Badminton Vereniging Almere

Eerste Regionale Jeugdkampioenschappen succes voor BV Almere

Op 19 en 20 november 2005 werden de eerste regionale jeugdkampioenschappen in Aalsmeer gespeeld. Een grote afvaardiging van Almere was daar dan ook te vinden. Stephan Branderhorst, Monique v.d. Wouden en Leroy Brom zijn hierbij drievoudig Regio Kampioen geworden.

Voor onze allerjongste topsportgroep was dit de eerste kennismaking met een groot toernooi. Hieronder een verslag van dit toernooi. Wij hebben hierbij wat uitgebreid de prestaties van onze jongste deelnemers beschreven.

Op zaterdag werd er begonnen met de allerjongsten. Met witte gezichtjes en trillende handjes werd er sterk gevochten door onze jongsten.

Topsport 3

Roy Bosch wist 2 van de drie singels naar zich toe te halen. Vooral de eerste singel was zeer spannend. De eerste set werd makkelijk door Roy gewonnen, maar in de tweede set moest Roy er harder voor werken. Gelukkig wist hij deze te winnen.

Marit Brink had het erg moeilijk met haar tegenstanders. Na hard vechten lukte het Marit niet om de wedstrijden te winnen.

Sharon Brouwer verloor haar eerste singelpartij. Sharon stond echt bijzonder goed te spreiden en wist de shuttles dan ook naar de goede hoeken te krijgen. Haar tegenstander was net iets krachtiger, daardoor lukte het Sharon niet om de partij te winnen. Later lukte het Sharon wel om de tweede singel vol overtuiging te winnen.

Piet Jan Hoeve trof ook gelijk een heel sterke tegenstander in zijn eerste singel. Samen met Nikkie Hosseinnia speelde Pieter Jan een uitstekende gemend dubbel. Deze gemengd dubbel werd uiteindelijk gewonnen door de tegenstanders maar de rally’s die er werden gespeeld waren lang en waren er leuk om naar te kijken.

Quinty Honing won al haar singels inde poule en wist uiteindelijk de halve finale te bereiken. In de halve finale lukte het Quinty niet om de overwinning naar zich toe te halen. Samen met Sharon Brouwer speelde zij een uitstekende VD. Vooral de eerste VD was erg spannend. In drie sets moesten zij de overwinning aan hun tegenstanders geven.

Nikkie Hosseinnia speelde ook een heel goed toernooi. Zij wist ook een singelpartij overtuigend te winnen. Nikkie heeft enorm gevochten om haar eerste singel te winnen, dit lukte echter niet. Haar tegenstander was uiteindelijk de winnares van het RJK VE onder de 13.

Koen Odijk deed enorm zijn best in zijn singel. Het lukte hem echter niet om te winnen. Toch heeft Koen enorm hard gewerkt en het is echt niet erg om te verliezen van de latere finalist van het toernooi hoor Koen!

Kim Pengel lukte het niet om haar singels te winnen. Zowel in de eerste singel als in de tweede singel trof Kim een sterke tegenstander. Kim heeft er wel hard voor gevochten.

Fabian Pereboom trof in zijn eerste singel de finalist van de ME onder de 13. Dat was pech hebben. Fabian gaf de moed niet op en begon vol goede moed aan zijn tweede singel die hij uiteindelijk heeft gewonnen. Een knappe prestatie.

Jeroen Tiebout had het ook met zijn eerste singel niet getroffen. Hij liep direct een sterke tegenstander tegen het lijf. Jeroen gaf zich niet gauw gewonnen en wist behoorlijk tegenstand te geven. Jammer genoeg moest hij de overwinning uit handen geven.

Dit is een toernooi waar altijd veel “toppers” komen. Wij vinden dat de bovengenoemde kinderen toch heel erg goed gepresteerd hebben. De eerste toernooiervaring zit er nu op. Wij wensen jullie heel veel succes bij de volgende toernooien. Wij zouden het leuk vinden als de kinderen ons een email sturen waarin zij ons vertellen hoe zij dit toernooi gevonden hebben. Wij zijn heel benieuwd; robderiga@planet.nl.

