Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere verliest met 7-1 van BC Amersfoort

Dekker Almere heeft zaterdagavond 16 december 2005 de uitwedstrijd tegen BC Amersfoort in een sfeerloze en een te lage Juliana van Stolberghal met 7-1 verloren. Ondanks de forse nederlaag werd de laatste shuttle pas om 22.00 uur geslagen. De wedstrijd begon overigens enige minuten te laat als gevolg van een stuntelige line up en een slecht werkende geluidsinstallatie, terwijl de vertegenwoordigers van de BC Amersfoort toch altijd zo prat gaan op hun vermeende professionaliteit.

Dat de spelers van Dekker Almere niet of nauwelijks opgewassen zouden zijn tegen de (buitenlandse) fullprofs van BC Amersfoort, stond van te voren vast. Op de overwinning van Amersfoort valt dan ook niets af te dingen. De Almeerders slaagden er in om een gemengd dubbel te winnen. Youri Lapré en Ilse Vaessen wonnen in drie games van Afif en Van Doornemalen. Ook Tim Vaessen was in zijn single dicht bij de overwinning maar in de derde game kon hij tegen Afif zijn voorsprong net niet vasthouden.

BC Amersfoort zal ongetwijfeld het landskampioenschap weer binnenhalen. Dat kan ook bijna niet anders met een keur aan goedbetaalde toppers. Toch zouden de Amersfoortse beleidsmakers eens bij zichzelf te rade moeten gaan. Zijn zij wel op de goede weg? Opnieuw een kampioenschap binnen halen op deze wijze heeft bijna iets weg van korte termijn denken. Een groot punt van aandacht voor Amersfoort lijkt mij het feit dat er zaterdagavond welgeteld 53 toeschouwers aanwezig waren, waaronder nog 12 van Almere. Zelfs een Yao Jie, die halsoverkop terug moest keren van het World Cup toernooi in Azië, omdat zij door Amersfoort aan haar contract werd gehouden, is klaarblijkelijk geen publiekstrekker. Natuurlijk zal er gezegd worden dat Almere geen aansprekende tegenstander is voor de profs van Amersfoort, maar dat acht ik jezelf voor de gek houden. Ik hou het er op dat er is zo te zien weinig binding met de achterban is. De publieke belangstelling is omgekeerd evenredig aan de kwaliteit van de spelers. Een teken aan de wand, zou ik zeggen.

Tot nu toe 16 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Viona op 18-12-2005 om 15:15 uur

  Hey teamgenootjes. Hier ff een berichtje uit het verre indoland! Jullie hebben weer wat zware wedstrijden achter de rug, maar jullie houden je goed! ben trots op jullie hoor. ghehe. Heb het hier goed naar mijn zin, nog 1 week co-schap en dan 4 weken echt vakantie. Team- en clubgenootjes: Alvast fijne feestdagen toegewenst en een gelukkig nieuw jaar!!! Tot gauw, Liefs Vi

 2. Competitie speler op 18-12-2005 om 20:17 uur

  Voor het eerst moet ik zeggen dat het stukje wat hier boven staat 100% klopt! Ik ben helemaal eens dat de manier waarop amersfoort speelt niet goed is. Met heel veel teams mogen ze wel in de competitie zitten maar bij alle spelers zijn de egoïstische trekjes er zo uit te halen. Een team 1 die inderdaad bestaat uit bekende (betaalde) spelers, tegenover spelers die in hun vrije tijd op topnivo willen meedraaien is oneerlijk. Hopelijk krapt amersfoort een keer achter de oren maar ik zie dat niet zo snel gebeuren.

  Ook de berichten die worden geplaats op bcamersfoort.nl zijn altijd positief. Als de goedbetaalde spelers een keer verliezen of met een blessure eraf gaan zul je dat niet terug vinden op de simpele website. Ik las het bericht toevallig op bca site staan maar daar wordt almere afgekraakt. Ik ben blij dat de schrijver van dit stuk heeft durven plaatsen.

  Hopelijk leest bca dit ook!

 3. Roland Pereboom op 18-12-2005 om 23:17 uur

  Wat een heerlijk stukje weer van Henk Staats. Henk, blijf vooral op gepaste en humoristische wijze je mening geven, want dat leest een stuk leuker dan bijv. dat walgelijke persbericht van BC Amersfoort over hun overwinning met 7-1, dat ik las op de site Newballs.nl

  Denigrerende teksten als "maakte gehakt van" en "walste heen over" en "veegde hem van de baan" horen niet thuis in een persbericht van de Nederlandse kampioen. En de ene wedstrijd die dan verloren werd was opeens een gelegenheidsmix! en verliezen werd hier dan opeens omschreven als "de eer laten aan". De partij die ook nog een beetje spannend was, werd dan weer gespeeld door een ex-BCA'er. (ik vraag me af waarom hij bij BCA vertrokken is?)

  Als ik dan hoor dat het een sfeerloze wedstrijd was met maar enkele toeschouwers van BC Amersfoort dan hadden deze toeschouwers beter vanmiddag bij BV Almere kunnen kijken (is toch niet zover rijden vanaf Amersfoort), dan hadden ze een spannende wedstrijd gezien met veel onderlinge strijd, een gezellige sfeer, veel publiek en een goede, haast professionele (maar niet betaalde) organisatie.

 4. Christiaan op 19-12-2005 om 11:18 uur

  Haha, als buitenstaander kan ik best lachen om deze berichten. Ik ben het met jullie eens dat BCA erg hoog van de toren blaast, maar maakt BVA zich met dit stukje niet schuldig aan soortgelijke uitingen??
  Ik oordeel niet, ik constateer het alleen maar ;). Maar over het algemeen zijn hier leuke verslagen te lezen hoor, begrijp me niet verkeerd. En ja, de site van BCA vind ik ook erg krakkemikkig voor wat een "Top"vereniging pretendeert te zijn.

