Badminton Vereniging Almere

A5 ook kampioen

De A5 is eigenlijk al 2 weken kampioen in de Jeugdklasse A2. De champagneflessen zijn al opgengetrokken, maar voor de rest werd er geen ruchtbaarheid aan gegeven. Nu de kampioenen binnenstromen volgt hieronder ook hun verhaal.

De A5 met Thijs Maasen, Mark de Looper, Ryan Baltus, Deborah van de Wal en Nikki van de Ven is kampioen geworden in de Jeugd A2. Voor de meesten het zoveelste kampioenschap op rij. De zwaarste tegenstand kreeg de A5 dit jaar van 't Vennewater en Velsen maar het was al vrij snel duidelijk dat Almere een gooi naar het kampioenschap zou doen.
De laatst gespeelde wedstrijd op 15 januari, was tegen Velsen, een lastige tegenstander. Doordat anderen uit de poule de week ervoor tegen elkaar gelijk hadden gespeeld, kon het kampioenschap de Almeeerse ploeg al niet meer ontgaan. Maar we wilden het natuurlijk wel waardig afsluiten tegen deze concurrent, en duidelijk laten zien wie de beste was.
Of het hierdoor kwam, of doordat de champagne al koud stond in de meegebrachte tas, het spel was aanvankelijk niet echt om naar huis te schrijven.

Mark begon zijn single tegen een sterke tegenstander en stond in no time op een fors verlies. De eerste set ging ook zonder pardon verloren. De tweede set gaf eigenlijk hetzelfde beeld maar Mark wist een enorme achterstand nipt om te buigen in een winst. De derde set stond Mark eerst fors voor, maar de tegenstander kwam terug en toen ging het gelijk op. Uiteindelijk wist Mark deze set met een verlenging naar zich toe te trekken.
Thijs was inmiddels al begonnen aan zijn single. Hij won redelijk gemakkelijk in 2 sets.
Deborah moest tegen de 3e dame van Velsen; Deborah zat nog volop in de race voor de Promo Trade en was erg nerveus om te spelen. De eerste set ging gelijk op. Linda van Velsen speelde veel beter dan was ingeschat. Ook haar eigen teamgenootjes waren verbaasd. Deborah wist in de eerste set nog op tijd in te grijpen en won deze set. De tweede set kwam Deborah op een gevaarlijke achterstand en kon deze niet meer goedmaken. Het eerste setverlies in de competitie van het jaar was een feit; dat was even een grote teleurstelling. Maar in derde set stelde Deborah orde op zaken en won met 11-5 en daarmee haar single.
Nikki had grote moeite met haar tegenstander. De drops lukten niet en ze kon simpelweg de wedstrijd niet naar haar hand zetten. De partij ging in twee sets verloren.

Daarna begonnen de dubbels; de herendubbel met Mark en Thijs was superspannend; in een drie-setter met verlenging pakte Almere de winst
Ook de damesdubbel was bloedstollend; de Almeerse dames hadden nog een appeltje te schillen met deze dames die ze al op diverse toernooien waren tegen gekomen. Steeds hadden Deborah en Nikki het onderspit moeten delven dus nu was er de kans op een sportieve revanche. Ook deze wedstrijd kende veel hoogte- en dieptepunten; grote achterstanden werden weggewerkt maar ook zo weer gemaakt, verlengingen, een derde set en uiteindelijk was daar de winst; met 17-15 werd de 3e set in het voordeel van Almere beslist. Hiermee was ook de wedstrijd besloten.
De mixen werden beiden gewonnen door Almere. De mix van Thijs en Nikki was niet echt moeilijk maar die van Deborah en Mark werd wederom een drie-setter. De zaal was inmiddels bijna totaal verlaten.

Eindelijk was het moment daar om de glazen uit de handdoeken te halen en de champagne te laten ploffen. Een verdiend kampioenschap. Natuurlijk hopen ze op een regiokampioenschap, dat op 4 en 5 maart in Almere gespeeld zal worden met alle kampioenteams.
N.B. Ryan was deze wedstrijd afwezig door een blessure en staat daarom niet gemeld. We hopen dat hij er de komende wedstrijd er weer bij zal zijn.

De vaste supporters/ouders van A5

Tot nu toe 11 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Lida op 26-01-2006 om 09:05 uur

  A5 van harte gefeliciteerd. Grote klasse.

 2. jos op 26-01-2006 om 09:09 uur

  whoeii :D :P

 3. liesbeth deriga op 26-01-2006 om 09:31 uur

  Hé toppers van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap. KLASSE

 4. Frank op 26-01-2006 om 13:29 uur

  Leuk verhaal! Spannende wedstrijd ook. A5, gefeliciteerd met jullie kampioenschap, ook namens de A9.

 5. Michael op 26-01-2006 om 16:10 uur

  gefeliciteerd , goed gedaan!

 6. Henk Staats op 26-01-2006 om 17:31 uur

  Namens het bestuur, van harte gefeliciteerd, zowel spelers, trainers als ouders

 7. Ronald Blok op 26-01-2006 om 19:24 uur

  He toppers grote klasse. Gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap.

 8. Pieter Jan op 26-01-2006 om 20:01 uur

  Gefeliciteerd, prima gedaan!!!

 9. Rico op 29-01-2006 om 22:48 uur

  Gefeliciteerd ;) We zien jullie op 4/5 maart!!

 10. HOORNSE BV A2 (kevin, erwin, lianne, mark en eszter) op 01-02-2006 om 21:41 uur

  GEFELICITEERD met jullie kampioenschap. We hebben leuke partijen tegen jullie gespeeld. Helaas verloren, maar wel terecht. Jullie zijn de beste van de klasse A2 afd. 3! SUCCES 4 maart!

 11. Thijs op 01-02-2006 om 21:46 uur

  Heel veel dank :)
  Waren leuke partijen en een gezellig sfeertje...
  thnx 2 Hoorn A2 !
  we gaan 4 maart onze beste best doen! :)

Reageer op dit bericht (“A5 ook kampioen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)