Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere en Van Zijderveld delen de punten

Zaterdagavond 25 februari 2006 speelden in het kader van de Big Boss Liga competitie in de zogenoemde degradatiepoule Dekker Almere tegen Van Zijderveld uit Amstelveen. Sportcomplex De Toekomstgroep was met 250 toeschouwers weer uitstekend gevuld en de toeschouwers hebben zich niet verveeld want Dekker Almere en Van Zijderveld maakten er een sportieve en spannende wedstrijd van die uiteindelijk eindigde in een 4-4 stand.

Maartje Verheul en Claudia Saleming speelden het vrouwendubbel tegen Georgy van Soerland en Samantha Barning. Het Almeerse duo is vrijwel altijd goed voor een punt maar deze avond speelden zij een matte wedstrijd. Het werd nog wel een drie gamer maar in de derde game waren de Amstelveense vrouwen duidelijk beter en zij wonnen verdiend.

In het mannendubbel namen Youri Lapré en Jeroen van Moorst het op tegen Norbert van Barneveld en Dave Khodabux. Lapré en Van Moorst verspeelden in de eerste game een voorsprong van 12-7 en verloren alsnog met 12-15 en ook de tweede game ging met dezelfde cijfers naar Van Zijderveld. Geen lekker begin dus voor Dekker Almere.

Yvonne Sie (17 jaar) trof in haar vrouwensingle de kersverse Europese kampioene onder de 15 jaar Selena Piek. Sie liet zich niet van de wijs brengen en speelde geconcentreerd en won met 11-4 en 11-5 van het Van Zijderveld talent.

Dat Tim Vaessen het moeilijk zou krijgen tegen Lester Oey stond van te voren vast. Oey speelde de eerste game met een lichte voorsprong op Vaessen maar toch wist Vaessen aan het eind van de game net te winnen met 15-12. De tweede game verliep heel anders. Vaessen nam een voorsprong van 9-0 om vervolgens toch nog achter te komen met 12-13. Vaessen herpakte zich op tijd en won met 15-13 vele toeschouwers met hoge bloeddruk achterlatend.

Robert Kwee speelde als gevolg van een blessure weken niet, maar liet zien dat hij het badmintonnen niet verleerd is. Met 15-3 en 15-1 won hij van de routinier Pieter van Soerland.

Ilse Vaessen lijkt meer tegen zichzelf te spelen dan tegen haar tegenstandster. Ook nu liet Vaessen zich in twee games dik inpakken door Samantha Barning. En zo was de tussenstand in de wedstrijd 3-3. Op naar de mixen.

Maartje Verheul en Erik Staats stonden in hun mix voordat zij het wisten in de eerste game met 0-7 achter tegen Norbert van Barneveld en Georgy van Soerland, overigens als meervoudige en veelvuldige Nederlandse kampioenen, niet de minsten in badmintonland. Verheul en Staats kwamen nog terug tot 8-15 maar dat is onvoldoende om een game te winnen. De tweede game speelde Staats en Verheul beter maar ook die game werd verloren met 12-15.

Youri Lapré en Viona Utama deden het in hun eerste game bepaald niet goed en verloren met 10-15 van Dave Khodabux en Iris Tabeling. In de tweede game herstelden het paar Lapré en Utama zich wonderwel en wonnen met 15-4. Ook de derde game was met 15-7 voor Dekker Almere en daarmede werd de eindstand van deze wedstrijd bepaald op 4-4. Eind maart 2006 volgt er een dubbelweekend en dan speelt Dekker Almere op zaterdag uit tegen Slotermeer en de laatste wedstrijd thuis op zondag tegen DKC.

Tot nu toe 7 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Mostert op 26-02-2006 om 13:09 uur

  Ik wil als stelregel dat elke toeschouwer boven de 50 voor de wedstrijd witte pilletjes voor onder de tong krijgt uitgereikt. De spanning liep zo hoog op dat mijn hart bijna problemen kreeg.

 2. Henk Staats op 26-02-2006 om 16:26 uur

  Het was ook weer vreselijk spannend. De supporters (250) van beide partijen hebben waar voor hun geld gekregen, te meer daar de toegang gewoon lekker gratis is. Op naar de volgende twee wedstrijden!

 3. Gerald op 26-02-2006 om 22:16 uur

  Norbert van Barneveld en Georgy van Soerland worden in het artikel - en ook in eerdere bijdragen - betiteld als meervoudige en veelvuldige Nederlandse kampioenen. Dit impliceert dat ze als mixed meerdere NK titels wonnen en/of afzonderlijk meerdere titels behaalden. Geen van beide is waar. Norbert won het NK gemengddubbel in 1999 met Erica van de Heuvel, die zo'n goede mixed dame was dat ze ook met een aantal andere spelers die titel had kunnen binnenslepen. Georgy won in 1995 het damesdubbel en heeft zichzelf nooit als mixed speelster betiteld. Uiteraard zijn beiden 'in their own right' prima spelers. Daar is geen overdrijving voor nodig.

 4. Gerald op 26-02-2006 om 22:20 uur

  Maar uiteraard een mooie wedstrijd van BV Almere. Ik heb er alle vertrouwen in dat het verblijf in de hoogste klasse verlengd wordt. Daar hoort het team zeker thuis.

 5. John op 27-02-2006 om 08:38 uur

  Mensen ik heb genoten van vele mooie partijen op naar de volgende.

 6. Georgy op 28-02-2006 om 21:44 uur

  Sjonge, jonge Gerald, wat jammer dat je dat nou schrijft. Ik vond het net zo leuk om te lezen dat Norbert en ik als meervoudig en veelvuldig Nederlands kampioenen werden omschreven! Maar knap hoor dat je zo keurig weet hoe het allemaal in elkaar zit. In ieder geval hebben de teams van Almere en van Van Zijderveld weer een paar leuke, sportieve wedstrijden neer kunnen zetten op die zaterdagavond. Publiek bedankt!

 7. Gerald op 01-03-2006 om 06:39 uur

  Sorry Sjors! Maar ik vind je wel goed hoor ;-)
  Enne... Je bent natuurlijk nog hartstikke jong. Er zijn maar een paar NK's nodig. Beetje trainen en Joris op de kids laten passen!

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere en Van Zijderveld delen de punten ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)