Badminton Vereniging Almere

Kampioenen Jeugd gehuldigd in Sportcomplex De Toekomstgroep

Het competitieseizoen voor de badminton Jeugd zit er al weer op. De BVA was wederom hofleverancier van een groot aantal kampioenteams. Zij werden afgelopen zaterdag 11 februari in het zonnetje gezet tijdens een speciale kampioenenhuldiging in onze eigen sporthal.

Jeugdkampioenen

Onze kampioenen ontvingen allemaal een beker en bloemen, ze werden toegejuicht, speeches werden gehouden, drank en lekkere hapjes ontbraken natuurlijk ook niet. Kortom, de sfeer was weer goed.

In bijna elke klasse van de Jeugd werd een team kampioen, namelijk team A1 in de 1e klasse, team A5 in de 2e klasse, team A6 in de 3e klasse, team A9 in de 4e klasse en team B1 in de B-klasse. Daarnaast eindigden 6 teams op de 2e plaats en 5 teams behaalde een 3e plek. Kortom de jeugd doet het erg goed bij onze badmintonvereniging.

Op 4 maart strijden de kampioenteams om de districtskampioenschappen. Deze happening zal plaatsvinden in Sportcomplex De Toekomstgroep. De wedstrijden starten op 9.00 uur. De toegang is gratis.

Alle jeugdkampioenen

Winnaars van de Promo Trade Cup 2005-2006

De naam van deze cup blijft wijzigen; het was ooit de Hodal Cup (dit is het nog steeds bij de senioren), toen D-flex en nu dus een nieuwe sponsor Promo Trade. Nog even in herinnering: de Promo Trade Cup gaat om de verrichtingen in het enkelspel. Als je met 2-0 wint krijg je 3 punten, in 3 sets dan krijg je 2 punten. Als je verliest in een 3-setter krijg alsnog 1 punt. De behaalde punten worden gedeeld door het aantal wedstrijden dat je in de single hebt gespeeld. Zo krijg je een gemiddelde score. Als je alle singles in 2 sets wint heb je een gemiddelde score van 3,0 en sta je bovenaan.

In de eerste jaren van deze cup maakte je nog kans als je een keer een wedstrijd met 3 sets won. Maar die tijd is geweest, nu moet je echt alles in 2 sets winnen en dan nog zijn er meerdere kinderen die dit doen. Dat maakt het moeilijk voor ons. Om dan toch maar onderscheid te maken hebben we gekeken naar het aantal punten tegen in de wedstrijden om de absolute winnaar te bepalen. Omdat het natuurlijk ook heel knap is om alles te winnen in 2 sets krijgen de anderen als aandenken een runner up-prijs.

Bij de jongens ging het tussen Joel Watchman uit de B1 en Ruben Wijnands uit de C1. Joel is hierbij de runner up geworden met gemiddeld 4,36 punten tegen. Eigenlijk kunnen we Joel geen runner up noemen want vorig jaar was hij de winnaar van deze Cup. Het is natuurlijk wel een prestatie als je al 2 jaar al je singles in de competities wint in 2 sets. Maar dit jaar moest Joel zijn meerdere erkennen in Ruben Wijnands uit de C1, die gemiddeld 3,27 punten tegen had. Ruben speelt dit jaar voor het eerst competitie en dan al zo’n visitekaartje afgeven. Dat belooft wat voor de toekomst.

Bij de meisjes ging het om 4 kinderen. De meiden die wel alles in 2 sets wisten te winnen zijn :

Bij de meiden was de strijd helemaal spannend. Zelfs met tegenpunten was het een nek aan nek race. Uiteindelijk is Melissa Hondeman de absolute kampioen geworden met gemiddeld slechts 1,39 punten tegen.


De huldiging van het jongste kampioensteam de B1

Huldiging B1

De B1 bestaat uit Fabian Perenboom, Jeroen Tiebout, Joel Watchman, Marit Brink en Kim Pengel. Zij zijn kampioen geworden in de B-klasse die geen verdere indeling heeft.

