Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Zaterdagavond 25 februari 2006 speelde Dekker Almere thuis, in Sportcomplex De Toekomstgroep, tegen Van Zijderveld uit Amstelveen, een club met een mooie traditie als opleidingsinstituut voor badmintonners. Het werd 4-4 en daarmede revancheerde Dekker Almere zich min of meer voor de smadelijke nederlaag die enige weken terug in Amstelveen werd geleden in de Big Boss Liga competitie.

Deze competitie 2005/2006, die volgens mij in aanmerking komt voor de erepalm van de meest idiote competitie ooit, kent in de zogenoemde degradatiepoule nog twee speelronden, die in een dubbelweekend gespeeld worden en wel in het weekend van 25 en 26 maart 2006. Nog afgezien van het feit dat clubs niet zitten te wachten op dubbelweekenden (twee wedstrijden spelen in een weekend) worden in het zelfde weekend ook Nederlandse Jeugdkampioenschappen (NJK) gehouden. En laten er nu in de BBL-teams een aantal jeugdspelers spelen die ook willen en wellicht moeten deelnemen aan de NJK. Een logistiek en een fysiek probleem voor de spelers lijkt mij, maar we mogen natuurlijk niet van een professionele bond verwachten, die dienstverlening aan de clubs hoog in het vaandel heeft, dat daar aan gedacht wordt bij het plannen van de BBL-weekenden. We moeten niet te veel willen, of zou het toch zo zijn dat onze bond geen snars geeft om de BBL-competitie?

Wellicht kunnen er nog wedstrijden verschoven worden naar een andere datum of een ander tijdstip in dat overbelaste weekend, maar feit is ook dat deze belangrijke wedstrijden vanuit sportief oogpunt in feite gelijktijdig gespeeld moeten worden. We wachten het maar even af.

Op de site van de NBB las ik dat het Nederlandse jeugdteam onder de 15 jaar zilver heeft behaald bij de zogenoemde 8-nations, een officieus Europees Kampioenschap. Tevens werd Selena Piek van Van Zijderveld eerste bij de individuele wedstrijden door in de finale te winnen van Iris Tabeling, ook van Van Zijderveld. Beide dames wonnen ook nog het damesdubbel. Een prima prestatie van het Nederlandse team (en van Van Zijderveld); ik mag dan wel eens een kritische opmerking maken richting NBB, maar dit is prima de luxe.

Trainer-coach Roy Calbo is low profile begonnen met twee ochtendtrainingen voor talentvolle jeugdspelers. ’s Morgens om half zeven wordt er gestart en door de ouders wordt een ontbijtje verzorgd. De ouders van de kinderen zijn wel een vergoeding verschuldigd. Kinderen, ouders en trainer-coach zijn enthousiast en wellicht kan dit initiatief nog eens verder worden uitgebouwd.

En dan de kantine of beter gezegd de openingstijden. Ik zal trachten omtrent dit beladen onderwerp enige achtergrondinformatie te geven:

Rekening houdend met hetgeen hierboven omschreven is, kan het zijn dat een aantal leden het gevoel heeft dat de kantinetouwtjes iets strakker worden aangetrokken, maar er blijven volgens mij nog genoeg leuke uurtjes over, zeker als we van het volgende uitgaan:

Het bestuur van de BSAO wil beslist niet de zedenmeester uithangen maar we dienen met z’n allen te beseffen dat de regels de regels zijn en dat ook wij ons daar aan te houden hebben. Als een ieder redelijkheid wil betrachten, dan kan het niet zo zijn dat deze ‘aanscherping’ onze sportavond ‘vergalt’. Dat lijkt mij nergens voor nodig.

Henk Staats

* Ik denk zelf wel eens dat als men om zeven uur ook direct begint met de wedstrijden (en niet om half acht) en als en zodra de mogelijkheid zich voordoet, twee banen neemt, dat het een hoge uitzondering zal zijn dat er nog om twaalf uur gespeeld wordt.

