Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere herpakt zich en wint uitwedstrijd tegen DKC met 3-5

Dekker Almere heeft zich hersteld van de competitienederlaag tegen Van Zijderveld door in Den Haag de zware uitwedstrijd in de Big Boss Ligacompetitie tegen DKC met 3-5 te winnen. Het kabaal dat de vele DKC-supporters produceerden in de Sporthal ’t Zandje was niet van de lucht en het lawaai en de uiterst spannende partijen maakten er een heus badmintonmiddagje van. Voor de neutrale toeschouwer om te smullen, voor de niet neutrale toeschouwer een middag om pilletjes onder de tong te doen.

Installatiebedrijf C. Dekker

Trainer-coach Roy Calbo kon niet beschikken over een fitte selectie. Robert Kwee, eerste heer van Dekker Almere, ondervindt nog steeds last van een blessure en hetzelfde geldt voor Erik Staats. Bepaald niet optimaal om de zware uitwedstrijd tegen DKC mee in te gaan.

Jeroen van Moorst en Youri Lapré speelden het mannendubbel tegen Robbert de Keijzer en Ruben Wijers. Van Moorst en Lapré wonnen met 2-15 en 11-15. Claudia Saleming en Maartje Verheul troffen in het vrouwendubbel Eefje Besselink en Honnorine van de Werf. Saleming en Verheul waren overduidelijk beter op dreef en wonnen met 7-15 en 2-15. Een goed begin voor Dekker Almere derhalve, een 0-2 voorsprong in de wedstrijd.

Om tactische redenen stelde Roy Calbo toch Robert Kwee op in de eerste mannensingle tegen de absolute topper van DKC, Dennis van Daalen de Jel. Na twee slagen gaf Kwee op advies van Calbo op en ging de partij naar Van Daalen de Jel. Door deze opstelling kon Tim Vaessen als tweede heer aantreden in de mannensingle tegen Erwin Hartung. In een spannende partij won Vaessen met tweemaal 12-15. Ilse Vaessen leek weinig geloof in haarzelf te hebben in de vrouwensinglepartij tegen Patty Stolzenbach. Het werd 11-4 en 11-3 voor Stolzenbach. Yvonne Sie kwam in de vrouwensingle tegen het talent Yik Man Wong in de eerste game na een forse achterstand nog terug, maar verloor de eerste game toch met 11-8. Man Wong had in de tweede game geen kind aan Sie en het werd 11-0 voor de DKC-speelster. Dat bracht de tussenstand in de wedstrijd op 3-3.

In de eerste mixdubbel speelden Youri Lapré en Viona Utama tegen Robbert de Keijzer en Eefje Besselink. Lapré en Utama wonnen de eerste game met 10-15. De tweede game gaven zij een grote voorsprong in de verlenging uit handen, overigens niet eerder dan dat deze verlenging een kwartier duurde. In de derde game stelden de Almeerders orde op zaken en wonnen met 8-15.

In de tweede gemengd dubbel speelde Maartje Verheul niet met haar vaste partner Erik Staats, maar met Jeroen van Moorst tegen Dennis van Daalen de Jel en Patty Stolzenbach. De eerste game stond Dekker Almere met 6-14 voor maar het laatste punt in de game werd maar niet gemaakt. Het werd 14-14 en zelfs 16-14 voor DKC, maar ook DKC verzilverde het gamepoint niet. Dat deden uiteindelijk wel Verheul en Van Moorst met 16-17. Hoe belangrijk deze gamewinst was bleek wel nadat DKC met 15-9 de tweede game had gewonnen. De derde game moest de beslissing brengen. DKC nam een voorsprong met 12-8 onder luide aanmoedigingen van het publiek. De aanwezige Almeerders probeerden zich niet onbetuigd te laten en moedigden Verheul en Van Moorst fel aan. En het werd 12-10, 12-12 en uiteindelijk 13-15 voor Verheul en Van Moorst. Een werkelijk zinderend einde van een prachtige badmintonmeeting die met 3-5 gewonnen werd door Dekker Almere. En Dekker Almere kan de punten goed gebruiken en heeft nu de laatste plaats aan Slotermeer overgedaan in de degradatiepoule.

Over 14 dagen wacht de volgende Big Boss Liga wedstrijd tegen Van Zijderveld in Sportcomplex De Toekomstgroep.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 12-02-2006 om 20:25 uur

    Zenuwslopend, zonder meer, maar prima badminton en een heerlijke sfeervolle ambiance! Zo zou het bij alle BBL-wedstrijden moeten zijn.

  2. John op 13-02-2006 om 13:54 uur

    Mensen deze middag was toppie en veel spannende partijen gezien, met name de laatste mixen waren top want het kon echt alle kanten op.
    Complimenten gaan ook naar DKC want om mooie en spannende partijen te zien heb je 2 teams nodig DKC tot de volgende keer bij ons in Almere.

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere herpakt zich en wint uitwedstrijd tegen DKC met 3-5 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)