Deze 5 spelers zijn in totaal de afgelopen 3 jaar al 13x kampioen geworden. Geen slecht resultaat en dat belooft wat voor de toekomst.

Bovendien hebben deze kinderen zeer enthousiaste ouders die bij elke wedstrijd aanwezig zijn om ze aan te moedigen. Dat dit niet altijd vanzelfsprekend is, was te zien aan tegenspeler Duinwijck, die zelfs 1 speler thuislaat, omdat er maar 1 auto beschikbaar is voor uitwedstrijden, terwijl Almere met 4 auto’s naar Duinwijck reisde.

Tenslotte zijn er 2 vaders die ook trainer zijn, namelijk Ricardo en Roland, dus de spelers krijgen veel tips na een set spelen. In dat opzicht boft dit team maar.
Dat blijkt wel uit het feit als Ricardo na de 1e set mannendubbel van Joel en Jeroen zegt;” Zagen jullie niet dat de tegenstander voor/achter speelden”? Waarop Joel antwoordt: “”Maar pappa, dat hoeft toch niet door ons gezien te worden, dat zeg jij toch altijd na de 1e set”.

Maar nu wat over de wedstrijden zelf.

De B1 verspeelde in het begin van de competitie een punt door met 4-4 gelijk te spelen tegen Duinwijck. Aangezien de B2 die in dezelfde poule zat en alles won, bleven ze 1 punt voorsprong houden. De eerste onderlinge confrontatie werd dus belangrijk. De wedstrijd eindigde in een 4-4, gelijkspel dus.
De B2 bleef dus 1 punt voorsprong houden. De volgende weken wonnen zowel de B1 als de B2 al hun wedstrijden, waardoor de 2e onderlinge confrontatie “eigenlijk” de beslissing zou moeten brengen. De B1 moest winnen om de koppositie over te nemen, aan een gelijkspel hadden ze niks. Het werd een zenuwslopende partij, vooral ook voor de vele ouders van zowel B1 als B2 die iedere week de spelers kwamen aanmoedigen.
De beslissing viel uiteindelijk in de laatste mixpartij. Het werd een 3e set, de B2 bleef het koelst en won deze mix waardoor het 4-4 werd, en de B2 in de totaalstand dus nog steeds 1 punt voor bleef. Er moesten echter nog 2 competitiewedstrijden worden gespeeld.
De volgende wedstrijd van de B2 tegen Arcade werd de oorzaak van puntenverlies. Ze speelden een gelijkspel, maar de B1 had echter een beter gemiddelde, zodat de B1 alsnog de kampioen werd.

Gefeliciteerd B1!


Huldiging kampioensteam A9

Huldiging A9

Dit zijn Roy Bosch, Pieter Jan Hoeve, Malou Heijmans en Nikkie Hosseinnia. Vorig jaar waren zij overtuigend kampioen in de B1 en ze zijn als team min of meer vervroegd overgegaan naar de A-jeugd. De verwachtingen werden dit jaar niet al te hoog gesteld. Zouden de kleintjes in staat zijn het hoofd boven water te houden in de A4 klasse?

De eerste drie wedstrijden waren een verrassing. Alles met 8 - 0 winnen is best wel vreemd. Het leek een voortzetting van de successen van vorig jaar. Zou het zo makkelijk gaan?

Echter toen kwam de vierde wedstrijd tegen onze eigen A10. Eindelijk een leuke spannende pot badminton. Geheel terecht en voor iedereen te accepteren werd het 4 - 4.