Topsport 2

Nikki van de Ven had zich enorm op dit toernooi verheugd, maar moest helaas wegens ziekte afzeggen. Nikki had een hardnekkige keelontsteking en kon absoluut niet spelen. Nikki, wij willen je heel veel beterschap toewensen en wij hopen dat je er de volgende keer wel bij zult zijn. Voor Thijs Maassen was dit een zeer geslaagd toernooi. Hij wist, samen met Tessa Putters, door te dringen tot de halve finale in de GD. In de GD bleken Edward Tan en Rinske Deriga te sterk. Het was heel jammer dat Thijs in de eerste ronde van zijn HE gelijk de uiteindelijke winnaar van het RJK onder de 15 tegenkwam. Kimberley Klijn wist de overwinning in de halve finale VE naar zich toe te halen. In een zeer spannende driesetter tegen Rinske Deriga wist Kimberley net aan het langste eind te trekken. Ze verloor helaas de finale DE tegen Kirsten Pastijn. Rinske Deriga wist in de GD samen met Edward Tan (Van Zijderveld) de finale te behalen. De tegenstanders bleken echter te sterk voor dit duo. Ook wist Rinske samen met Tiffany Beetz in de finale van de DD te komen. In een zeer spannende driesetter wisten zij de overwinning niet naar zich toe te halen. Tessa Putters heeft twee van haar VE partijen eenvoudig weten te winnen. In haar derde singelpartij kwam zij oog in oog te staan met de halve finalist van het VE. Tessa verloor deze partij. Tessa viel in voor de zieke Nikki v.d. Ven en vormde samen met Deborah v.d. Wal uitstekend VD. Deborah v.d. Wal heeft zich uitstekend verweerd in dit toernooi. In haar singel wist zij door een ontzettend sterke loting niet te winnen. Zij heeft wel enorm hard gevochten om te proberen toch haar tegenstanders nog wat punten te ontfrutselen. Dit is haar zeker heel goed gelukt. Jordy Tukker wist 1 van zijn 2 ME partijen te winnen. In de GD, die hij samen met Tiffany Beetz speelde, waren de tegenstanders te sterk en werden Jordy en Tiffany uitgeschakeld.

Onze andere toppers

Melanie Kars en Leroy Brom wonnen in een driessetter de finale van de GD onder de 13.
Leroy werd in een zeer spannende partij tegen zijn (eeuwige) tegenstander Robin Tabeling Regio Jeugdkampioen onder de 13 en samen me Robin Tabeling regio kampioen in de HD.
Tijdens de wedstrijden van Robin en Leroy zijn er tv-opnames gemaakt voor het programma Z@PP sport. Deze opnames worden uitgezonden tussen nu en 3 weken op de zondagavond (Nederland 3), 18.00 uur. Met deze overwinningen werd Leroy drievoudig Regio Kampioen. Tiffany Beetz wist in haar VE tegen Natasja Barning eenvoudig de winst naar zich toe te halen. Samen met Rinske Deriga werd zij 2e in de VD onder de 15.

Stephan Branderhorst werd drievoudig Regionaal Jeugdkampioen. Hij wist deze titel binnen te halen door in de ME te winnen van Ralph Hetharia. Samen met Monique v.d. Wouden won hij de GD en samen met Joshua Tan wist hij de titel in de MD in de wacht te slepen. Een uitstekende prestatie!Ook natuurlijk een heel hele goede prestatie van Monique v.d. Wouden. Ook zij werd drievoudig Regionaal Jeugdkampioen. In de finale van de VE wist zij van Monique Slaman te winnen. samen met Stephan Branderhorst won zij de finale in de GD en samen Laura Termes haalde zij de titel in de VD naar zich toe. Monique van harte!

Monique Slaman werd tweede in de VE en wist, samen met Joshua Tan, de halve finale in het GD te bereiken. Rianne van Groenigen werd tijdens haar singelpartij tegen Selena Piek ziek en moest het toernooi vroegtijdig verlaten. Rianne, wij hopen dat je inmiddels opgeknapt bent. Jammer meid. Laurence Lie wist de finale in de HE onder de 15 te bereiken. Het lukte hem echter niet om van Stijn van Dongen te winnen. Boyd van der Meulen moest het in de ME opnemen tegen zijn maatje Jos Kuipers. Jos wist deze partij in drie sets naar zich toe te halen en hij werd winnaar van het toernooi. Boyd wist uiteindelijk de tweede plaats te behalen. Mark de Looper speelde samen met Thijs Maassen de HD. Zij wisten net geen poulewinnaar te worden. In de GD kwamen zij in de kwartfinale tegen elkaar te staan. Uiteindelijk moest Mark, die samen met Deborah van de Wal speelde, in een driesetter, de overwinning aan Tessa Putters en Thijs geven. Jammer Mark dat je geen HE speelde!

We kunnen concluderen dat dit voor Almere een heel geslaagd toernooi is geweest. Natuurlijk willen wij, Marco, Maartje en Roy bedanken voor het coachen.

De uitslagen van alle wedstrijden zijn te vinden op www.toernooi.nl; klik dan op regionale jeugdkampioenschappen Noord-Holland.

