Badminton Vereniging Almere

Mooie prestaties van Yvonne Sie en Stephan Branderhorst in Hoensbroek

Yvonne Sie en Stephan Branderhorst hebben het uitstekend gedaan op het Internationale Jeugdtoernooi in Hoensbroek. Yvonne Sie speelde drie finales bij de meisjes onder 19 jaar en won er twee. Stephan Branderhorst versloeg vier Denen op rij maar moest in de finale tegen viking nummer vijf, Gert Hansen, zijn meerdere erkennen.

Aan het toernooi in Hoensbroek deden 670 kinderen mee uit 16 landen, waaronder de sterkste Europese landen, en het werd gespeeld in vier hallen.
Yvonne Sie speelde de finale tegen Lisa Malaihollo van Slotermeer en verloor in drie games waarvan de derde met 13- 12. Samen met Lisa won Yvonne in drie games de finale in het vrouwendubbel van een kopppel Tiroler mädel. Ook de finale in het gemengd dubbel was voor Yvonne. Yvonne speelde samen met een Zwitser Shane Razi en zij versloegen het Nederlandse koppel Ruben Weijer en Julia de Calonne in twee games. Een leuk detail was dat Yvonne en Shane in deze mix werden gecoached door Donovan Cuntapay die immers in dienst is bij de Zwitserse bond.
Stephan Branderhorst redde het niet in de finale onder 17 jaar in het mannenenkel. De vijfde Deen op rij was er net een te veel voor het zeer talentvolle Almeerse talent, waar we nog veel van zullen horen in de toekomst. In het gemengd dubbel liepen Stephan Branderhorst en Monique van der Woude net de finale mis. In de halve finale werd in drie games verloren van een Deens koppel. De derde game ging nipt verloren met 15-17, mede door het wankelmoedig optreden van de scheidsrechter.
Monique van der Woude en Monique Slaman sneuvelden in de kwartfinales van de vrouwensingles, hetgeen met een dergelijk zwaar deelnemersveld zonder meer een goede prestatie genoemd mag worden. Randy Brom en Leroy Brom troffen het niet en verloren in een van de eerste ronden.

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Krijn op 30-12-2005 om 17:51 uur

  Henk: http://www.bvalmere.nl/nieuws/bericht/618#reactie-2643 - pas maar op; straks wordt ze nog boos ;)

 2. Henk Staats op 30-12-2005 om 19:22 uur

  Beste Monique,

  Excuses, vergeet ik weer een n toe te voegen aan je naam. Ik word een dagje ouder, zullen we maar zeggen.

 3. Don en Gita op 02-01-2006 om 20:46 uur

  Hey toppers!!! Coach Roy en alle BVA leden,
  Tot mijn spijt ben ik niet in staat geweest om langs te komen. Ik heb nu voor het eerst ondervonden hoe het is om voor 30 personen verantwoordelijk te zijn.....super zwaar!!! Respect voor alle coaches, ouders,en andere verzorgers die dit al jaren doen. Ik kan nog veel leren. Graag willen wij iedereen een gelukkig 2006 toewensen, met veel successen, geluk en goede gezondheid. En roy....we moeten zeker nog afspreken!!!! Sorry dat we elkaar hebben misgelopen!!!!

  Heel veel liefs,

  Don en Git,

  PS: Stefan je bent voor vele jonge zwitsers een groot voorbeeld....and so are you Vonny!!!

  Alle andere winnaars nog van harte gefeliciteerd!!!

 4. Jordy op 02-01-2006 om 21:01 uur

  eeej toppers,,
  gefelicteerd man maar dat heb ik ook al gezegt in hoensbroek..
  en vonn topper jij ook goed gedaan hoor.. jullie zijn egt mijn voorbeelden!
  en yvonne! succes in zwitserland beuk ze daar!! latersss Jordy.H

 5. John op 05-01-2006 om 20:27 uur

  Ik heb de toppers ook nog even actie gezien daar in Hoensbroek en na zo'n inspannende dag hadden wij nog even lekker gegeten bij de Valk Heerlen, Roland nog bedankt he.
  Gr John.

Reageer op dit bericht (“Mooie prestaties van Yvonne Sie en Stephan Branderhorst in Hoensbroek ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)