Badminton Vereniging Almere

Ook Slotermeer verliest van koploper Dekker Almere

In de hopeloos verouderde Jan van Galenhal in Amsterdam heeft Dekker Almere zijn derde overwinning op rij geboekt in de Big Boss Ligacompetitie 2005/2006. Dekker Almere won met 3-5 de uitwedstrijd tegen Slotermeer, maar eenvoudig ging het niet. Het was een moeizame overwinning en de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het voor hetzelfde geld een gelijkspel geworden was.

Het is voor Big Boss Ligaclub Slotermeer maar behelpen in de Jan van Galenhal. De hal kan met moeite nog een sporthal genoemd worden en in feite is het een schande dat de Amsterdamse overheid toestaat dat het badmintonnen op eredivisieniveau in een dergelijke entourage moet plaatsvinden. Dat alles overigens buiten de schuld van Slotermeer om.

Met de partij in het vrouwendubbel tussen Lisa Malaihollo met Jessica Ottenhof tegen Maartje Verheul met Claudia Saleming werd de wedstrijd geopend. Het beloofde niet veel goeds te worden voor Slotermeer. Immers de Almeerders Verheul en Saleming wonnen de eerste game met maar liefst 1-15 en de tweede game met 3-15 en het eerste punt was binnen voor Dekker Almere. In de mannendubbelpartij speelden Ralph Starren en Dennis van Zijderveld tegen het Almeerse gelegenheidsduo Youri Lapré en Erik Staats. Jeroen van Moorst, vast partner van Lapré, was geblesseerd. Het werd een partij waarin de techneuten Staats en Lapré niet echt hun draai konden vinden en Starren en Van Zijderveld profiteerden daar maximaal van door te winnen in twee games met 15-9 en 15-10.

In de tweede mannensingle worstelde BVA-er Tim Vaessen zich naar een overwinning tegen Jorrit de Ruiter.In de eerste game bleef de stand een kwartier lang 0-0 maar uiteindelijk werd er toch gescoord. Het werd 6-15 voor Vaessen. De tweede game ging vanaf het begin gelijk op en bleef spannend tot het laatste moment. Het werd 13-15 voor Vaessen en daarmede bracht Vaessen Dekker Almere weer op een 1-2 voorsprong in de wedstrijd. Aanvankelijk zag het er in de tweede vrouwensingle niet naar uit dat de Almeerder Yvonne Sie tegen Joyce Crouse ook in een worstelpartij zou terechtkomen. Sie won de eerste game ruim met 2-11. Maar Crouse is Crouse en die dieselt zich lekker warm en gaat voor ieder punt. Crouse won de tweede game dan ook met 11-7. In de derde game leek turbo Crouse rechtstreeks op een overwinning af te gaan want zij nam een 8-3 voorsprong. Toen krabbelde Sie langzaam terug om met 9-11 winnend af te sluiten. Een prima prestatie. In de eerste mannensingle won BVA-er Robert Kwee toch vrij eenvoudig van Dennis van Zijderveld. Van Zijderveld vocht voor ieder punt maar Kwee lijkt niet moe te krijgen. Het werd 8-15 en 2-15 voor Kwee die daarmede Dekker Almere op een 1-4 voorsprong bracht. In de eerste vrouwensingle troffen Lisa Malaihollo en Ilse Vaessen elkaar. Het werd een gelijkopgaande strijd die in games twee keer door Malaihollo werd gewonnen met 11-9 en 11-8.

In het tweede gemend dubbel speelden Jorrit de Ruiter met Jessica Ottenhof tegen Youri Lapré en Viona Utama. Het Almeerse duo nam in de eerste game een 2-9 voorsprong maar speelden het klaar om deze voorsprong volkomen te verspelen en met 15-10 te verliezen. In de tweede game werkten Lapré en Utama een 7-0 achterstand weg en wonnen met 10-15. In de derde game leek het de goede kant uit te gaan voor Lapré en Utama. Zij namen immers een 3-9 voorsprong. Maar toen haperde de LapréUtamamachine. De Ruiter en Ottenhof gingen er dwars overheen en wonnen de derde game verdiend met 15-10. Daarmede was de tussenstand in de wedstrijd 3-4 geworden. Erik Staats en Maartje Verheul verging het in hun mix tegen Starren en Crouse niet veel beter. Met hangen en wurgen wonnen de Almeerders de eerste game met 13-15, na een achterstand van 12-8 weggewerkt te hebben. Staats en Verheul begonnen in de tweede game net te laat aan hun inhaalrace en verloren met 12-15. Ook hier dus een derde game die ongemeen spannend was tot 11-11. Toen drukten de Almeerders door en werd het 11-15 en daarmede behaalde Dekker Almere een nipte 3-5 overwinning op Slotermeer in een uitermate spannende maar ook zeer sportieve wedstrijd, de Big Boss Liga waardig.

Door de overwinning is Dekker Almere nu koploper in de Big Boss Liga. Trainer-coach Roy Calbo is zich er echter terdege van bewust dat Dekker Almere nog niet tegen de sterkste verenigingen heeft gespeeld.

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Lida op 21-11-2005 om 21:47 uur

  Van harte gefeliciteerd met jullie overwinning. Ik kon bij deze wedstrijd niet aanwezig zijn, omdat ik verplichtingen had met het door de BV Almere georganiseerde Nylon Multicopy Invitatie Jeugdtoernooi. Maar ik heb uit betrouwbare bron gehoord dat het een zenuwslopende wedstrijd is geweest. Mijn complimenten aan alle spelers en coach Roy Calbo. En niet te vergeten Maria Zaal, onze fysio, die alle ongemakken van de spelers wegmasseert.

 2. Munir op 17-03-2009 om 14:53 uur

  Mooie overwinning BVA! Ik hoop dat jullie deze lijn doortrekken.

 3. Krijn op 17-03-2009 om 14:54 uur

  Zeker!

 4. Cock op 18-03-2009 om 11:19 uur

  Leuk, toch nog een complimentje na 3 1/2 jaar!

Reageer op dit bericht (“Ook Slotermeer verliest van koploper Dekker Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)