Badminton Vereniging Almere

A9 strompelend kampioen in Amsterdam

Hoewel een overwinning op Amsterdam gezien de voorgaande wedstrijden slechts een kleine kans op moeilijkheden leek, was het de kampioenswedstrijd voor de A9. Misschien daarom wel was het niveau, wat door Nikkie, Malou, Roy en Pieter Jan gehaald werd, matig.

De enige echt zware wedstrijd was de eerste heren single van Roy tegen een fysiek sterke en meer dan een kop grotere Amsterdammer. Hoewel Roy zeker niet zijn gebruikelijke spel speelde, en zelfs een paar keer gevaarlijk op achterstand kwam, behield hij de rust en nam af en toe de tijd om op adem te komen. Zonder paniek maar wel vermoeid won hij krap aan. Pieter Jan had de iets mindere heer tegenover zich. Door bekeken te spelen werd de nog langere Amsterdammer telkens verrast door een aanvallende diepe slag op zijn backhand waar hij geen antwoord op had. Met een tikkie nonchalance deed Pieter wat hij moest doen.

De dames hadden het veel te makkelijk tegen de, naar het leek beginnende, badmintonsters. In een zeer ongelijke strijd vierde het gele team zege.

De herendubbel was zoals verwacht lastig. De lange tegenstanders zijn moeilijk te passeren en het dubbelspel van Roy en Pieter Jan is niet bekend om zijn efficiëntie. De jongens hopen dat hier nog eens goed op getraind gaat worden (!). Ze pakten een set, dat wel, maar verloren na twee matchpoints te hebben gekregen toch de pot. De dames lieten het slechtste spel zien tegen de nog slechtere tegenstander. Hoewel ze het kampioenspunt scoorden, was het eigenlijk een anticlimax. Er werd glansloos gewonnen. Louis van Gaal zou gezegd hebben dat het toch om de punten gaat, maar onze dames lieten zich echt te veel mee naar een te laag niveau slepen. De felicitaties werden daarom wat beteuterd in ontvangst genomen.

De mixen verliepen redelijk netjes, de foutjes werden hier niet noodlottig op een verloren setje na. Een mooie 7 - 1 uitslag was het gevolg, net als de heen wedstrijd. Het was een voorbeeld hoe 4 spelers die niet in vorm zijn toch door de goeie technische basis de nummer 4 van de poule verslaan. Volgende week de reprise tegen de echte zeer sterke Treffers. Ik hoop dat de jongens en meisjes van de A9 zich weer herpakken en de sportieve eer zullen nakomen en ongeslagen de beker eren.

Het kampioenschap is dus al binnen en dat is absoluut verdiend en een geweldige prestatie. Voor de meeste leden van de A9 geldt dat het de derde keer op rij is dat ze in oplopende klasses kampioen worden. Van de C naar de B naar de A4, alles met ongeslagen status. GEWELDIG!. Zou het volgend jaar in de A3 voortgaan?

Tot nu toe 11 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Stephan op 23-01-2006 om 10:39 uur

  Super, gefeliciteerd met het kampioenschap en promotie! en dat al drie jaar begrijp ik! Klasse!!

 2. Maartje op 23-01-2006 om 11:04 uur

  Gefeliciteerd kanjers!

 3. Fabian Pereboom op 23-01-2006 om 13:38 uur

  GEFELICITEERD!

 4. jos op 23-01-2006 om 14:59 uur

  en dat is weer een almere team kampioen, lol :P :D

 5. Lida op 23-01-2006 om 15:04 uur

  Werkelijk groots! Gefeliciteerd namens het bestuur.

 6. Paul & Sonja op 23-01-2006 om 20:37 uur

  Roy, Pieter-Jan, Nikki en Malou, van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap! Helaas konden we er niet bij zijn daarom onze felicitaties langs deze weg.

 7. Ronald Blok op 24-01-2006 om 17:49 uur

  kampioenuuuuuuu

  gefeliciteerd

 8. Laurentine Hoeve op 27-01-2006 om 14:10 uur

  Piet is the best!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 9. Lautjuhh op 29-01-2006 om 19:04 uur

  Nu jullie kampioen zijn geworden, heb ik een zuurstok gekregen!!!! maar jammer dat ik niet mee kon doen met bowlen

 10. Oma,Opa v. Jordy op 02-02-2006 om 17:30 uur

  Heel erg goed
  dus zo doorgaan!!!!!

 11. nikkie op 01-04-2006 om 11:14 uur

  :D

Reageer op dit bericht (“A9 strompelend kampioen in Amsterdam ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)