Badminton Vereniging Almere

Van Zoelen Almere schrijft geschiedenis

Van Zoelen Almere, het derde team van de Badminton Vereniging Almere, is zaterdagavond 21 januari 2006 in Sportcomplex De Toekomstgroep kampioen geworden van de tweede divisie, afdeling 4, door met 8-0 te winnen van Orbiton uit Leidsendam. Dat is sportief gezien een historisch moment want nog nimmer speelde een team van de vereniging in de Big Boss Liga en de eerste divisie. In feite is het nog mooier want het tweede team, DataBalk Almere, handhaafde zich in de tweede divisie afdeling 1, team 4 werd kampioen in de vierde divisie en promoveert naar de derde divisie, en team 5, voor het eerst uitkomend in de vierde divisie, heeft zich keurig gehandhaafd. Dat betekent dat in het seizoen 2006/2007 de vereniging in alle landelijke divisies is vertegenwoordigd en dat is nog nimmer voorgekomen in de nog jonge geschiedenis van de Badminton Vereniging Almere.

Team 3; Marco den Haan, Yvonne Hoogland, Stephan Branderhorst, Monique van der Wouden en Joeri Krayenstein

Marco den Haan speelde zijn single tegen Bart Hiemstra en won met 15-7 en 15-2. Stephan Branderhorst won aansluitend met de cijfers 15-1 en 15-2 van Ernst Niehoff en dat betekende een florissante start voor Van Zoelen Almere.

Monique van der Wouden speelde haar single tegen Sandra te Velde, een oude bekende van de BV Almere. Sandra heeft jaren bij de BV Almere gespeeld vanaf de jeugd tot het eerste team, totdat zij naar Den Haag verhuisde voor haar studie en inmiddels haar werk. Van der Wouden pakte de eerste game met 11-3 en de tweede met 11-5. Yvonne Hoogland had ietsjes last van een koude start maar besliste haar singlepartij gedegen in haar voordeel met 11-6 en 11-7 tegen Mariska Roozendaal. En zo stond Van Zoelen Almere binnen een uur voor met 4-0.

Stephan Branderhorst en Joeri Kraaijestein speelde het mannendubbel tegen Niehoff en Hiemstra en het zou de enige partij zijn die in drie games beslist zou worden. Met de standen 15-8, 12-15 en 15-4 toonden de Almeerders zich ook hier het sterkst.
Van der Wouden en Hoogland waren in het vrouwendubbel de dames Te Velde en Roozendaal de baas. Met 15-7 en 15-2 was ook deze partij voor Van Zoelen Almere.

Van alle kampioenszorgen bevrijd werden de mixen uitgespeeld. Kraaijestein en Hoogland wonnen met 15-7 en 15-9 van Hiemstra en Te Velde. Den Haan en Van der Wouden waren te sterk voor Niehoff en Roozendaal. Het Almeerse duo won met 15-9 en 15-10.

Orbiton werd met 8-0 aan de zegekar gebonden en door deze overwinning kan Van Zoelen Almere niet meer ingehaald worden door Slotermeer 3.

Trainer-coach Roy Calbo toonde zich uitermate verheugd met deze promotie. Seizoenenlang hikte BV Almere tegen promotie aan en nu is het uiteindelijk een feit. Met bloemen en de gebruikelijke champagne werden Marco den Haan, Stephan Branderhorst, Joeri Kraaijestein, Yvonne Hoogland en Monique van der Wouden in het zonnetje gezet en werd het nog heel gezellig in de kantine van Sportcomplex De Toekomstgroep.

Tot nu toe 14 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 22-01-2006 om 10:51 uur

  Ook namens het bestuur van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie. Voor jullie als spelers een mooie stap vooruit, maar ook zeker voor de vereniging!
  En laten we vooral niet vergeten trainer-coach Roy Calbo te feliciteren met het zoveelste sportieve succes!

 2. jos op 22-01-2006 om 11:30 uur

  gefeliciteerd... :D succes in de eerste divisie!!!

 3. Stephan op 22-01-2006 om 12:02 uur

  Gefeliciteerd!

 4. Lida op 22-01-2006 om 12:15 uur

  Van harte gefeliciteerd met jullie promotie naar de 1e divisie. Veel succes volgend seizoen.

 5. Erik Staats op 22-01-2006 om 13:18 uur

  Van harte gefeliciteerd met dit schitterende resultaat. Lekker niet meer tellen, ole ole. Geniet ervan, het is jullie gegund. Oja Joeri, leuk dat je gisterenavond nog even bent meegegaan naar Anno's.

 6. Stephan op 22-01-2006 om 13:47 uur

  :D kampioen ja echt leuk!! maar ik heb gehoord dat de scheidsrechters volgend jaar afgeschaft worden in de 1e div. dus dat tellen gaat nog wel even door, helaas.

 7. Maartje op 22-01-2006 om 14:10 uur

  Hey Toppers, gefeliciteerd met dit resultaat! Jullie hebben er hard voor gewerkt en hebben het zeker verdiend!

 8. Iris op 22-01-2006 om 14:14 uur

  Eey allemaal, gefeliciteerd met het behaalde resultaat en veel succes volgend jaar in de eerste divisie. xxx Iris

 9. Tim op 22-01-2006 om 17:39 uur

  Hey toppertjes, gefeliciteerd met het kampioenschap! Leuk om in stijl met 8-0 te winnen! Alvast veel succes volgend jaar in de 1e divisie!

 10. John op 22-01-2006 om 20:05 uur

  Grote klasse en gefeliciteerd met het kampioenschap.
  Jammer dat ik er niet bij kon zijn.
  Gr John.

 11. Henk Mostert op 22-01-2006 om 21:06 uur

  Wij waren er wel en het was als vanouds weer grandioos. Van harte en maak het waar in het volgende seizoen

 12. Martin op 23-01-2006 om 10:37 uur

  Van Harte! En het waren weer leuke partijen om te zien.

 13. Gary H. op 23-01-2006 om 12:05 uur

  Team 3, maar uiteraard ook Roy, van harte proficiaat met de promotie naar de 1e divisie en hoop jullie daar voor het komend seizoen ook weer tegen te komen. Wij ( wedstrijdfunctionarissen ) hebben het niet gehoord dat we volgen jaar in de 1e divisie niet gaan scheidsrechteren. Dus wat mij betreft mag het gewoon zo doorgaan.
  Vriendelijke sportgroeten, Gary

 14. Donovan en Gita op 24-01-2006 om 10:26 uur

  Ey tiptoppers,

  GEFELICITEERD!!! SUPER!!!! Veel succes in de 1ste divisie!!! Groetjes Don en Git

Reageer op dit bericht (“Van Zoelen Almere schrijft geschiedenis ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)