Vervolgens werd nipt gewonnen van de eveneens zeer sterke Treffers.
De rest van de competitie verliep zoals het begin met als grote breekpunt de return wedstrijd tussen de A10 en de A9. Bloedstollend, maar enorm sportief werd er gestreden. De ouders op de banken moesten tussen de wedstrijd door een afspraak met de maniicure maken, want de nagels werden verslonden.
De A9 won uiteindelijk de gelijk opgaande strijd. En daarmee was het kampioenschap eigenlijk wel behaald.
De heren hadden het relatief zwaar dit jaar. Grote kerels als tegenstander. Het deerde ze niet.
Roy heeft geleerd dat het team best kan winnen als hij zijn single tegen een 17 jarige reus verliest. Hij heeft ook laten zien bij een achterstand rustig te blijven en het tempo in de wedstrijd naar zijn hand te kunnen zetten.
Pieter Jan heeft, op de goede momenten, hele sterke partijen gespeeld. Eigenwijs als hij is vlamt hij pas goed op als hij het moeilijk krijgt.
De dames waren dit jaar oppermachtig.
Malou was de constante factor in het team en sleept altijd punten binnen met haar schitterende backhand cross drop.
Nikkie is niet alleen in de lengte gegroeid maar ook in rust en spelinzicht. De afmaker aan het net is nu een zeker punt.
Met slechts 1 verliespunt en 98 van de 112 partijen gewonnen, ongeslagen kampioen in de klasse A4 afdeling 2. Gefeliciteerd.


Het kampioenschap van BVA A6; de kampioen in de 3e klasse

Huldiging A6

Dit jaar bestond de A6 uit :

De eerste wedstrijd was uit tegen Duinwijck , hier wonnen ze vrij gemakkelijk met 2-6.
De week erna kregen we ’t Gooi op bezoek; dat was andere koek. ’t Gooi was duidelijk beter op elkaar ingespeeld en had erg sterke heren; het gevolg: 3-5 verlies.
In de weken erna bleek dat ’t Gooi de ware concurrent was, want alle wedstrijden werden verder, zonder al te veel moeite gewonnen. Dit gold echter ook voor ’t Gooi; zij wonnen ook alles, we keken dus met spanning uit naar de uitwedstrijd tegen ’t Gooi.
Tijdens deze wedstrijd liet de A6 zien dat ze duidelijk gegroeid waren als team, want er werd met 3-5 gewonnen. Hiermee stond alles weer open want de stand was gelijk.
Dit bleef ook zo in de weken daarna: zowel ’t Gooi als de A6 wonnen alle wedstrijden, alleen had de A6 meer gewonnen games ( er werd 6 keer met 8-0 gewonnen).
Zo bleef het spannend tot de laatste week; doordat ’t Gooi de laatste week vrij was, wisten we dat een 5-3 winst genoeg was.
Met deze wetenschap vertrokken we naar Martinus Amstelveen, een ploeg waar wellis waar met 7-1 van was gewonnen, maar wel met veel 3-setters.
Nick mocht als eerste en hij kreeg een erg sterke heer tegen zich; ondanks alle inzet verloor hij de wedstrijd: 0-1. Gelukkig kon Jeroen het hierna recht breien :1-1. Bij de dames ging het als altijd; ze wonnen alle twee: 1-3. Hierna de heren dubbel; een moeilijke partij waarin hard werd gevochten om elke punt, maar de BVA liet zien wat ze waard zijn en wonnen: 1-4. Nu nog 1 punt te gaan, de damesdubbel. Madelon zei tegen de heren dat ze wel even zou voordoen hoe je zonder al te veel moeite wint; dat viel tegen, er was een derde set nodig om te winnen: 1-5. Het kampioenschap was een feit; de spanning was eraf, maar dat wilde niet zeggen dat de tegenstander opgaf. Er volgde nog 2 hele mooie mix wedstrijden, die beide werden gewonnen. Eindstand 1-7.
Het team kreeg ter plaatse een medaille van de vader van Jeroen en de felicitaties van de tegenstanders.
Er is dit seizoen hard gewerkt door de spelers van de A6; iedere wedstrijd waren ze allemaal present, en iedere wedstrijd werd er hard gewerkt. Van harte gefeliciteerd


Huldiging kampioensteam A5

Huldiging A5

De A5 speelde dit jaar voor het eerst met veren shuttles in de 2e klasse en weer werden zij kampioen. Het zijn Thijs Maassen, Mark de Looper, Ryan Baltus, Deborah van de Wal, Nikki van de Ven.

