Badminton Vereniging Almere

Een gezellige afsluiting met een smaakvol karakter

Op woensdag 21 december werd het jaar afgesloten door de woensdagochtendgroep met een gezellig samenzijn waarbij het badmintonnen, spelletjes en de lekkere hapjes een grote rol speelde.

Alweer de laatste woensdagochtend waarop in het oude jaar gespeeld kon worden. Dit moest natuurlijk een feestelijk tintje krijgen. Voor 09.00 uur kwam bijna iedereen met een schaal lekkere hapjes binnen. Stiekem werd er in de keuken onder het aluminiumfolie gekeken wat er voor kunstwerken gemaakt waren. Het mm en oohh was duidelijk vanuit de keuken te horen.

De recreanten op een rijtje

Om 09.00 uur werd er onder leiding van Roy begonnen met de warming-up. Na een klein halfuurtje gespeeld te hebben werd iedereen door Jos Wu bij elkaar geroepen. De spelregels van het “bootspel” werden uitgelegd. De zogenaamde “trambanen” van het badmintonveld werden als boot gebruikt. In een lange rij werd er in de “boot” plaatsgenomen. Gelukkig viel er niemand in het water. Het was de bedoeling snel commando’s uit te voeren. Iedereen die zich vergiste, viel dus letterlijk en figuurlijk uit de boot en moest het spel verlaten. Grote hilariteit dus. Roy bekeek dit alles met een knikkend hoofd en moest er niet aan denken om hier ook aan mee te doen. Toch maar weer even verder met badmintonnen.

Het tweede spelletje kondigde zich ook aan. De stoelen (kartonnendans). Om nu niet al die stoelen de sporthal in te moeten dragen werden er stukken kartonnen op de vloer gelegd (die natuurlijk stoelen voor moesten stellen) en werd er bij het stilleggen van de muziek gevochten wie er een kartonnetje kon veroveren. Uiteindelijk bleef er natuurlijk maar één over. Daarna toch maar weer terug naar het oude vertrouwde op de woensdagochtend, namelijk het badmintonnen.

Lekkernijen

Om 10.30 uur werd iedereen verplicht naar de douche gestuurd. De frisse luchten kwamen de kantine binnen. Rond 10.45 uur werd Inge van Groenigen door Jos en Roelie eens lekker in het zonnetje gezet en bedankt voor haar inzet op de woensdagochtend. Inge komt iedere woensdagochtend rond 10.00 uur naar de hal om iedereen van een drankje te voorzien. Daarna werden door de juryleden (jawel, de echte fijnproevers) de winnaars bekend gemaakt van de lekkere hapjes wedstrijd. Hier bleek weer dat niet alleen vrouwen lekkere hapjes kunnen maken, maar dat mannen dit ook kunnen. Een heer won namelijk met zijn zelfgemaakte “geitenballetjes” de wedstrijd. Er was ook een tweede prijs die door een dame werd gewonnen met zelfgemaakte kerstboompjes van brood die heerlijk belegd waren. Al met al een leuk initiatief van onze organisatoren Jos en Roelie. Roy blikte in zijn speech terug op een goed en gezellig jaar, maar natuurlijk ook op een zeer droevig jaar waarin Herman Klomp in koele bloede werd vermoord. Uiteindelijk werd er getoost op een goed nieuw jaar. De zelfgemaakte hapjes smaakten werkelijk voortreffelijk. Al met al een goede afsluiting van het oude jaar. Jos en Roelie; bedankt voor jullie organisatie. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Zie ook de foto's van deze afsluiting.

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Lida op 28-12-2005 om 08:52 uur

  Het was inderdaad weer zeer geslaagd. Jos en Roelie slagen er steeds in om deze ochtend net weer anders te laten zijn als de keer ervoor. Grote klasse. Van deze happening zijn foto's gemaakt, het zou leuk zijn als die ook gepubliceerd zouden worden. Prettige jaarwisseling en tot woensdag.

 2. Rob Deriga op 28-12-2005 om 17:46 uur

  Hoi Lida,
  Zorgen we nog voor, maar ik moet ze allemaal nog bewerken (m.n. lichter maken). Daarna moet ik ze kleiner maken om op de website opgenomen te kunnen worden. Zodra dat gebeurd is, zullen we de hele serie op de site plaatsen. Groetjes.

 3. Lida op 28-12-2005 om 20:28 uur

  Dank je wel. Deze foto's geven ook al goed de sfeer weer. Groetjes

 4. Krijn op 29-12-2005 om 11:54 uur

  De foto's staan op de site; http://www.bvalmere.nl/fotogalerij/2005-2006/gezellige-afsluiting

Reageer op dit bericht (“Een gezellige afsluiting met een smaakvol karakter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)