijd tegen Roosterse, de nummer 7 van de ranglijst.

Alle uitslagen en de stand zoals altijd op toernooi.nl
Alle foto's staan weer klaar op badmintonenzo.net.

F.I.T.

Reageer op dit bericht (“F.I.T. Almere deelt punten met koploper Dunlop DKC ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)