Badminton Vereniging Almere

Een weekendje weg met team 4!

Dit zou een verrassend weekend worden met voor een paar mensen onder ons: de eerste keer aangeschoten raken, de eerste keer poolen, de eerste keer in een 20+ tent binnen komen…maar voor de 40 plusser binnen het team werd het een weekend waarin hij zich in zijn tweede jeugd bevond.

Team vier is dit jaar in een zeer gunstige poule ingedeeld. Uitwedstrijden naar Enschede, Emmen, Denenkamp of Groningen zijn geen uitzonderingen.

In ons enthousiasme is er geroepen bij de volgende uitwedstrijd een hotel te boeken. Bij deze afspraak was de 40 plusser Robert ook aanwezig. Hij wilde wel mee, en zou invallen. Er ontstond een hevige discussie wie dan wel bij wie op de kamer zou slapen. Joren wist het wel, maar helaas voor hem mocht hij bij zijn teammaat Kasper en Robert op de kamer slapen. We hadden namelijk twee 3 persoonskamers geboekt, dat leek ons het veiligst.

Zaterdag 7 januari: op naar Groningen. We reden met twee auto’s, Sandra voorop, vergezeld door Rianne, Joren en Merel. Later zouden Kasper en Robert komen.

Bij het hotel bleek dat op de twee kamers ook een kingsize tweepersoonsbed aanwezig was. Joren had de keuze: met Kasper of Robert in bed, of veilig in een 1 persoonsbed. Hij koos verassend genoeg voor het laatste.

We gingen maar eens even de stad verkennen. Aangezien Joren in elk stadje z’n schatjes heeft, was hij er snel vandoor naar z’n eerste afspraakje. Er zouden er nog meer volgen deze avond.

Toen ook Kasper en Robert in Groningen waren gearriveerd, was het alweer etenstijd en gingen we met z'n allen naar de mexicaan. Na lekker gegeten te hebben verplaatsten we ons naar één van de vele kroegen in Groningen. Maar eerst moesten we nog even met z’n zessen beren. (Uitleg: hiermee wordt de grijpberenautomaat van de kermis bedoeld!) Joren verloor al zijn kansen, maar Merel had gelijk raak! Die liep dus de gehele avond met een beer op zak.

Het was tijd voor Joren zijn tweede afspraak…hij ging er weer even van tussen!! De kroeg was nog niet zo druk dus ontstond het plan te gaan poolen. Daar voegde ook Joren zich later weer bij het team. Na enkele uurtjes poolen en wat drankjes…werd het tijd voor het echte werk. We verplaatsten ons naar een club: de Enzo. Blijkbaar had Rianne al genoeg drankjes op, want het lukte Robert om haar mee te “sleuren” naar de dansvloer. Ook onze Kasper, met een paar slokken alcohol op en verder alleen maar cola, liet de mensen in het noorden zien hoe je moet dansen op het juiste ritme van de muziek. Swingend met vele bewegingen was Kasper de trekpleister van de tent. Dit vonden wij zo leuk, we bestelden 5 shotjes tequilla (Sandra was al te dronken!) en hup iedereen goot het achterover. Daarna de dansvloer maar weer op…