We hopen dat we niemand vergeten zijn. Mocht dat het geval zijn, laat het ons even weten, dan zullen we dat zo snel mogelijk herstellen.

Tot slot een oproep van Ger Tabeling, de toernooileiding. Het was jammer dat er maar een kleine opkomst was in de categorieën U9 en onder U19. Niet alleen de zogenaamde toppers komen naar dit toernooi. Dit is een leuk toernooi voor iedereen. Hij doet een oproep aan alle verenigingen en verenigingstrainers om volgend jaar ook in deze categorieën in te schrijven.

Hieronder een opsomming van de gewonnen prijzen

1e prijs GD onder 13 Leroy Brom/Melanie Kars
1e prijs ME onder 13 Leroy Brom
1e prijs MD onder 13 Leroy Brom/Robin Tabeling
2e prijs GD onder 15 Rinske Deriga/Edward Tan
2e prijs MD onder 15 Laurence Lie
2e prijs VE onder 15 Kimberley Klijn
2e prijs VD onder 15 Rinske Deriga/Tiffany Beetz
1e prijs ME onder 17 Stephan Branderhorst
1e prijs MD onder 17 Stephan Branderhorst/Joshua Tan
1e prijs GD onder 17 Stephan Branderhorst/Monique v.d. Wouden
1e prijs VE onder 17 Monique v.d. Wouden
2e prijs VE onder 17 Monique Slaman
1e prijs VD onder 17 Monique v.d. Wouden/Laura Termes
1e prijs ME onder 19 Jos Kuipers
2e prijs ME onder 19 Boyd v.d. Meulen

Tot nu toe 11 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Lida op 21-11-2005 om 09:04 uur

  Een fantastische prestatie. Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd.

 2. Rinske op 21-11-2005 om 12:46 uur

  Alle prijswinnaars nog een x van hartew gefeleliciteerd. Ik heb egt genoten van het weekend was egt gezellig met ze allen. De gene die ook gespeeld hebben en niks gewonne hebben egt jammer :( maar wel allemaal goed gespeeld. Het was ook gezellig dat voor de eerste keer topsport 3 meeging! ik hoop dat ze het leuk hebben gevonden ;)!

 3. Donja op 21-11-2005 om 12:50 uur

  Het waren ontzettend spannende partijen. Ik als scheidsrechter heb er ook van genoten. Jammer dat er geen stoelen aanwezig waren voor de scheidsrechters maar dat mocht de pret niet drukken. Het waren lange partijen. De DD van Rinske en Tiffany was 49 minuten. De Mix van Rinske en Edward was ruim 50 minuten. Kortom, ik heb er van genoten. Groetjes, Donja

 4. Fabian op 21-11-2005 om 12:55 uur

  GEFELICITEERD KAMPIOENEN!

 5. Roland Branderhorst op 21-11-2005 om 12:58 uur

  Het is leuk om deze grote opkomst en de goede prestaties van onze jeugd te zien. Rob en Liesbeth! Ik vind het ontzettend leuk hoe jullie de resultaten van iedere individuele BVA-er de revue laten passeren. Ik denk dat dit succes de kiem is voor een nog grotere deelname volgend jaar aan dit altijd zeer goed georganiseerde toernooi.

 6. Rinske op 21-11-2005 om 13:16 uur

  Jaa waren zeker lange finales die van tiff en mij en edward en mij. Moest je de hele tijd staan he donja :P
  nog bedankt voor het tellen ;)

 7. Henk Staats op 21-11-2005 om 18:11 uur

  Alle spelers van harte gefeliciteerd en de winnaars in het bijzonder. Een prachtige zilvervloot. Alle bekers inleveren bij de trainers, of toch maar niet................

 8. Henk Staats op 21-11-2005 om 18:22 uur

  Voor de goede orde en de zorgvuldigheid. Het zijn de eerste kampioenschappen die nu regionaal worden genoemd, omdat de districten zijn afgeschaft en er regio's voor in de plaats zijn gekomen. Voorheen heette het dus de Districts Jeugd Kampioenschappen (DJK). Nu dus in feite de RJK.

 9. Leonie op 21-11-2005 om 20:52 uur

  Goed gedaan hoor! Gefeliciteerd kampioenen maar ook de " beginners" die ontzettend leuk en goed spel hebben laten zien. Stelletje durfals!

 10. jos op 24-11-2005 om 10:08 uur

  jeeeeeeeeeeeeej!!!!

 11. Kim op 13-03-2006 om 16:43 uur

  GO GO GO GO!!!

  doeiiii

Reageer op dit bericht (“Eerste Regionale Jeugdkampioenschappen succes voor BV Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)