Badminton Vereniging Almere

Nieuwjaarsreceptie zeer druk bezocht!

De organisatoren John Bor en Cock van Puffelen, hadden van te voren gehoopt op meer dan 100 bezoekers van de nieuwjaarsreceptie. Wel, bij 100 bezoekers is het niet gebleven, het waren er bijna 140. En dan te bedenken dat een aantal leden niet kon wegens competitieverplichtingen. Het was bijzonder gezellig en voor de innerlijke mens werd goed gezorgd. Tom van Groenigen verdient een pluim, want hij bemensde de bar. En dat geldt ook voor Ineke van Puffelen en Paul Leenders. Aisha Krak moet haar wijn nog ontvangen. Zij volgde een wedstrijd van Conquesto tegen DataBalk Almere. Zij houdt het vanzelf te goed. Voor een ieder die kennis wil nemen van het astmatisch proza van de voorzitter, volgt hieronder de volledige speech.

Nieuwjaarspeech 2006

Bij een nieuwjaarspeech is het gebruikelijk om even terug te kijken naar het oude jaar. In dit geval dus 2005 en wat mij betreft was dat een jaar van uitersten.

Wij werden als vereniging geconfronteerd met uitermate droevige zaken.

Weduwnaar Herman Klomp, een van de woensdagochtendspelers, werd het slachtoffer van een crime passionele en vermoord. Hij liet een jonge dochter achter.

En dan Sven Oosterling. Binnen een half jaar nadat geconstateerd werd dat hij leukemie had, is de arme jongen overleden. Ik denk bijna dagelijks aan Sven en het leed dat de Oosterlingen is overkomen.

Michael Wuck, zoon van Hanneke en Fred Wuck, strijdt al een jaar lang tegen kanker en het ziet er niet goed uit. Al een jaar lang leeft deze familie tussen hoop en vrees.

Ons lid Chris Smeekes, lid sinds wij ons kunnen heugen, heeft afgelopen week een zware darmoperatie ondergaan. Ik vraag U, bid of als U niet gelovig bent, duim voor een goede afloop voor Michael en Chris.

Sportief gezien hadden we niet te klagen in 2005. Ons eerste team, Dekker Almere, handhaafde zich in de eredivisie in het seizoen 2004/2005 en in het seizoen 2005/2006 waren we zelfs enige tijd koploper. We zijn vijfde tot nu toe en gaan nog een paar leuke wedstrijden spelen om ons te handhaven. We hopen voor team 3 dat het dit jaar lukt om promotie naar de eerste divisie te realiseren. Vorig jaar is dat net mis gegaan. Misschien lukt het nu wel, we hebben het nodig. Tijdens de SPA-spelen heeft onze jeugd het ook weer goed gedaan met diverse medailles, waaronder gouden. Ons eerste jeugdteam werd opnieuw officieus kampioen van Nederland en deze titel wonnen we nu voor de vijfde maal waarvan vier keer op rij.

Wat het bestuur betreft hadden we drie bestuursleden die afscheid namen, Conny Cashoek, John Bor en Chris Dekker. Paul van de Bel en Bettina van der Wal traden toe tot het bestuur en daar zijn we heel erg blij mee. Conny Cashoek kan de vereniging niet echt missen en is aansluitend toegetreden tot de toernooicommissie. Alleen de vacature van voorzitter van Sporttechnische zaken, staat nog open. Bas Berkelmans bezoekt de bestuursvergaderingen namens de Sporttechnische commissie zo vaak als mogelijk is, maar dat vindt hij niet echt ideaal.

Er is heel veel werk verzet door het bestuur, zoals:

De aanpassing van het HHR betreft voornamelijk het feit dat we een artikel over zorgplicht hebben ingevoerd en de soort leden die we hebben verduidelijkt hebben. Ik heb op dit punt veel gehad aan de opmerkingen van Paul van de Bel.

Dan de statutenwijziging. BVA was, moet ik nu zeggen, een zeer open vereniging. John Bor heeft daar in zijn bestuursperiode terecht een opmerking over gemaakt. De statuten zijn nu dusdanig aangepast dat de vereniging een minder open karakter heeft en minder snel overvallen kan worden door buitenstaanders.

De jaarrekening 2004/2005 zag er weer goed uit, dankzij een straf financieel beleid van de penningmeester van ons conglomeraat van stichtingen en vereniging, Vincent Festen.

Dan onze website. Ooit opgezet door Aisha Krak en Raymond Bonsee. Mede door Aisha hebben we het stenen tijdperk qua communicatie verlaten en werden we in Flevoland de vereniging met de mooiste site. Met veel geduld is het Aisha zelfs gelukt mij te leren om zelf teksten te plaatsen op de site. Dat hebben er velen geweten en het wordt mij niet altijd in dank afgenomen. Aisha wil ik graag bedanken voor haar baanbrekend werk op dit terrein en daar hoort volgens mij een flesje wijn bij.

Krijn, onze nieuwe webmaster en vernieuwer van de site, is er overigens ook in geslaagd mij als digibeet te leren weer stukjes tekst op de site te zetten.

Wat de sponsorcie betreft. Er is één man die het verdient om extra in het zonnetje gezet te worden en dat is Paul Leenders. Denk alleen maar even aan zijn laatste actie. De Omroep Flevolandstickeractie. Even snel vijftig leden bereid vinden om een levensgrote sticker op hun auto te plakken, van iedere auto een foto maken en de hele handel doorsturen naar de Omroep. Opbrengst voor BVA eventjes € 2000,--! Wel Paul voor jou maken we graag een uitzondering, want je bent nu eenmaal een uitzonderlijk iemand. Als stoffelijke blijk van waardering overhandigen we je dit kistje met inhoud en gaarne een daverend applaus voor Paul! Overigens beste mensen, wij hebben echt Uw hulp nodigen bij de sponsoractiviteiten. Help ons met contactpersonen binnen Uw bedrijf. Wij kunnen het niet alleen.