Omdat Sandra last had van de mexicaan en we de volgende morgen weer vroeg op moesten, zijn we rond drie uur weer naar het hotel gegaan. De dames en heren elk apart naar de kamer. Binnen 10 minuten was het licht op de herenkamer al uit. Joren was nog aan het bellen. Tijdens het bellen kreeg hij een spannend sms'je vanuit de kamer ernaast. Dus Joren ging rond een uurtje of half vier naar de dameskamer. Daar aangekomen sliep nog niemand, het licht stond aan en daar hadden we een kleine afterparty zoals we ze in de auto altijd hebben na het spelen. Erg gezellig en wel maar om 4.30 uur was het feest afgelopen en werd Joren de kamer uitgestuurd. Dit wordt even extra vermeld, anders zouden er na dit verhaal weer rare roddels rondgaan op de club. In de kamer aangekomen was het meteen weer bellen, want slapen kon Joren natuurlijk niet met een hele grote snurker in de kamer, waar zelfs Kasper wakker van werd. Daarna werd hij ook nog eens boos toen Joren hem zat te flitsen. Slapen lukte nog steeds niet, ook niet bij de dames. Het snurken was namelijk door de muur heen te horen!! De een had dus nog korter geslapen dan de ander. Maar om 8 uur ging toch echt de wekker. Rianne moest door Sandra het bed uitgeschopt worden, anders zou ze zo doorslapen. Om negen uur was iedereen klaar voor vertrek. We hadden besloten om bij de Mac te gaan ontbijten. Helaas, dat idee ging niet door: de Mac ging pas om 10 uur open. Dan maar een broodje bij het benzinestation.

Fris en vol winningsmood (uhm…) kwamen we bij Amor aan. Aangezien het een studentenclub is, hoopten wij dat de tegenstanders ook niet al te wakker zouden zijn. Of dit zo was, laten we in het midden, maar gezien de eindstand mag hier misschien van uitgegaan worden!

Joren en Kasper begonnen met hun single. Joren had het vrij gemakkelijk en won in 2 games. Kasper had het wat moeilijker, het was te zien dat de alcohol nog in zijn bloed aanwezig was. Hij zwalkte een beetje over de baan, waardoor hij bij een 13-11 voorstand door zijn enkel ging!! Volgende keer geen alcohol meer voor Kasper. Helaas kon/mocht Kasper van Sandra niet verder spelen. Deze single werd opgegeven. De dames waren aan de beurt. Sandra speelde de eerste single en won de eerste set gemakkelijk. In de tweede set ging de tegenstander droppen, dat werd even moeilijker voor Sandra die de alcohol in de benen had zitten. Merel had ook last van dit probleem, maar won nog vrij gemakkelijk in twee games. De herendubbel werd gewonnen door Joren en Robert. Als Kasper niet door z’n enkel was gegaan, was de winst waarschijnlijk al binnen. Maar de dames moesten dit weer doen. Rianne en Merel speelden de damesdubbel. Ook deze werd in twee sets gewonnen, evenals de twee mixen. Dit was toch wel een prestatie; vele alcoholische drankjes en weinig slaap, maar toch met 7-1 winnen!!

Op de terugreis moest de geblesseerde Kasper voorin met de hoedenplank tussen zijn benen. Die moest er namelijk uit voor de bagage. Nadat de gehele droppot van Sandra was leeggegeten, heeft ze ons thuis afgezet (behalve Kasper; die had nog een lange reis naar IJsselstein voor de boeg) en was het weekendje echt afgelopen!

Wie ook zo’n leuk weekendje wil meemaken: 3-4 maart organiseert Amor een Satellite toernooi!!

Teamleden; bedankt voor het leuke weekend!

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Sigrid op 10-01-2006 om 11:12 uur

    Leuk dat om te lezen dat jullie het zo gezellig gehad hebben in Groningen. Jammer dat ik er door een hardnekkig griepvirus niet bij kon zijn en ook enigszins jammer dat mijn teamgenoten jullie overmatig drankgebruik niet konden afstraffen. Maar dit was natuurlijk wel een goede voorbereiding op het AMOR-toernooi op 4 en 5 maart! Ik ben ervan overtuigd dat jullie allemaal vrij ver kunnen komen in de B, dus dat jullie op zondagochtend na een avondje feestje hetzelfde zullen meemaken. Hopelijk zie ik jullie allemaal dan, samen met heel veel clubgenoten (vergeet die toppers uit het eerste team van jullie niet!). Inschrijven kan via http://www.amortoernooi.nl/ en slaapplaatsen kunnen geregeld worden, maar geef dit wel op tijd aan. En natuurlijk alvast gefeliciteerd met jullie kampioenschap :-)

Reageer op dit bericht (“Een weekendje weg met team 4! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)