Badminton Vereniging Almere

DataBalk blijft aan kop in de 2e divisie

DataBalk Almere heeft zaterdagavond 12 november 2005 in Sportcomplex De Toekomstgroep met 8-0 gewonnen van het Rotterdamse BCR '91 en behoudt door deze overwinning de koppositie in de 2e divisie landelijk.

Marco den Haan, was zelf wat minder te spreken over zijn singlepartij tegen Sabar Lapré maar won desalniettemin afgetekend met 15-9 en 15-4. Stephan Branderhorst won zijn single met 15-4 en 15-10 van Roel Asselman. Papa Branderhorst bekeek de verrichtingen van zoonlief nauwgezet en het is te hopen dat de woensdagavondrecreanten in het spel van papa iets terugvinden van het spel van Stephan.

Monique van der Wouden speelde weer een puike vrouwensingle en won met 11-5 en 11-4 van Souida Lapré. Yvonne Hoogland nam in haar eerste game tegen Daisy Bommeleijn aanvankelijk ruim afstand, maar het werd toch nog 9-9. Yvonne Hoogland won met 11-9 en in de tweede game kwam haar tegenstandster niet verder dan een punt.

Het mannendubbel van Joerie Kraaijenstein en Stephan Branderhorst liep in de eerste game bepaald niet en Sabar Lapré en Roel Asselman pakten de game met 9-15. Het Almeerse duo kwam in de tweede game goed terug en won met 15-11. In de derde game namen de Rotterdammers afstand van de Almeerders en kwam voor op 1-6. Toch kwam DataBalk terug om uiteindelijk nipt te winnen met 15-13.

In het vrouwendubbel was het gehaktdag voor Yvonne Hoogland en Viona Utama. Daisy Bommeleijn en Ilse de Lange hadden met 15-1 en 15-2 niets in te brengen.

In het eerste gemengd dubbel was er sprake van 'alle Lapreetjes verzamelen'. Voor Almere traden aan Youri Lapré en Viona Utama ('bijna' Lapré) en voor Rotterdam waren dat Sabar Lapré en Souida Lapré. De Almeerse familietak won met 15-7 en 15-7. In het tweede gemengd dubbel waren Marco den Haan en Monique van der Wouden aanzienlijk sterker dan Roel Asselman en Ilse de Lange. Met 15-8 en 15-1 werd het laatste en achtste partijpunt binnengehaald door DataBalk Almere.

Opvallend op deze zaterdagavond waren in het algemeen de vele toeschouwers in Sportcomplex De Toekomstgroep en die voor het team DataBalk Almere in het bijzonder.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Roland Branderhorst op 15-11-2005 om 15:19 uur

    Woensdagavond treden we weer op. Helaas is alles wat we in de singles zien niet in de dubbels toe te passen. Wat wel opvalt op de woensdagavond is het vele publiek. Bij navraag blijken dat ook recreanten te zijn die op hun beurt wachten. Zou de vereniging dan toch uit z´n jas groeien.

Reageer op dit bericht (“DataBalk blijft aan kop in de 2e divisie ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)