Tot nu toe 12 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Marco den Haan op 28-02-2006 om 19:04 uur

  Ik zal eens persoonlijk reageren en eens niet onder mijn alias aangezien dat dit al genoeg stof heeft doen opwaaien.

  Mag ik eraan toevoegen Henk dat ook wij eens moeten leren plannen?
  Zo valt ons clubkampioenschap senioren samen met het NJK -15 & -19. Gezien de algehele samenstelling van de vereniging geen bijster goede keuze temeer daar de "jeugd" (& consorten) de uberhaupt de nodige toernooien afloopt en er bijna elk weekend een al dan niet belangrijk toernooi wordt gespeeld.

  Ik snap best dat deze planning van de clubkampioenschappen veroorzaakt is vanwege het moeten verplaatsen van het Almere Satellite toernooi (tegenwoordig mei) en dat men het ook niet helemaal achter in het seizoen wilt plannen, maar enige blik op de toernooienkalender is denk ik wel gewenst, willen we de (senioren)jeugd binden aan onze clubkampioenschappen

 2. Liesbeth Deriga op 28-02-2006 om 21:49 uur

  Ik sluit mij geheel bij Marco aan. Ook de clubkampioenschappen voor de jeugd zijn gepland op 1 en 2 april a.s Dit valt gelijk met het Junior Master Toernooi in Spijkernisse. Op deze manier wordt juist het clubbelang achtergesteld i.p.v. voorop gesteld. Jammer dat dit nu zo moet verlopen. We verwijten de bond wel eens wat, maar hier hadden wij het dus zelf ook beter kunnen doen.

 3. Cock op 01-03-2006 om 10:06 uur

  Het is altijd aardig dit soort reacties te lezen en te zien dat een ieder slechts naar het eigen belang kijkt en verwijtend naar de vereniging reageert. De Jeugdcommissie, toernooicommissie en de wedstrijdcommissie hebben dit jaar een gigantische puzzel moeten oplossen om uberhaupt een datum te vinden waarop clubkampioenschappen kunnen worden gespeeld. De zaalruimte van onze hal is zeer beperkt beschikbaar, het was zowiezo al niet mogelijk een heel weekend de hal te "huren", zodat de jeugd en seniorenkampioenschappen apart moesten worden gepland. Om aan te geven waar we rekening mee moeten houden: zaterdag traing tot 14.30 uur, aangepast badminton op zaterdagmiddag, wedstrijden van team 1 in de BBL, het districtskampioenentoernooi, champions League, Tiener Trophy, Junior Master, Satelite, District Masters en wellicht ben ik nog wat evenementen vergeten. Dus Marco, leren plannen hebben wij al lang, als je een zaalbezettingsschema voor onze badmintonhal in elkaar kan draaien, heb je dit al aardig onder de knie.

 4. HHW'er op 01-03-2006 om 22:20 uur

  Als badmintonliefhebber bezoek ik regelmatig deze mooie website. Wat mij opvalt is de voortdurende kritiek van de voorzitter op de NBB. En eerlijk is eerlijk, ik ben het ook niet altijd met de NBB eens. Maar als u, meneer de voorzitter, altijd maar kritiek heeft op de bond, wordt het dan niet eens tijd dat u zelf een functie bij de bond gaat bekleden? Dan kunt het op uw eigen manier doen, en zijn alle irritaties en frustraties uit de wereld. Wat kan het toch simpel zijn!

 5. Henk Staats op 02-03-2006 om 16:10 uur

  Beste HHW'er,

  Te simpel zou ik zeggen. Ten eerste heb ik niet altijd kritiek, maar wel vaak en ten tweede heb ik in een van de andere stukjes aangegeven dat als ik niet meer zou werken, ik best bereid ben om bijvoorbeeld penningmeester te worden. Voorts ben ik maatschappelijk al voldoende actief (geweest): twaalf voorzitter van BV Energia, achttien jaar voorzitter van BVA, elf jaar secretaris van de Stichting die eigenaar is van ons sportcomplex en zeven jaar penningmeester van voorheen het district Noord-Holland Zuid. Dus nu even niet.

