Badminton Vereniging Almere

Smashing - Dekker Almere: 5 - 3

Ondanks het feit dat velen op zaterdagavond 3 december 2005 het Sinterklaasfeest vierden, was er toch nog een honderdtal bezoekers op de wedstrijd Smashing tegen Dekker Almere afgekomen. En die hebben er geen spijt van gehad want het was een spannende en enerverende wedstrijd in Wijchen. Van de 17 gespeelde games in de wedstrijd, lag de uitslag van negen games zeer dicht bij elkaar en dat zegt genoeg. Het werd uiteindelijk 5-3 in het voordeel van Smashing en dat was een uitslag waar velen zich in konden vinden.

Installatiebedrijf Dekker

Erik Staats en Youri Lapré speelden het mannendubbel tegen Gerben Bruijstens en Stephan van Houtem. De eerste game was voor het Smashingkoppel. De tweede game ging gelijk op en werd uiteindelijk ook gewonnen door Wijchenaren met 17-14. Op zich jammer want de Almereaanhang had de uitslag van een eventuele derde game nog wel eens willen zien. In het vrouwendubbel speelden Maartje Verheul en Claudia Saleming tegen Brenda Beenhakker met Rachel Geertsen. In zowel de eerste als de tweede game was er sprake van een gelijkopgaande strijd. Verheul en Saleming deden niet onder voor Beenhakker en Geertsen. In de eerste game hadden de Almeerse dames Verheul en Saleming zelfs gamepoint op 12-14 maar ze vergaten die te verzilveren. Het werd toch 17-14 voor het duo uit Wijchen. Ook de tweede game gaf het zelfde beeld te zien. Prachtige rallies wisselden elkaar af en weer stond Almere met 13-14 op gamepoint en opnieuw werd het niet verzilverd en was de stand exact gelijk aan de eerste game, 17-14 voor Smashing.

Tim Vaessen vond dat hij in zijn mannensingle wat goed te maken had ten opzichte van zijn vorige wedstrijd tegen Van Zundert Velo.Tegen de nog ongeslagen Nottelman kon Vaessen er tegen aan. Geconcentreerd spelend werkte Vaessen een achterstand weg in de eerste game en won deze game ook nog met 13-15. Ook in de tweede game ging Vaessen onverdroten door en won met 9-15 en dat betekende dat de eer voor Dekker Almere in ieder geval was gered.

In haar vrouwensingle moest Yvonne Sie het opnemen tegen de in verhouding tot Yvonne Sie, ‘boomlange’ Ilse Bakker. De kleine Almeerse kon het niet bolwerken tegen Ilse Bakker en Bakker won met 11-2 en 11-4.

Robert Kwee speelde zijn mannensingle tegen niemand minder dan Gerben Bruijstens. De internationaal gepokt en gemazelde Bruijstens had het in de eerste game gewoonweg moeilijk tegen BVA-er Kwee (15-11). In de tweede game intimideerde Bruijstens de zesdejaars medicijnenstudent Kwee met het gevolg dat Kwee er niet meer aan te pas kwam en het werd 15-4 voor Bruijstens. Al met al stond Dekker Almere dus wel op een 4-1 achterstand.

En het zou nog erger worden. Brenda Beenhakker, een aantal jaren terug nog derde op de Europese Kampioenschappen trof de zieke Ilse Vaessen. De Almeerse kon er in deze omstandigheden niets tegenover stellen en het werd tweemaal 11-1 voor Beenhakker.

