Badminton Vereniging Almere

Verslag Sinterkersttoernooi 12 december 2005

Eindelijk was het dan weer zo ver; het jaarlijkse Sinterkersttoernooi voor de recreanten. Ook deze keer hadden wij weer veel inschrijvingen binnen gekregen, namelijk zo'n 55 deelnemers.

Charlie had dit keer een mooi schema gemaakt in Excel en dit zou moeten verwijzen naar de banen en nog veel meer. Ik had daar eerst geen vertrouwen in, maar ik moet Charlie zeggen dat het perfect in elkaar zat en het werkte prima. Bij de wedstrijdtafel was het lekker druk met de mensen die zich aanwezig kwamen melden. Leuk was het toen Thea Prinsen binnen kwam; zoals jullie natuurlijk weten is Thea ook lid van onze recreantencommissie. Thea zit momenteel een beetje "in de lappenmand" en tussen de ziekenhuisbezoeken door was het gewoon goed dat Thea er vanavond bij was, al was het maar voor de lekkere dropjes! Vanaf deze kant Thea: snel weer beter worden!

Het was inmiddels 20.05 uur en op 3 personen na waren de opgegeven recreanten er allemaal. Deze 3 personen kwamen helemaal niet meer opdagen, maar zoals altijd komen er recreanten binnen die niet wisten dat er een toernooitje was. Deze recreanten konden, met behulp van het schema van Charlie, makkelijk worden ingedeeld zodat iedereen kon spelen.

Traditie bij dit toernooi is dat iedere deelnemer een cadeautje meeneemt voor een ander en dat blijkt nog steeds erg leuk te zijn. Op deze avond hadden wij 6 rondes van ongeveer 20 minuten en iedere recreant moest 4 rondes spelen; men moest best even aan de bak. Leuk was het gegeven dat er ook van de dinsdagmiddag en woensdagochtend recreanten aanwezig waren, want deze mensen zien wij normaal niet op de speelavonden. Leuk om kennis mee te maken. Het toernooi ging ongeveer om 20.15 uur van start en iedereen was lekker aan het badmintonnen. Na de toeter konden de spelers hun punten tellen en aan de wedstrijdtafel horen tegen en met wie zij aan de volgende ronde konden beginnen. Een vervelend voorval op deze avond was dat Piene Huisman door haar enkel ging en helaas het toernooi moest verlaten met veel pijn. Piene, we hopen dat het snel weer iets beter gaat met je enkel en vanaf hier wensen we jou veel sterke en een snelle return.

Nadat alle formulieren waren ingeleverd met de punten van de deelnemers konden wij bepalen wie er dit jaar tot winnaar mocht worden uitroepen. De winnaar werd Cock van Puffelen. Hulde Cock! Dat wordt een plekje aan de "Wall of Fame". Cock, de organisatie gaat jou natuurlijk volgende keer nog zwaarder indelen, want je mag dit toernooi geen 2 keer winnen. Na enkele mededelingen van onze voorzitter van de recreantencommissie, Paul van der Bel, gingen wij onder het genot van een bitterbal en een drankje over tot de prijsuitreiking. Daarna ging een ieder met, hoop ik, een leuk cadeautje naar huis. De organisatie moest natuurlijk nog even onder het genot van een lekker biertje het toernooi evalueren en kwam tot de conlcusie dat het weer zeer geslaagd was geweest.

Graag tot de volgende keer maar weer en bekijk ook de foto's nog even.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Lida op 14-12-2005 om 19:20 uur

  Wat ik van de deelnemers gehoord heb en ook nu in het verslag lees is het een heel gezellige badmintonavond geweest. Recreantencommissie, mijn complimenten. Wat ik ook nog even wil melden is dat voor de "overdagbadmintonners" , voor het overgrote deel recreanten, op woensdag 21 december as om 9.00 uur weer een kersttoernooi wordt georganiseerd. Traditiegetrouw wordt hier dan behalve het badminton op de baan ook een wedstrijdelement ingebracht in de vorm van, wie maakt het lekkerste borrelhapje. Wat ik vernomen heb zal er een heuse jury beoordelen wie de winnaar gaat worden. De organisatie is uiteraard weer in handen van Jos Wu en Roelie Poleth.
  Thea en Piene veel beterschap.

 2. John op 15-12-2005 om 20:49 uur

  Lida, bedankt voor je reactie en volgende keer ook maar even meedoen toch ?
  Verder hebben wij als organisatie ( Rcie ) ook een leuke avond gehad en bij deze nog even een bedankje voor de inzet van Patrick en Jan ( bardienst ) jongens bedankt voor jullie gezelligheid en inzet voor deze avond met al die extra activiteiten.
  Groeten John.

Reageer op dit bericht (“Verslag Sinterkersttoernooi 12 december 2005 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)