Badminton Vereniging Almere

Competitieveranderingen

Vanaf het seizoen 06/07 zijn er een aantal veranderingen in de regioklassen van de competitie in de regio NH.

Er is de laatste weken in de sporthal enige onrust ontstaan, omdat competitiespelers hadden gehoord dat er veranderingen in de competitie van volgend jaar zullen komen waardoor er spelers, die nu met veren shuttles spelen, dan met nylon moeten spelen.

Om het volledige en juiste verhaal te weten te komen heb ik contact gezocht met Ger Tabeling, de contactpersoon van de regio NH. Hierbij de wijzigingen.

Vanaf volgend seizoen (06/07) is de overgangsklasse opgeheven. De regioklassen bestaan dus uit hoofdklasse, eerste klasse, tweede klasse, derde klasse, vierde klasse en vijfde klasse. Hoofdklasse t/m derde klasse spelen met veren shuttles en de vierde en vijfde klasse zullen hun competitie met nylon spelen.

Conclusie: behalve een naamsverandering verandert er dus niets.

Tot nu toe 7 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Paul op 30-03-2006 om 11:48 uur

  Cock, je conclusie is m.i. niet juist. Wij spelen op dit moment in de 3e klasse (team 13) met nylon shuttles. Volgens je bericht wordt dat volgend seizoen veren shuttles?

 2. Aisha op 30-03-2006 om 12:01 uur

  @ Paul,
  Nu speel je 3e klasse, volgend jaar dus 4e klasse. Dus speel je dan ook nog met plastic.

 3. Paul op 30-03-2006 om 12:32 uur

  Aisha: dank voor je duidelijke en snelle reactie.
  Weet jij toevallig waarom deze verandering in het leven geroepen is?

 4. Danny op 30-03-2006 om 12:33 uur

  pfffff. Ik had het opzeggingsformulier al ingevuld, maar nu ik verneem dat er in de derde klasse gewoon met veren shuttles wordt gespeeld blijf ik nog een jaartje spelen :D

 5. Cock op 30-03-2006 om 13:58 uur

  Paul, volgend jaar ga ikzelf competitie spelen. Men heeft mij zien spelen en vonden de 4de klasse nog te hoog voor mij, vandaar de wijziging.

 6. Aisha op 30-03-2006 om 14:33 uur

  @ paul.
  Deze wijziging is omdat dit zo ook in andere districten is ingedeeld. Na de eerste klasse, nog een overgangsklasse èn een hoofdklasse, is ook wel wat verwarrend vind ik zelf.

 7. Roland Pereboom op 30-03-2006 om 21:46 uur

  In de landelijke competitie bestond er voorheen ook nog een overgangsklasse, net onder de eredivisie (nu Big Boss Liga) en daaronder dan weer de 1e klasse landelijk, 2e klasse landelijk enz. Die hebben ze toen weggehaald en de "klasses" vervangen door "divisies". Nu hebben ze het weghalen van de overgangsklasse ook doorgevoerd in de districtscompetitie. Een logische stap.
  Ik vond het trouwens toch maar een rare klasse die overgangsklasse. Hoezo overgangsklasse? Waar ging je dan naar over? 1 klasse hoger speelde je nog steeds district en geen landelijk.
  Of was het alleen voor personen in de overgang? Dan konden er echter alleen vrouwen in spelen want mannen hebben geen overgang maar een mid-life crisis. Of was het voor jeugdspelers die hier eerst kunnen spelen voordat ze "overgaan" naar het echte werk? Of voor kinderen die zijn blijven zitten op school en dan bij het badminton tenminste toch nog "overgaan". Daarentegen: als je geen kampioen werd in de overgangsklasse promoveerde je niet en speelde je het jaar daarop gewoon weer overgangsklasse, dus niks overgang.
  Afijn, een hele goede beslissing dus om deze klasse
  af te schaffen.
  Alleen sneu als je dit jaar kampioen bent geworden in de 1e klasse district. Speel je volgend jaar gewoon weer 1e klasse!

Reageer op dit bericht (“Competitieveranderingen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)