 5. Krijn op 19-12-2005 om 11:29 uur

  Misschien dat er door alle dure spelers geen budget meer was voor de website? ;)

 6. competitie speler op 19-12-2005 om 13:28 uur

  Je moet juist nu amersfoort dit laten lezen zodat je een mening terug krijg. Meerdere clubs zullen vast met jullie eens zijn!

 7. Edje op 19-12-2005 om 15:02 uur

  Amersfoort zal dit zeker lezen maar hebben overal lak aan. Het blijft jammer dat meneer Top zo weinig respectvol is over BV Almere. Ongenuanceerde termen als "gehakt maken van" en "in de pan hakken" zijn een landskampioen onwaardig meneer Top

 8. Competitie speler op 19-12-2005 om 16:54 uur

  Aan de tekst hierboven hoef ik niks toe te voegen (y) 100% waar

 9. W.Top op 19-12-2005 om 17:07 uur

  fantastisch zoveel reaties op BCAmersfoort ,iedereen heeft gelijk een betaalde ploeg is niet te vergelijken met goedwillende amateurs( in de goede zin van woord)BCAmersfoort speelt al jaren met de toppers Yao Jie ,Dicky Palyama,Lotte Bruil hieromheen passen wij subtoppers en talentvolle jeugd in.Iets mis mee??? Wij spelen toch in de hoogste klasse van Nederland!!!!!!!!!! moet
  Amersfoort dan consessies doen aan zijn niveau omdat de anderen dit niet hebben? Leg je oor eens te luister bij andere sporten dan zal je zien dat wij badmintonners zeer amateuristisch zijn

 10. Competitie speler op 19-12-2005 om 18:28 uur

  Allemaal leuk en aardig maar de ongenuanceerde termen als "gehakt maken van" en "in de pan hakken"zijn daarmee nog niet goed gepraat!

 11. jos op 19-12-2005 om 19:22 uur

  wat een fantastische reacties zijn dit zeg... egt droge humor... maja, amersfoort is gewoon een amateurclub...

 12. Edje op 20-12-2005 om 08:33 uur

  Amersfoort heeft misschien wel niveau qua spelers, qua communicatieve vaardigheden daalt het niveau wel erg onevenredig snel...

 13. tim shel op 20-12-2005 om 13:14 uur

  AD maandag: SMOESJE JIE HELPT AMERSFOORT GEBLESSEERD IN CHINA,MAAR FIT IN NEDERLAND Het verschil tussen profs en goedwillende amateurs is zo groot dat het risico om niet bij de eerste 4 te eindigen door Amersfoort zo wordt ingeschat dat Dicky Palyama in tegenstelling tot Yao Jie niet weg kan omdat het wel erg vreemd over zou komen als zowel Yao Jie als Dicky Palyama zich bij de dokter zouden afmelden met rugklachten. Het AD van maandag geeft hier een duidelijke mening over in de slotregel: Jie er niet bij;de partij ging prompt verloren.

 14. bca = super op 15-03-2006 om 17:05 uur

  jullie kunnen allemaal wel over bcamersfoort gaan lopen oordelen, maar ze zijn wel gewoon beter dan jullie!!!! als jullie niet egt weten hoe het bij BCAmersfoort werkt vind ik niet dat jullie hierover moeten oordelen.

  Dat van Jie en Dicky is ook niet waar! Zowel Jie als Dicky hadden de keuze gekregen om naar China te gaan, als ze maar op tijd terugwaren. Het is dus niet zo dat of Jie of Dicky mocht gaan.

  Qua publiek bij BCA: kom nog eens kijken, dan zullen jullie zien dat het bij ons heel erg gezellig is!!!!!!!

  Als jullie teleurgesteld zijn over jullie verlies, ga dan eerst eens bij jullie eigen 1e team kijken en niet gelijk de tegenstanders afkraken, want dat is erg ONSPORTIEF GEDRAG!!!!!

  groetjes D.

  ps.: de stie http://www.bcamersfoort.nl/ is niet echt super, dat weet ik ook wel, maar als jullie een badmintonwedstrijd verliezen moeten jullie niet gaan zeuren over een niet al te 'moderne' site

  veel suc6 nog verder (in de degradatiepoule)

 15. abc op 15-03-2006 om 18:16 uur

  lekker actueel

 16. Tim op 15-03-2006 om 21:58 uur

  D, je komt er vanzelf wel achter wat Almere bedoelt. Natuurlijk is Amersfoort een hele goede ploeg, maar noem eens een paar spelers die zelf zijn opgeleid? Ik kom niet verder dan 0. Dat Amersfoort goed is, ok, helemaal mee eens. Ik denk dat ze dit jaar weer landskampioen gaan worden, maar de manier waarop het gaat is gewoon niet leuk. Dat we Almere ging verliezen van Amersfoort, stond van tevoren al vast. Dat is verder niet erg, want we hoeven ons daar niet voor te schamen om van wereldtoppers te verliezen. Ik meen ook dat dat is toegegeven. Maar als jij speler bij BCA bent, hoeveel contact heb je met die spelers? Komen ze gezellig een praatje maken? Toen ik er speelde heb ik ze nooit gezien. Is misschien veranderd, maar bij topligaclubs waarbij de spelers wat dichter bij de club staan, is het toch makkelijk voor mensen om aan te moedigen. En als het bij BC Amersfoort gezellig is qua publiek (ik heb daar vroeger ook gespeeld, dus ik weet hoe het is), dan moet je toch eens bij Almere komen kijken!

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere verliest met 7-1 van BC Amersfoort ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)