Badminton Vereniging Almere

De AA Drink Cup gaat binnenkort weer van start

Op 7 februari gaat de AA Drink Cup van start. In totaal hebben 51 teams uit alle divisies van de bondscompetitie zich ingeschreven, mede door de gewijzigde opzet.

AA-Drink

Er wordt gespeeld in drie doordeweekse ronden. Deze worden gevolgd door de kwartfinale, halve finale en finale, die op 25 mei (Hemelvaartsdag) plaatsvinden. Voor de eerste ronde zijn drie Eerste Divisieteams vrijgeloot van deelname, namelijk BC Culemborg, BCR '91 en BC Invictus.

Er hebben zich 6 Top Liga teams ingeschreven: BV Almere, BC Amersfoort, BC Duinwijck, BV Slotermeer, BC Smashing en Van Zijderveld. Deze stromen pas tijdens de kwartfinale in. Van Zundert Velo en DKC ontbreken op het toernooi. VELO bericht hierover:

“Weer wordt er alleen maar rekening gehouden met spelers uit de nationale selectie en heeft de NBB geen oog voor de badmintonsport in het algemeen.”

De eerste ronde (7 tot 9 februari)

Thuis Divisie Uit Divisie
NSBC Stuban Derde divisie BECA 2000 Tweede divisie
BC Thiela Vierde divisie BC Castellum Derde divisie
Smash Hoogeveen Vierde divisie de Racketeers Vierde divisie
Ulftse BC Derde divisie Elo United Eerste divisie
BC Denekamp Vierde divisie BC Drachten Derde divisie
Pluumke '67 Vierde divisie BC Denekamp 2 Vierde divisie
The Flying Shuttle '57 2 Tweede divisie Roosterse BC 2 Tweede divisie
Roosterse BC Tweede divisie BC Geldrop Tweede divisie
BC '67 Veghel 2 Derde divisie BBC '77 Derde divisie
BC Bavel Vierde divisie The Flying Shuttle '57 Tweede divisie
BC de Zwaluwen Vierde divisie BC '67 Veghel Tweede divisie
BC Trim Derde divisie BC Victoria Eerste divisie
BV Almere 3 Tweede divisie Hoornse BV Tweede divisie
BV Slotermeer 2 Tweede divisie Van Zijderveld 2 Eerste divisie
HHW '69 Vierde divisie BV Slotermeer 3 Tweede divisie
BV Hoogkarspel Vierde divisie BV Almere 2 Tweede divisie
Conquesto 2 Tweede divisie de Ritte Eerste divisie
BC Asterix Derde divisie Conquesto Tweede divisie
BC Delft Derde divisie BC Flair Derde divisie
Conquesto 3 Vierde divisie BC Invictus 2 Tweede divisie
BC Swindregt Vierde divisie BCR '91 2 Tweede divisie

De BBL-teams zijn dus vrijgeloot van de voorronden, en komen pas op de finaledag in actie. Op Hemelvaartsdag wordt samen met de uit de voorronden geplaatste teams bij BC Amersfoort om de finale gespeeld.

De toernooibepalingen zijn te downloaden.

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Cock op 17-01-2006 om 14:17 uur

  Bij deze nog een aantal aanvullingen op dit bericht: - In de voorronde wordt gespeeld in een zgn Best of 5 wedstrijd (alle disciplines worden dus 1x gespeeld). In de finale ronde wordt gespeeld om een best of three (1x ME, 1x VE, 1x GD) bij een stand van 2-0 wordt niet meer verder gespeeld. De voorronden worden gespeeld via het zgn Knock-Out systeem (alleen de winnaar plaatst zich voor de volgende ronde). De voorrondes zullen uiteindelijk 4 winnaars opleveren, die zich voor de finaledag (28 mei bij SC Amersfoort) hebben geplaatst. Op de finaledag worden 4 poules geformeerd van de 4 winnaars van de voorronden + de zes ingeschreven BBL teams. De poulewinnaars plaatsen zich voor de halve finale, en de winnaars hiervan spelen de finale. Even een aandachtspuntje voor een ieder die voorrondewedstrijden moet organiseren: het is door de NBB verplicht om op twee banen te spelen - dus 4 lijnrechters en twee scheidsrechters zijn nodig. Echter de NBB zal geen wedstrijdfunctionarissen leveren, de club moet deze dus zelf recruteren.

 2. Jos Wu op 17-01-2006 om 16:24 uur

  Hoi Cock,
  Bedankt voor je heldere uitleg. Een vraagje: wanneer en hoe laat kunnen we BV Almere 2 en 3 aanmoedigen?

 3. Maurits op 17-01-2006 om 22:14 uur

  Volgens mij is het zo dat in de voorrondes 4 singles en een mixeddubbel worden gespeeld en dus niet alle onderdelen 1x.

 4. Cock op 18-01-2006 om 09:08 uur

  Maurits je hebt gelijk. 4 singles en een mix. Jos, voor Almere 2 moet je naar Hoogkarspel, we hebben (nog) geen bericht wanneer deze wedstrijd zal worden gespeeld. Team 3 zal op dinsdagavond 7 februari spelen. Aanvang 19.00 uur. Leuke bijkomstigheid is dat Monique van der Wouden dan tegen haar oude club speelt. Voor Monique dus een extra motivatie om er flink tegenaan te gaan.

 5. Cock op 19-01-2006 om 11:46 uur

  Blijkbaar ben ik niet helemaal in vorm. Eerst de soorten wedstrijden in de AA Drink Cup verkeerd aankondigen en nu blijkt dat ik ook de datum van team 3 niet juist heb neergezet. De vaste AA Drink cup speelavond van team 3 is op donderdagavond, dus niet op 7 februari, maar op donderdag 9 februari zal team 3 een ronde verder proberen te komen. Als team 2 eventueel een thuiswedstrijd in dit toernooi speelt, zal dit op dinsdagavond zijn.

Reageer op dit bericht (“De AA Drink Cup gaat binnenkort weer van start ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)