Badminton Vereniging Almere

A5 regiokampioen in A2 klasse

Het is de A5 met Nikki van de Ven, Deborah van de Wal, Ryan Baltus, Mark de Looper en Thijs Maassen ook gelukt om regiokampioen te worden. Zaterdag 4 Maart speelden zij tegen de kampioenen van afdeling 1 en 2, Tybb A1 en HBV A1. Er werd gespeeld in een pouletje waardoor tegen beide teams gespeeld zou worden. Er werden 5 wedstrijden gespeeld (HE, DE, GD, HD, DD).

De A5

De eerste wedstrijd was om 9.00 tegen Tybb A1, We wisten natuurlijk al dat Tybb kampioen was geworden VOOR onze eigen A3 en A4!

We begonnen met de Heren Enkel gespeeld door Thijs. Thijs trof een zware tegenstander waar al veel Almeerders zich op stuk hadden gebeten. Het ging op het begin gelijk op, zo bleef het hangen bij 4-4, uiteindelijk kwam Thijs in zijn spel en begon zijn tegenstander door te krijgen. Zo wist hij de wedstrijd met twee keer 15-8 naar zich toe te trekken. Dat zelfde moment werd de Dames Enkel gespeeld door Deborah, ook zij moest aan de bak tegen de sterke dame van Tybb, maar door slim spel wist ze vrij eenvoudig te winnen waardoor A5 op 2-0 voorsprong kwam. Toen de Gemengd dubbel door Ryan en Nikki. Dit was een zware partij maar doordat ze de sterke heer de kans niet gaven om te rammen en veel tactische speelden zorgde ze voor een overwinning voor Almere met een stand van 3-0. De buit was al binnen maar als in de poule iedereen één keer won zou het op gewonnen partijen aankomen dus we moesten gewoon door bikkelen. De Heren Dubbel werd gespeeld door Thijs en Mark, ze speelden tegen twee grote jongens met veel kracht maar konden geen grip op de wedstrijd krijgen, het liep niet en zo moesten we in twee sets ons eerste tegenpunt incasseren. Ook Nikki en Deborah kregen het zwaar, ze speelden tegen twee grote meiden. De eerste set ging vrij makkelijk gewonnen maar de tweede moesten ze aan de Haarlemmers laten. Zo werd er een 3e set gespeeld die heel gelijk op ging, maar onze dames waren uiteindelijk toch sterker en wonnen verdiend.

Om 12.00 speelde Tybb tegen HBV. We wisten al dat Hoorn een hele sterke ploeg was met 3 ijzersterke heren. De HE werd gewonnen door Thijs zijn singeltegenstander van Tybb. De DE werd ook door Tybb gewonnen (tegenstander van Deborah) De GD en HD gingen gemakkelijk naar Hoorn waardoor de DD beslissend zou zijn. Wij keken gespannen toe en hoopten natuurlijk dat Tybb (Waar wij van hadden gewonnen) zou winnen. Ze wilden het ons wel extra spannend maken en maakten er een 3-setter van. Uiteindelijk won Tybb.
Toen was de tussenstand zo:

Tybb kon dus niet meer winnen en kon naar huis. We moesten minstens 2 partijen winnen van Hoorn en begonnen Om 3 uur.

Thijs was als eerste aan de beurt en moest tegen Wim Hoogland spelen, Thijs kende hem al van de Halve Finale van het HBV toernooi, toen won Thijs in 3 sets dus Wim wilde een revanche. De 1e set ging gelijk op en Thijs wist het bij een 14-12 niet af te maken, Wim kreeg de service, haalde er een verlenig uit, en won zo met 17-14.
De 2e set ging wederom gelijk op maar nu waren de rollen omgedraaid en Wim won verdient met 17-14 en 15-12.

Ondertussen speelde Nikki haar singelpartij, ze kende haar tegenstander al van de competitie tegen Hoorn A2! Toen won ze van deze Hoornse dame en wist dat met uitstekend spel opnieuw voor elkaar te krijgen. De 1e punt was binnen maar er was nog minstens 1 nodig om kampioen te worden. De GD werd door Mark en Deborah gespeeld. Ze kregen een sterke heer (Sietse Jak) die linkshandig is en dat is vaak lastig om tegen te spelen. De 1e set begon goed, maar het Hoornse duo kreeg later veel smash kansen en benutte die goed waardoor we de partij verloren met 15-8 en 15-10. Nog 2 kansen om kampioen te worden. Eerst de HD door Thijs en Ryan, ze speelden tegen Sietse Jak en Koen ter Velde. Thijs en Ryan konden het niet voor elkaar krijgen om te winnen van de twee ijzersterke Hoornse spelers, het werd 15-8 15-5. Het was 3-1 voor HBV en de DD was dus beslissend. Nikki en Deborah waren natuurlijk gebrand om de beker voor de A5 binnen te halen en deden dat ook door gemakkelijk te winnen met 15-2 en 15-5. En dus wist Almere A5 met de hakken over de sloot de beker in Almere te houden. En uiteraard was dit niet gelukt zonder Anton (mascotte (een wandelende tak))

Tot nu toe 10 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Mark op 06-03-2006 om 16:44 uur

  yeah!
  maar zonder Anton hadden we dit zeker niet gehaald :-)

 2. Pieter Jan op 06-03-2006 om 17:20 uur

  voor ons liep het heel wat minder goed af...

 3. Thom op 06-03-2006 om 17:23 uur

  Anton!!! :P

 4. deborah op 06-03-2006 om 17:48 uur

  ja, ANTON is de beste mascotte.

 5. Henk Staats op 06-03-2006 om 18:03 uur

  Ten eerste een heel leuk stukje tekst en ten tweede van harte gefeliciteerd met het regiokampioenschap. Grote klasse!

 6. Fabian Pereboom op 06-03-2006 om 18:14 uur

  Gefeliciteerd A5!
  Wij, de B1, hebben het net niet gehaald.

 7. Rico op 06-03-2006 om 18:22 uur

  Gefeliciteerd jongens! Helaas geen kampioenschap voor HBV, maar ik gun t jullie ook ;)

 8. jos op 06-03-2006 om 20:25 uur

  jeeeeej, ode aan anton aus tirol!!!

 9. Cock op 07-03-2006 om 10:04 uur

  Goed zeg, kampioen winnen met dit soort tegenstanders in je poule is echt heel knap. Gefeliciteerd!!

 10. liesbeth deriga op 07-03-2006 om 15:19 uur

  Hé kanjers, allemaal heel hartelijk gefeliciteerd met jullie kampioenschap.
  Thijs, leuk verhaal.

Reageer op dit bericht (“A5 regiokampioen in A2 klasse ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)