Badminton Vereniging Almere

Heiloo jeugdtoernooi zeer geslaagd voor BV Almere

Op 27, 28 en 29 december was weer het jeugdtoernooi van badmintonvereniging ’t Vennewater. Dit is altijd een heel gezellig toernooi dat zeer goed is georganiseerd. Alle partijen werden tot de 21 gespeeld en bij een gelijke stand van 20-20 werd er verlengd met drie punten.

27 December was de eerste speeldag waarop door de allerjongsten (onder de 11 jaar) en echte beginners wordt gespeeld. Hier was geen vertegenwoordiging van de BVA aanwezig.

28 December werd onze vereniging vertegenwoordigd door Quinty Honing, Amy van Stenus, Roy Bosch en Nikkie Hosseinnia. Nikkie Hosseinnia behaalde hier een prachtige tweede plaats. In de finale was Lianne Visje van Badmintonvereniging Hoorn net te sterk voor Nikkie.

Hieronder volgt een verslagje van Nikkie dat zij zelf heeft geschreven

Quinty en Emy moesten dubbelen maar helaas verloren ze die party hoewel ze hard gevochten hadden;). Even later moest Quinty enkelen tegen Emy ze moesten zelfs verlengen het werd uiteindelijk 23-20 voor Quinty. Ik(nikkie) moest met roy mixen. we hadden moeilijke tegenstanders :( we hadden verloren. Helaas lagen we er meteen uit omdat het een soort afval schema was. Roy moest daarna enkelen. hij had goed gespeeld en had ook dik gewonnen. Maar zijn 2de enkel ging moeilijker hij had een moeilijke tegenstander, en het werd ook een spannende wedstrijd. hij verloor net. ik(nikkie) had mijn eerste,tweede en derde enkel wel makelijk gewonnen, maar in de halve finale ging het een stuk moeilijker.ik won net met 23-21 :). mijn finale ging wel slecht en ik verloor met 21- 8.

ik zeg nog ff ik vond het heel leuk!

Groetjess :: Nikkie!!

Donderdag 29 december werd onze vereniging vertegenwoordigd door Thijs Maassen, Ryan Baltus, Mark de Looper, Nikki v.d. Ven, Deborah v.d. Wal, Kimberley Klijn en Rinske Deriga. Allen speelde zij in groep 3 (onder de 15 jaar).

Deborah was al haar tegenstanders tot aan de halve finale de baas. In de halve finale kwam zij uit tegen Kimberley Klijn. Ze wist haar goed en gedegen tegenstand te geven, maar moest uiteindelijk de overwinning aan Kimberley laten. Dit was dus vast één finaleplaats die door de BVA werd veroverd. Rinske wist ook haar tegenstanders te verslaan en belandde in de finale tegen Kimberley. Rinske won uiteindelijk deze finalepartij.

In de finale van de VD kwamen Kimberley/Rinske en Deborah/Nikki oog in oog met elkaar te staan. Kimberley en Rinske waren echter te sterk en wonnen deze finalepartij.

Deborah kwam met Mark in de halve finale van het GD terecht. Hun tegenstanders waren net iets sterker en Deborah en Mark verloren deze partij nipt.

Thijs en Rinske waren in de halve finale te sterk voor hun tegenstanders en behaalde de finaleplaats. Ook in de finale waren zij hun tegenstanders de baas en behaalde makkelijk de overwinning.

Een zeer geslaagd toernooi voor de BVA dus, die eigenlijk met een kleine vertegenwoordiging de prijzen in de wacht sleepte.