Badminton Vereniging Almere

Degradatie wedstrijd C3

Vrijdagavond 3 maart was het weer zover; de C3 moest een thuiswedstrijd spelen in de nacompetitie tegen Flower Shuttle uit Amstelveen. Na 2 wedstrijden te hebben verloren moest het nu toch eens gebeuren dat wij punten gingen pakken. Flower Shuttle had ook nog niet gewonnen en stond nog onder ons vanwege het doelsaldo. Het beloofde dus een avond te worden waarin de partijen dicht bij elkaar zouden liggen. Even vooraf mensen, je kunt niet degraderen in de nacompetitie, maar ik vond het een leuke binnenkomer.

Nu het verslag van de wedstrijden. Erik Boers, onze eerste heer, had even moeite om op gang te komen tegen zijn opponent, maar won uiteindelijk makkelijk in 2 sets, 15-11 en 15-8; een lekker begin. Dan Cock van Puffelen in zijn partij. Je moet vooraf weten dat het met de conditie van Cock wel goed zit. Hij loopt marathons en meer van dat soort zaken. Op zo'n vrijdagavond moet je bedenken dat het meestal erg druk is en alle banen bezet zijn en er veel mensen een ronde moeten wachten en nu wil geval dat er dan veel van deze bankzitters even komen kijken bij zo'n wedstrijd en ons dan komen aanmoedigen. Erg leuk en je kan je voorstellen dat de nodige opmerkingen dan over de baan rollen.

Eerste set 15-9 voor Cock met vele lange rally's, tweede 9-15 helaas naar FS. De derde set was echt leuk en Cock werd vermoeid en vermoeider, maar zijn tegenstander gelukkig ook en de wedstrijd liep naar het einde 14-14. Inmiddels werd het onrustig in de hal, want een ieder zag de stand op de teller en uiteindelijk kon Cock zijn eerste overwinning claimen. Het werd 17-14 en Cock was kapot na een uur spelen, 2-0 dus.

Debbie, onze eerste dame, moest helaas afzeggen vanwege een blessure / herstel van een operatie, dus moesten wij Jolanda van Balen Walter oproepen en zo begon Jolanda aan de wedstrijd. Je zag aan het spel dat Jolanda erg gespannen was en ze verloor de eerste set met 6-11. Een ieder die Jolanda kent en weet hoe ze kan spelen begon de spanning van zich af te slaan en pakte de tweede set met 11-7 en de derde pakte ze ook met 11-7 en toen was het 3-0.

Marjan Rodenstein dan. De 1ste set ging makkelijk met 11-3, de 2de set 2-11. Oei, wat is dat nou?! Gelukkig pakte ze de 3de met 11-7 en werd het 4-0.

Het was inmiddels 22.30 uur en zo begon de HD met John en Cock. De eerste set ging voor geen meter en werd verloren met 9-15. We kregen er even geen grip op. In de tweede begonnen we weer slecht en het stond in no time 0-8, maar toen gingen wij anders spelen. Cock wat meer naar voren en toen kwam de ommekeer. Wij wonnen de partij met 15-8, weer een derde set dus. Nou, in de derde pakten wij ze helemaal in en gaven we geen punt meer af; 15-0 en toen was het 5-0 en hadden we de wedstrijd dus al gewonnen.

En dan kwam eindelijk Ineke van Puffelen aan bod samen met Marjan (23.00 uur) in hun dubbel. De 1ste set het ging lekker en het werd 15-5. Makkie dus, zou je zeggen, maar ook hier ging het net weer even anders en het werd 10-15. Weer een derde set, maar die verliep voorspoedig en in rap tempo werd het 15-3 dus 6-0.

Gelukkig konden wij de mixen op 2 banen spelen. Erik en Ineke wonnen de 1ste set gemakkelijk met 15-1 en de 2de 15-9 en werd het 7-0.

De andere mix was met John en Jolanda. Ook wij maakten gehakt van de tegenstander met 15-3 en 15-0 en werd het 8-0.

De stand geeft weliswaar 8-0 aan, maar de partijen waren vaak in drieën gespeeld en ook voor Flower Shuttle leuk om te spelen. Jolanda, bedankt voor het invallen en de grote winnaar was het publiek. Met velen hebben ze genoten van leuke wedstrijden. Volgende week spelen wij weer thuis op vrijdagavond dus kom gerust kijken; de toegang is gratis.

John

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Ad op 06-03-2006 om 19:02 uur

  C3: GEFELICITEERD! En namens al het publiek bedankt voor dit schitterende schouwspel. Vooral de prestatie van Cock in zn single was fantastisch, en het aplaus van alle aanwezigen dan ook dik verdient.
  Ga zo door!

 2. John op 06-03-2006 om 23:17 uur

  He Adje moet jij ook nog spelen deze week met je team?

 3. Cock op 07-03-2006 om 10:11 uur

  Volgens mij kan je maar een zo'n enkelpartij per seizoen spelen. Waar ik in het weekend allemaal spierpijn heb gehad is niet te beschrijven. Bij deze dank aan alle aanwezigen voor de aanmoedigingen (BTW de tegenstander heette ook Cock, maar dan van achteren, dus aanmoedigingen als 'Hup Cock" en "Kom op Cock" motiveerde hem ook.

 4. Ad op 08-03-2006 om 01:16 uur

  Wij hebben vanavond gespeeld. Wij hebben dan geen Cock maar toch met 5-3 gewonnen van Slotermeer. (Even een voorbeeld gesteld voor het 1e op de 25e.....) Trouwens Cock: waarom ben jij manager van het 1e en geen speler????

 5. Cock op 08-03-2006 om 09:27 uur

  Moet ik, denk ik, toch nog heel lang voor trainen (en al dat trainen gaat af van de zuivere drinktijd, toch?) Nee laat mij maar lekker in "Team Bor" spelen, is hoog genoeg lijkt mij.

Reageer op dit bericht (“Degradatie wedstrijd C3 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)