 6. Marco den Haan op 04-03-2006 om 10:49 uur

  Hoi Cock,
  Het is natuurlijk ook te makkelijk om het balletje via de muur terug proberen te spelen. Soms is het ook goed om de hand in eigen boezem te steken.
  Het clubkampioenschap is wat mij betreft al heel lang een discussiepunt. Niet voor niets is het in de hoogste groep al jaren een slecht bezet toernooi, zeker bij de dames. Niet voor niets is het clubkampioenschap onlangs niet eens gehouden wegens te weinig animo in deze groep.
  Laten we teruggaan naar toen Gita en Maartje nog een stukje jonger waren en vanwege (inter)nationale verplichtingen niet in staat waren aanwezig te zijn.
  Ja Cock, zolang speelt dit al. Helaas viel dit toen nog niet zo heel erg op daar het toenmalige team 1 nog altijd acte de presence gaf, maar dat is inmiddels verleden tijd. En ons trotse clubkampioenschap, daarbij moeten we hopen dat genoeg mensen in de hoogste groep op komen dagen. Om 2 namen te noemen, Jeroen van Moorst en Yvonne Sie heb ik nog nooit gezien op dit toernooi.

  Dat het niet mogelijk is om overal rekening mee te houden snap ik ten zeerste, en ik weet best dat het moeilijk plannen is met al onze activiteiten. Maar laten we welzijn, plannen ten tijde van een NJK is op z'n zachtst gezegd niet handig. Er zijn namelijk best spelers die wel willen spelen. Monique van der Wouden had zich praktisch al ingeschreven maar moet zich terugtrekken vanwege, het NJK. Zo zijn er ongetwijfeld nog genoeg spelers.

  Met de zaterdag trainingen wordt trouwens gedurende het toernooien seizoen rekening gehouden met toernooi weekenden. Op dezelfde manier met Champions League en Tiener Trophy die doorgaans in dezelfde weekenden worden gehouden wanneer er ook op zaterdag training wordt gegeven. Verder organiseren wij al jaren de verscheidenheid aan toernooien die jij verder opnoemd. Dus wat dat betreft zou er genoeg overzicht moeten zijn aangezien deze toernooien vaak op vaste tijdstippen (data) in het jaar worden gehouden.

  Cock, Henk uit hier kritiek op het plannen van de bond, de bond die ongetwijfeld zelf ook genoeg te plannen heeft, het enige dat ik hier stel is dat wij ook naar onszelf moeten blijven kijken en blijven zoeken naar verbetering zelfs voordat wij naar anderen gaan wijzen.

  Het laatste waarvan jij me kan betichten Cock, is dat ik alleen kijk naar mijn eigen belang. Je weet hoezeer ik mij inzet en heb ingezet voor de vereniging. Anderzijds, als ik uit mijn eigen belang zou spreken dan zou ik zeggen: "Ga alsjeblieft zo door!" Kan ik tenminste nog een flink aantal jaren met goede kans pogen om clubkampioen te worden.

  Bij de weg: Waar blijft mijn derde embleem? Want die hangt nog steeds niet.

 7. Edwin op 04-03-2006 om 20:03 uur

  Marco, misschien wordt het dit jaar iets moelijker om kampioen te worden. Er zijn al vier inschrijvingen uit team 1.

 8. Mariska op 05-03-2006 om 11:54 uur

  Je embleem komt eraan. Zal ik er alvast ook voor 2005-2006 bestellen? Welke naam moet erop?