Dan hebben we het beleidsplan aangepast. Een puist werk. Ik heb daarbij veel ondersteuning gehad van Chris Dekker, geen bestuurslid meer maar wel erg betrokken bij de vereniging en de Sporttechnische commissie. We hebben het beleidsplan een titel meegegeven Baan Brekend Badminton en de kaft siert twee spelers die als kinderen van zes jaar bij Roy Calbo gingen trainen en alle promoties bij de opmars van team 1 naar de eredivisie hebben meegemaakt., te weten Maartje Verheul en Erik Staats. We realiseren het ons misschien niet altijd maar hier is sprake van een ongeëvenaarde successtory en wat mij betreft geven we daar met ons nieuwe beleidsplan nog een heel professioneel vervolg aan. Ik wil symbolisch de eerste exemplaren van het fraaie beleidsplan overhandigen aan Chris Dekker, Roy Calbo, Maartje Verheul en Erik Staats.

En dan nog even onze kerstkaart. Op de foto Pepijn Maas en die vreet nu de shuttle al op. Het sprookje zou helemaal rond zijn, als hij daadwerkelijk bij ons gaat badmintonnen. Zijn ouders kunnen er bijna niet meer onderuit. Zeker niet nadat wij de ouders van Pepijn de fraaie foto ingelijst gaan overhandigen.

En dan het nieuwe jaar. We hebben nog heel veel linnen voor de schaar. Het nieuwe KVS implementeren, de verzekeringen afronden, de jaarplannen van de bestuursleden serieus nemen, de SPA-spelen thuis organiseren, dat is overigens in vertrouwde handen bij Bas Berkelmans, het eredivisieschap continueren, opnieuw Nederlands Jeugdkampioenen binnen halen, weer officieus Nederlands Kampioen worden bij de jeugdteams, de Stichting BadminTop nog eens onder de loep nemen, gelukkig doen Liesbeth en Rob Deriga veel uitvoerend werk voor de stichting, en noem het allemaal maar op. En niet te vergeten we gaan dit jaar een moment uitkiezen om al onze vrijwilligers in het zonnetje te zetten.

Maar nu gaan we eerst de organisatoren van de nieuwjaarsreceptie heel hartelijk dankzeggen, want opnieuw is de opkomst groot en zijn de oliebollen lekker. Een heel warm applaus voor Cock van Puffelen, John Bor en Roy Calbo.

En een toast op U allen en de Badminton Vereniging Almere.

Henk Staats

Tot nu toe 9 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. John op 11-01-2006 om 21:46 uur

  Henk, je hebt een mooi stukje geschreven gelijk aan speech van afgelopen zondag.
  Het was erg gezellig en zoals je aangaf waren er erg veel mensen aanwezig, wat mij betreft gaan we volgend jaar over de 150 en wil graag weer mede organisator zijn met de alle anderen.
  Groeten John.

 2. Henk Mostert op 11-01-2006 om 21:47 uur

  Ajs je van 25 naar 40 gaat en je pland 80 en je komt uiteindelijk uit op bijna 140 dan is het geen SUCCES, maar dan praat je over een GEWELDIGE HAPPENING.
  Maar goed dat de Griek tussen de Vaarten open was, want na zo'n receptie was het misschien toch een patatje geworden. John en Cock bedankt.

 3. Cock op 12-01-2006 om 09:56 uur

  John, als jij je voor volgend jaar al weer als organisator beschuikbaar stelt kan ik niet achterblijven. Volgend jaar dus weer een nieuwjaarsreceptie.

 4. v.d hoek op 12-01-2006 om 13:45 uur

  Jammer dat ik er niet bij kon zijn,maar ik hoop op volgend jaar wel.Mooie woorden Henk.En John en Cock zo te lezen is het zeer geslaagd geweest jullie complimenten daarvoor.

 5. Krijn op 12-01-2006 om 15:02 uur

  De appelflappen waren heerlijk en de oliebollen (jaja Suus; krentenbollen) komen goed van pas bij een van de ludieke spellen tijdens de Nacht van Almere. Volgend jaar weer vers gebakken bollen John? ;)

 6. RAYMOND op 12-01-2006 om 16:24 uur

  Wat!!!!! Geen vers gebakken bollen!?!

 7. Suus op 13-01-2006 om 14:33 uur

  Het was weer een gezellige happening.. Vele bekenden maar ook onbekenden gezien en dat maakt het nou zou leuk om je snuitje te laten zien op zo´n borrel. Dus voor iedereen die twijfelen, want die zijn er zeker, volgend jaar gewoon komen. Kun je lekker van de KRENTENbollen en flappen geniet!! :-) J en C , jullie weer ENORM bedankt!!!

 8. Aisha op 13-01-2006 om 18:08 uur

  Ik heb de wijn inmiddels ontvangen, waarvoor hartelijk dank, ook voor de mooie woorden overigens.
  Ik heb het altijd met plezier gedaan, en gelukkig mag ik me er van Krijn zo nu en dan nog mee bemoeien. Verder ben ik ervan overtuigd dat we in Krijn een prima opvolger hebben gevonden.
  Overigens wil ik wel een deel van de eer afstaan aan Raymond want die heeft alle 7 jaren achter de schermen toch ook nog wel het nodige gedaan.
  We zullen de wijn dus eerlijk delen ;)

 9. Henk Staats op 13-01-2006 om 18:09 uur

  Zou ik zeker doen Aisha!

Reageer op dit bericht (“Nieuwjaarsreceptie zeer druk bezocht! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)