Slechts één punt werd er afgestaan aan Velsen A2 in de 6e speelronde. Ogenschijnlijk lijkt het een makkelijk kampioenschap maar er zaten een aantal wedstrijden bij met een spannend scoreverloop. Zo werd er 3 x 5-3 gespeeld. Twee keer tegen ’t Vennewater; een tegenstander die ze ook heel vaak zijn tegen gekomen op toernooien en lang meedeed in de race naar het kampioenschap, en een keer tegen Amsterdam A1. Vooral de herensingles waren in deze wedstrijden van cruciaal belang. Zo stond Thijs in de eerste wedstrijd tegen ’t Vennewater ver achter in zijn single maar wist deze partij uiteindelijk te winnen, puur op wilskracht en je niet gek laten maken. En ook Mark had een zware dobber in zijn single tegen Amsterdam maar trok uiteindelijk aan het langste eind. Deborah en Nikkie hadden iedere keer een zware kluif in de damesdubbel tegen Velsen (ene Mireille en Merel). De eerste wedstrijd tegen deze dames ging verloren, en ook op toernooien moesten ze vaak het onderspit delven tegen deze dames. Maar uiteindelijk haalden ze in een zeer spannende driesetter hun sportieve revanche. Het was de uitwedstrijd tegen Velsen. Ze waren al zeker van het kampioenschap maar ze moesten laten zien wie nu de beste was; en dat lukte.

Iemand die elke wedstrijd bij dit team aanwezig was en ze door de moeilijke momenten heeft gehaald moet hier zeker genoemd worden. Hij is inmiddels bijna uit zijn potje gegroeid en gaat zelfs meespelen in een film. Maar hij moet nog even mee want hij moet ze nog bijstaan op het districtstoernooi. Nee het is niet een van de ouders, maar een wandelende tak genaamd Anton.

Dit team heeft min of meer een vaste coach, Michel, die ze al enige jaren naar het kampioenschap leidt. Iedere keer staan de ouders weer verbaasd hoe goed ze luisteren naar zijn aanwijzingen, die nog schijnen te helpen ook. Thuis luisteren ze nooit! Er is zelfs een gewoonte dat ze naar Michel toelopen na een set, zelfs op toernooien. Maar ja dan is hij er niet altijd.

Aan de andere kant weet ik dat Michel het ook heel graag doet. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat hij jullie een dankbaar team vind om te coachen. Als iemand eens een mindere wedstrijd heeft staat het team er om deze speler op te beuren.

Tijdens het districtstoernooi op 4 maart zullen zij het op moeten nemen tegen Tybb en HBV. Allebei geduchte tegenstanders, waarvan sommige spelers bekend zijn uit toernooien. Het wordt een spannend toernooi met zeker mogelijkheden. Heel veel succes toegewenst


Huldiging kampioensteam A1

Huldiging A1

En dan het vlaggenschip. De A1 met Leroy Brom, Michael Willig, Rinske Deringa en Sanne Berkelmans

De A1 is altijd het team bij BVA geweest wat een eer hoog te houden heeft. Een aantal keren op rij zijn ze al Nederlands kampioen bij de jeugd geweest, maar zou dat dit jaar ook gebeuren. Leroy, Micahel Rinske en Sanne zouden het waar moeten maken. Daarvoor moest natuurlijk de eerste plaats in de regionale competitie veilig gesteld worden. Maar ach als het de A1 dan niet zou worden dan hadden we toch goede kansen met de A2.

De eerste wedstrijden ging de A1 voortvarend van start 3 wedstrijden gespeeld, en alle 3 gewonnen. Toen was de strijd tegen de eigen A2. Leroy speelde weer voor het eerst na een enkel blessure, en het werd een zeer zware wedstrijd. 4 maal een drie setter en helaas voor de A1 vielen ze allemaal de verkeerde kant op, alle 3 setters gingen verloren. De eindstand 5-3 voor de A2. Hiermee werd de A1 van de eerste plaats verdreven en deze werd overgenomen door de A2. Gelukkig later zouden ze elkaar nogmaals tegenkomen en de A1 was er van overtuigd en gebrand op een beter resultaat.

