Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Ik heb bewust even gewacht met het schrijven van dit stukje. Er stond namelijk zoveel te gebeuren de afgelopen dagen en dat wilde ik graag nog even meenemen. Vrijdag 16 december 2005 hadden we de Algemene Ledenvergadering (ALV), de 17de december de uitwedstrijd tegen BC Amersfoort, zondag de 18de december thuis tegen Duinwijck en maandagavond 19 december de Almeerse Sportverkiezingen.

Over de ALV heb ik U via de site bericht. Weinig leden maar desondanks zijn er belangrijke besluiten genomen.

De uitwedstrijd tegen BC Amersfoort hebben we verloren met 7-1. De Amersfoortspelers zijn een maatje te groot voor ons. En de thuiswedstrijd tegen Duinwijck hebben we keurig gelijk gespeeld. Weinig krachtsverschil dus, maar Duinwijck eindigt bij de eerste vier, en wij zijn vijfde geworden. Dat betekent dat wij met DKC, Slotermeer en Van Zijderveld in de zogenoemde degradatiepoule gaan uitmaken welke verenigingen volgend seizoen in de Big Boss Liga mogen blijven spelen.

En op maandagavond de Sportverkiezingen in Theater de Metropool. Team 1, Dekker Almere was genomineerd als sportploeg, maar al voor het bekendmaken van de sportploeg was het ons duidelijk dat wij het niet zouden worden. De Volleyballers van Omniworld hebben het afgelopen seizoen geweldige prestaties geleverd, ook in Europa, en het is dan ook volkomen verdiend dat zij tot sportploeg werden verkozen. Wat mij persoonlijk echt ontroerde was het feit dat in de categorie G-sporters, het jeugdteam met verstandelijk gehandicapte spelers van de voetbalvereniging Buitenboys, de titel won. Wat ontzettend goed van de organisatie om aan deze categorie te denken en wat leuk voor de spelers en hun coach. Klasse, zonder meer.

Ik zou U nog nader informeren over de BBL-bijeenkomst in Nieuwegein afgelopen woensdag 14 december 2005. Deze bijeenkomst was geïnitieerd door de volgende zes BBL-verenigingen; DKC, Slotermeer, Smashing, Van Zundert Velo, Van Zijderveld en Almere. Amersfoort en Duinwijck waren er uiteindelijk ook van overtuigd dat zij maar beter konden komen en mijn favorieten van de NBB, Jos Nouwt en Eric Bakker waren er ook. Peter van Daalen de Jel van DKC verdient een zeer grote pluim voor de professionele wijze waarop hij alles heeft voorbereid en ook zijn suggestie om een onafhankelijk voorzitter te benoemen in de persoon van André van Schaveren was een gouden greep. Hetgeen er is afgesproken heeft Cock van Puffelen, de manager van Dekker Almere, al op onze site vermeld. Wij denken prima afspraken te hebben gemaakt tussen BBL-clubs en de NBB-vertegenwoordigers, maar in dit kader verwijs ik even naar de vos, zijn haren en zijn streken. Immers, we hebben wel eens meer gedacht dat wij deugdelijke afspraken hadden gemaakt, maar dat pakte achteraf weer geheel anders uit. Hadden we blijkbaar bij een heel andere vergadering gezeten. Zijn we er nu met de afspraken die we hebben gemaakt? Ik zelf denk van niet. Er staan nog twee belangrijke punten open, te weten:

U hoort van mij hoe het verder gaat, maar heel belangrijk is dat de zes clubs die het initiatief voor de bijeenkomst hebben genomen, eensgezind blijven optreden. Dat betekent namelijk dat er resultaten geboekt kunnen worden.

Dan nog het volgende. Als U een regelmatig bezoeker bent van de site New Balls (een prima site) en onze site dan is U waarschijnlijk niet ontgaan dat de manager van BC Amersfoort, de heer Top, zich opnieuw laatdunkend en neerbuigend over onze spelers en vereniging heeft uitgelaten. Dat deed de heer Top enige weken terug ook al. Ik heb niet gereageerd, alhoewel ik mijn vileine scheermes al klaar had liggen, maar andere verenigingen deden dat wel en hebben hun misnoegen kenbaar gemaakt over de uitspraken van de heer Top. Nu heeft de heer Top opnieuw uitgehaald na de wedstrijd Amersfoort tegen Dekker Almere en ik dacht, wat moet ik daar nu mee. Er zijn verenigingen die tegen mij zeggen: “Henk reageer niet op de uitspraken van Top, dit mannetje is uit de poppenkast gevallen en op zijn hoofd terechtgekomen”. Maar ik zeg U, het is moeilijk als de vereniging en spelers waar je de voorzitter van mag spelen, zo intens worden beledigd. Ik heb dus wel gereageerd en ik heb geconstateerd dat ik een aantal adhesiebetuigingen heb gehad. Daarvoor wil ik de schrijvers hartelijk dankzeggen.

En dan de stickeractie van Omroep Flevoland. Ik heb met mijn Sony-oren vernomen dat BV Almere de eerste vereniging was, die zich heeft aangemeld voor deze actie en dat wij ook wellicht de snelste waren die vijftig te bestickeren auto’s hebben aangeboden om € 2.000,-- te verdienen. Ik zeg wij, maar ik moet zeggen Paul Leenders. Want met tomeloze energie heeft hij deze klus geklaard. Als U Paul treft op onze Nieuwjaarsreceptie van zondag 8 januari 2006, zou het leuk zijn om hem met deze bliksemactie te complimenteren.

Ik wens U prettige kerstdagen en een bijzonder plezierige jaarwisseling en zie U op 8 januari 2006 om 15.00 uur in de kantine van Sportcomplex De Toekomstgroep.

Henk Staats

Tot nu toe 6 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. claudia saleming op 21-12-2005 om 14:31 uur

  Nou het is de moeite waard om dit stukje te lezen.Verder wil ik iedereen prettige kerstdagen wensen en alvast een gelukkig nieuwjaar.Doe allemaal rustig met vuurwerk en kom heelhuids weer het nieuwe jaar in.Kus clau

 2. Edje op 21-12-2005 om 15:41 uur

  Via deze weg wil ik iedereen van de BV Almere prettige kerstdagen toewensen en een sportief 2006! Tot 11 februari dan maar hè!

 3. Erik op 22-12-2005 om 07:25 uur

  Hey Edje,

  Jij ook fijne kerstdagen en een spetterend nieuwjaar. Ik zie je 11 februari! Groeten Erik

 4. Rob Deriga op 23-12-2005 om 14:30 uur

  Bij zulke aanmatigheid krijg je de neiging om de deur vanwege een zekere geur open te zetten. Het zegt helaas maar al teveel over de persoon als mens. Verder heb ik Paul "aan het werk" gezien en gehoord: alle lof hoor.
  Ik wens iedereen goede feestdagen en een goede jaarwisseling. En.........volgend jaar gaan we gewoon weer verder met onze fantastische sprankelende vereniging, waar veel goed werk wordt verricht, waar mooie prestaties worden gehaald, voor elk wat wils is en waar het ook goed en gezellig toeven is.

 5. Rob Deriga op 23-12-2005 om 14:32 uur

  Ik bedoel natuurlijk de persoon Top!

 6. Henk Staats op 23-12-2005 om 19:26 uur

  Beste Rob,

  Als jij zo door gaat, strik ik je voor de PR-commissie. Maar ik ben het met je eens, wij zijn een prima club!

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)