Badminton Vereniging Almere

Een dag in de Zaal

Een zaaldag voor competitieleider jeugd bij de BVA
Op de eerste dag dat ik de hal moet open is er toch even de stress ben ik op tijd, staan er al niet hordes mensen te wachten tot ik de deur open doe. Gelukkig is dat niet het geval en als ik binnen ben is het opvallend stil in de zaal, die binnen een uur gevuld zal zijn met een kakofonie van geluiden.
De ouders van het team wat de bardienst heeft even wegwijs maken achter de bar en alles loopt weer als op iedere zondag. Rond half tien beginnen de meeste wedstrijden en omdat we veel teams hebben die thuis spelen kan het weleens een lange dag worden.
Maar het gaat allemaal vanzelf. Gedurende de dag is het een beetje bij mijn eigen zoon of dochter kijken hoe het gaat,
Maar al rondlopende zie ik toch een hoop speelplezier bij kinderen. Ouders die op de banken zitten en aanmoedigen, klappen na mooie punten die gescoord worden door tegenstander of eigen team.
Rondlopend zie ik op meerdere score borden de score regelmatig boven de 21 staan, dit betekend dat er dus goed strijd geleverd moet worden.
Door deze strijd worden veel partijen in drie sets gespeeld Na een lange ochtend zie vele blije gezichten bij de kinderen die nog even heerlijk met elkaar wat drinken.
Nadat de dorst gelest is gaat iedereen weer zijn weg, de een minder blij dan de ander maar wel voldaan.