 9. Cock op 06-03-2006 om 11:17 uur

  Hoi Marco, ik heb absoluut geen p[robleem met jouw standpunt(en), en ik beticht je van niets, zeker niet van eigenbelang. Inderdaad, als er iemand zixh veel inzet voor anderen binnen onze club ben jij het wel. Het enige dat ik probeer duidelijk te maken is het feit dat het niet zo simpel is als weleens wordt geschetst en dat er een heleboel acties en zaken door elkaar lopen bij een grote vereniging als BVA. Als er bij BVA iets moet worden gepland moet er rekening gehouden worden met massa's andere dingen en daardoor kunnen individuele belangen weleens botsen met het algemene belang. That's all.

 10. Marco den Haan op 06-03-2006 om 13:08 uur

  Je eerste zin laat duidelijk anders blijken Cock, dus dat vond ik een beetje vreemd.
  Zoals gezegd, heel veel van de dingen die vanuit de vereniging worden georganiseerd, worden dat elk jaar en doorgaans ook nog eens in dezelfde periode van het jaar. Feitelijk is er dus sprake van een standaard planning waarop een paar dingen op aangepast moeten worden, zoals op de gekke bokkensprongen van de NBB. Vooral het "stelen" van ons Satellite toernooi weekend, welke volgens mij al 10 jaar vast in de kalender stond speelt hierbij volgens mij een rol aangezien deze verplaatst moest worden. Ik heb hierbij al in mijn eerste bericht aangegeven dat ik weet dat dit gezien onze hal bezetting geen sinecure is.

  Echter, ik denk dat het in het algemeen belang is dat het clubkampioenschap een zo sterk mogelijke bezetting kent. Zo verkrijgt men in de eerste plaats een waardig kampioen die trots mag zijn dat zijn naam wordt bijgevoegd op de plakaat van het Wall of Fame.
  Dit lukt niet wanneer slechts 4 mensen komen opdagen, om over de dames te zwijgen. Er zijn dan ook mensen die dit al jaren ervaren en zodoende ervoor kiezen om andere toernooien te gaan spelen. Ik ben dan ook blij te horen dat het aantal inschrijvingen vanuit het eerste team al verviervoudigt is ten opzichte van vorig jaar en ik hoop dat deze trend zich doorzet, ook bij de teams onder het eerte. Daarom vind ik het dan ook zo jammer dat dit toernooi gelijktijdig plaatsvind met het NJK.

  Naar mijn mening is het clubkampioenschap:
  1) Een interne competitiestrijd
  2) In een sfeervolle, ontspannen ambiance
  3) Waar (opkomend / jeugdig) talent zich meet met de gevestigde "namen"
  4) Een plek waar de jeugd dichter bij hun "helden" kunnen begeven en doelstellingen definiëren (Het "Jaaaa, ik wil ook zo goed worden!" effect)

  Ik vind het zodoende dus ook jammer dat de jeugd en senioren wederom uit elkaar getrokken (moesten) worden. Wel kijk ik uit naar de strijd die dit jaar geleverd zal moeten worden.

  Nogmaals, plannen is lastig, maar uit naam van algemeen belang denk ik dat er geprobeerd moet worden om iedereen de mogelijkheid te geven de clubkampioenschappen te kunnen spelen.

 11. Cock op 07-03-2006 om 10:16 uur

  Marco, we zijn het absoluut eens over het belang van de clubkampioenschappen. Wellicht kunnen we eens aan de bar, met een goed glas bier (fris) wat ideeen uitwisselen om dit een grootse happening te maken. De WC heeft al een begin hiermee gemaakt door er op zaterdagavond een buffet aan te koppelen. Nogmaals, een keertje samen praten lijkt me zinvol. Ook Erik Staats heeft al eens aangegeven te balen van de slechte opkomst in de topteams, dus is hij ook uitgenodigd voor dit gesprek.

 12. Marco den Haan op 07-03-2006 om 11:11 uur

  Lijkt me een goed idee Cock, doen we.

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)