Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere wint met 5-3 van Slotermeer

Dekker Almere heeft zaterdagavond 28 januari 2006 een belangrijke overwinning geboekt op Slotermeer in de zogenoemde degradatiepoule van de Big Boss Liga. In Sportcomplex De Toekomstgroep werd het voor ruim 200 toeschouwers na een spannende wedstrijd 5-3 voor Dekker Almere. De Almeerders verzuimden in het laatste gemengd dubbel om er 6-2 van te maken, maar al met al is Dekker Almere tevreden met het resultaat, want kopman Robert Kwee moest als gevolg van een kuitblessure verstek laten gaan.

Dekker Almere ging goed van start. Youri Lapré en Jeroen van Moorst wonnen het mannendubbel in twee games van Dennis van Zijderveld en Ralph Starren met 15-12 en 15-7. Claudia Saleming en Maartje Verheul deden dat in het vrouwendubbel nog kordater en met 15-5 en 15-2 pakten de dames de partij. Lisa Malaihollo en Joyce Crouse hadden niet veel in te brengen tegen het Almeerse duo.

Yvonne Sie speelde een puike vrouwensingle tegen Jessica Ottenhof. Sie won gedecideerd met 11-4 en 11-5. Jeroen van Moorst, met zijn partij in het mannendubbel nog in de benen, verloor de mannensingle in drie games van Jorrit de Ruiter (12-15, 15-13 en 0-15). Ilse Vaessen redde het in haar vrouwensingel niet tegen Lisa Malaihollo, met de gamestanden 6-11, 11-2 en 6-11 was de partij voor Malaihollo. Tim Vaessen won zijn mannensingle in twee games van Ralph Starren, maar benauwd was het wel. In de eerste game stond Vaessen ruim voor maar toch haalde Starren er nog een verlenging uit. De tweede game stond Vaessen met 14-5 voor en toch kwam Starren nog terug tot 14-11.

Erik Staats en Maartje Verheul wonnen hun gemengd dubbel met 15-8 en 15-1 eenvoudig van Jorrit de Ruiter en Jessica Ottenhof. Youri Lapré en Ilse Vaessen pakten in hun gemengd dubbel met 15-6 de eerste game van Dennis van Zijderveld en Joyce Crouse. Er leek geen vuiltje aan de lucht want ook in de tweede game kwamen de Almeerders op voorsprong. Toch ging door slordigheden de tweede game alsnog naar Slotermeer. De derde game gaf in feite hetzelfde beeld te zien. Eerst een voorsprong voor Lapré en Vaessen, maar Van Zijderveld en Crouse bleven bij een scheidsrechter, die er kennelijk doorheen zat, beter bij de les en wonnen verdiend met 11-15 de derde game en daarmede de partij en zo werd de eindstand bepaald op 5-3 voor Dekker Almere.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. John op 29-01-2006 om 22:48 uur

    Ja mensen, jammer ik rekende op 6-2 maar goed het was een mooie badmintonavond.
    Tot de volgende keer.

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere wint met 5-3 van Slotermeer ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)