Het pleit voor Dekker Almere dat men ondanks de achterstand bleef knokken voor de laatste punten. En de beloning kwam. Met name Youri Lapré schitterde in de mix met Claudia Saleming tegen Leon Nottelman en Ilse Bakker. Lapré en Saleming wonnen de eerste game met 11-15. De tweede game was zo mogelijk nog spannender dan de eerste game en tot het laatste punt gevallen was, ging het gelijk op. Lapré toonde opnieuw zijn klasse en trok Saleming mee. Het werd uiteindelijk 14-17 voor het Almeerse duo. Erik Staats en Maartje Verheul wisten dat het bepaald niet eenvoudig zou zijn in de mix tegen de goed op elkaar ingespeelde Stephan van Houtem en Rachel Geersten. De eerste game ging redelijk gelijk op maar de Wijchenaren namen een voorsprong aan het eind van de game en kwamen op 13-9. Toch pakten Verheul en Staats deze game met 13-15 en dat was bijzonder knap. In de tweede game bleef de tussenstand hangen op een 11-8 voorsprong voor Van Houtem en Geersten. Na talloze servicebeurten scoorde het Wijchense duo en werd het 15-8. Op naar een derde game die qua spanning wellicht nog meer bracht. De ras Almeerders Verheul en Staats keken voortdurend tegen een achterstand aan, maar draaide dat om in een 11-13 voorsprong. En ook toen bleef het scorebord talloze servicebeurten onveranderd. Uiteindelijk wonnen Verheul en Staats met 12-15 en dat bracht de eindstand op 5-3 voor Smashing. Ook deze wedstrijd was weer een promotie voor de badmintonsport.

Door de 8-0 overwinning van Duinwijck op Van Zijderveld staat Duinwijck nu vierde (23 punten) en Dekker Almere, met één punt minder, vijfde. De strijd om de vierde plek die recht geeft op het spelen van de playoffs voor het Nederlands Kampioenschap, wordt dus nog spannend de komende twee wedstrijden van de eerste speelhelft in de Big Boss Liga. Op zaterdag 17 december 2005 speelt Dekker Almere uit tegen Amersfoort en zondag 18 december 2005 speelt Dekker Almere thuis tegen Duinwijck in Sportcomplex De Toekomstgroep.

Tot nu toe 6 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 05-12-2005 om 11:07 uur

  Excuses aan de leden en lezers voor de late plaatsing van dit stukje. Een communicatieprobleempje zullen we maar zeggen. Zal niet meer gebeuren.

 2. Betty op 05-12-2005 om 11:59 uur

  Even een kleine correctie. Duinwijck heeft op dit moment niet 23 maar 25 punten en we staan dus 3 punten voor (foutje op teletekst). Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het niet spannend wordt...

 3. Cock van Anrooij op 05-12-2005 om 14:22 uur

  Inderdaad een geweldig mooie happening en reclame voor de badmintonsport. Hier komen toeschouwers op af ! NBB dient zich te realiseren dat deze competitie de basis is voor een gezond badmintonklimaat.

 4. Henk Staats op 05-12-2005 om 14:45 uur

  Beste Cock, het was inderdaad weer een heus badmintonavondje. Geslaagd tot en met, al hadden wij 4-4 leuker gevonden. We zullen de gestaalde kaders van de sovjetdemocratie van de NBB er van overtuigen dat ze ver weggeraakt zijn van wat het badmintonvolk wil.

 5. John op 05-12-2005 om 16:22 uur

  Beste badmonton vrienden, ook ik heb genoten van de partijen het was erg spannend.
  Wel moet ik even iets kwijt over de partij van Gerben tegen Robert ik vond het spel van Gerben zeer onsportief met dat vertragen van het spel.
  Het mag dan wel effectief zijn maar dat is zeker geen promotie van de badmintonsport en helaas greep de scheids ook niet in.
  Verder was het erg leuk.

 6. Henk Mostert op 05-12-2005 om 23:51 uur

  Ik stel in de eerstvolgende ALV voor dat de vereniging zorgt voor witte pilletjes die ingenomen dienen te worden voor de wedstrijd. Met uitzondering van de enkel tussen Robert en Gerben, waarbij de scheids diverse malen aangaf dat het spel niet vertraagd mocht worden, gaf Gerben na diverse pogingen aan toch een te pauseren ivm met vermeent vocht op de baan en ondanks diverse blikken van de scheids in de richting van de referee prefeeerde deze zijn rug te moeten laten zien en greep derhalve niet in. De scheids kende dus de truckendoos van de tegenpartij.
  Voor de rest een zeer sportieve wedstrijd en nu maar hopen dat de BOBO's of moet het bobo's zijn luisteren, kijken en inzien.

Reageer op dit bericht (“Smashing - Dekker Almere: 5 - 3 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)