Alhoewel de A2 ondertussen ook een misstap had begaan van slotermeer/huizen en tegen van Zijderveld hadden ze namelijk niet gewonnen, en was de A1 weer op de eerste plaats in de competitie gekomen.

Met 2 verliespunten minder voor de A1 kwamen de A1en de A2 elkaar weer tegen. Als de A2 opnieuw zou winnen, was er weer een gelijke stand. Het ging dus om een cruciale wedstrijd in onze eigen sporthal. In de tweede wedstrijd tegen de A2 liet de A1 er geen twijfel over bestaan wie nu werkelijk de beste was. Ondanks het blind invullen van het wedstrijdformulier won de A1 met een hele duidelijke overwinning en kwam daarmee op een zeer royale voorsprong op de nummer twee van Zijderveld. Met nog twee wedstrijden te gaan tegen Velzen en het lastige Huizen Slotermeer kon A1 op de voorlaatste competitieronde het feest al gaan vieren. De 6-2 overwinning op Velsen was hiervoor voldoende.

Na deze wedstrijd werd het feestje gevierd samen met de spelers van de A2.

N.B. zij spelen niet om het districtskampioenschap omdat er maar een poule was in deze klasse. Wel zullen zij strijden om het Nederlands Kampioenschap met de andere teams uit de A-jeugd 1e klase. Dit toernooi wordt gehouden in mei.

Tot nu toe 10 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Pieter Jan op 16-02-2006 om 16:17 uur

  krijgen we nog meer informatie over de districtskampioenschappen??

 2. paula wijnands op 03-03-2006 om 18:06 uur

  Komt er maar 1 foto op de site?

 3. Krijn op 04-03-2006 om 12:59 uur

  Oja, die hadden we ook nog :) Verhaaltjes en foto's van alle teams staan er nu bij.

 4. Thijs op 05-03-2006 om 14:04 uur

  Ik heb een stukje over Districtkampioenschappen geschreven van de A5, Als anderen dat ook zouden willen doen... :)

 5. paula wijnands op 05-03-2006 om 14:11 uur

  Leuk die foto's en verhaaltjes. Wanneer wordt de einduitslag bekend gemaakt van de Promo Trade Cup? Er staat nog steeds een tussenstand na 10 wedstrijden op de site. Ruben is ook nieuwsgierig op welke plaats zijn maatjes zijn geëindigd.

 6. Rinske op 05-03-2006 om 16:45 uur

  Ik heet Rinske Deriga! in plaats van DeriNga

 7. Tess op 19-03-2006 om 17:22 uur

  Ik had een vraagje..
  Ik speel zelf bij Arcade en daarvan is er op deze ag dus ook een team gekomen. Ik zat daar ook in en aan het einde bij de prijsuitrijking werden er ook foto's gemaakt. Er werd bij gezegd dat ook deze op de site kwamen te staan maar ik heb net even lopen kijken en ik kon die foto's niet vinden.
  Als iemand weet waar deze staan zou diegene dan een mailtje kunnen sturen naar mij? knorrie_schooten@hotmail.com
  Alvast bedankt.
  Groetjes Tess

 8. Stephan op 20-03-2006 om 08:11 uur

  Het toernooi waar die foto's zijn gemaakt was een niet-BV Almere toernooi maar van de bond. De bedoelde foto's staan:
  http://home.kabelfoon.nl/~tabeling/district/fotos.htm

 9. Tess op 26-03-2006 om 19:32 uur

  Bedankt!

 10. RInske op 10-05-2006 om 16:20 uur

  egt LEKKER

Reageer op dit bericht (“Kampioenen Jeugd gehuldigd in Sportcomplex De Toekomstgroep ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)