Badminton Vereniging Almere

Opnieuw Big Boss Liga voor Dekker Almere

Dekker Almere speelt ook volgend seizoen Big Boss Liga. In een afgeladen en sfeervol Sportcomplex De Toekomstgroep won Dekker Almere met 6-2 van het Haagse DKC en dat was ruim voldoende om van plaats te wisselen met DKC. Dekker Almere is nu zesde geworden en DKC zevende en dat betekent dat DKC veroordeeld is tot het spelen van promotie/degradatiewedstrijden tegen Invictus. Slotermeer en van Van Zijderveld speelden gelijk en daardoor degradeert Slotermeer naar de eerste divisie.

Dekker Almere

Wat niet onvermeld mag blijven is het feit dat DKC de dames Patty Stolzenbach en Yik Man Wong miste. Stolzenbach is geblesseerd en als dat niet het geval was geweest dan had ze het Nationaal Jeugd Kampioenschap onder de 17 jaar gespeeld, evenals Yik Man Wong.

Aan de andere kant is het zo dat Dekker Almere deze competitie reeds twee uitwedstrijden tegen DKC heeft gewonnen, met 1-7 en 3-5.

Claudia Saleming en Maartje Verheul speelden het vrouwendubbel tegen Honorine van de Werf en Ashton Tokromo. Het werd tweemaal 15-2 voor Verheul en Saleming.

Jeroen van Moorst en Youri Lapré speelden het mannendubbel tegen Dennis van Daalen de Jel en Erwin Hartung. Het werd een gelijkopgaande strijd die uiteindelijk in het voordeel van Dekker Almere werd beslist met 15-11 en 17-15.

Yvonne Sie liep in haar vrouwensingle in de eerste game over Julia de Calonne heen met 11-0. De tweede game werd 11-6 voor Sie. Ilse Vaessen deed vrijwel hetzelfde tegen Eefje Besseling. De eerste game 11-1 en de tweede 11-7. En daarmede kwam Dekker Almere op een 4-0 voorsprong.

Toch kwam DKC nog sterk terug. Dennis van Daalen de Jel won met 12-15 en 7-15 de mannensingle van BVA-er Robert Kwee en Tim Vaessen ging onverwachts in drie games ten onder in zijn mannensingle tegen Erwin Hartung (10-15, 15-7 en 6-15).

De mixen moesten derhalve de beslissing brengen. Erik Staats en Maartje Verheul speelden de mix tegen Ruben Wijers en Julia de Colonne. Het Almeerse duo won met 15-8 en 15-7. Vrijwel tegelijkertijd wonnen Youri Lapré en Claudia Saleming van Robert de Keijzer en Eefje Besselink met 15-6 en 15-4 en dat bepaalde de eindstand op 6-2 voor Dekker Almere.

Claudia Saleming, de golden game queen van Dekker Almere, speelde haar laatste wedstrijd voor Dekker Almere. Volgend jaar speelt zij bij Smashing in de eerste divisie.

Dekker Almere speelt volgend jaar in ieder geval weer Big Boss Liga na een vreemd verlopen seizoen. Zo sta je bovenaan en dan onderaan in deze competitie die door de NBB wel heel bijzonder werd georganiseerd. De manier van de NBB om sponsors en toeschouwers van je te vervreemden. Dat moet anders en dat gaat volgend seizoen ook anders.

Tot nu toe 17 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Rob Deriga op 26-03-2006 om 20:31 uur

  Van harte gefeliciteerd met jullie handhaving. Jammer genoeg moest ik aan de overkant lijnrechteren en heb ik het één en lijdzaam moeten aanhoren en helaas niet gezien.

 2. claudia op 26-03-2006 om 20:39 uur

  Hallo mensen,mooier dan dit kon ik mijn seizoen hier niet afsluiten.Zoals altijd heb ik vandaag weer genoten van alles en iedereen.Ik had mijn afscheid ook niet anders kunnen voorstellen.Bij deze wil ik iedereen nog een keertje bedanken voor de trainingen,supporters,het team,trainers,bestuur en verder iedereen die me heeft bij gestaan en ja...het was niet makkelijk om de hal uit te lopen na 3 leuke jaren gehad te hebben.BEDANKT!!!! en Almere...heel veel succes in de toekomst.Kus Clau

 3. Henk Staats op 26-03-2006 om 22:02 uur

  Namens het bestuur bedank ik de spelers die hun stinkende best hebben gedaan, de trainer-coach Roy Calbo die het weer geflikt heeft, Maria Zaal die alle spelers weer fit heeft gehouden en de manager van team 1 Cock van Puffelen die de hele 'klerezooi' rond de wedstrijden moet regelen.
  Het was Cock's laatste wedstrijd als teammanager en het bestuur zal op waardige wijze afscheidnemen van Cock.

 4. Peter van Daalen de Jel op 26-03-2006 om 22:38 uur

  Beste vrienden van Almere,

  Jammer dat wij niet in onze sterkste opstelling bij jullie konden verschijnen, maar goed dat is sport en ten dele m.n. de badmintonsport. Het is nog niet allemaal even goed geregeld.

  Erg leuk dat jullie aan ons intiatief om de twee wedstrijden in dezelfde hal te spelen gevolg konden geven, Het was keurig geregeld en gezellig.

  Omdat we een hele gezellige kwibus hadden geregeld waar we allemaal mee gekomen waren konden we niet meedoen met het buffet.
  Bedankt voor de uitnodiging.

  Namens DKC van harte gefeliciteerd met jullie rechtstreekse behoud voor de BBL.

  Wij gaan ons best doen om dit tegen Invictus zeker te stellen

  Nogmaals dank voor de prima ontvangst en de inzet van al jullie vrijwilligers.

  Peter van Daalen de Jel
  voorzitter BC DKC

 5. Cock op 27-03-2006 om 09:36 uur

  Beste Peter en natuurlijk alle andere bekenden van DKC. Dank je wel voor je felicitatie, maar je best doen tegen Invictus is te zwak uitgedrukt. Natuurlijk gaan jullie tegen Invictus het BBL schap veilig stellen. Ik kan me geen Big Boss Liga voorstellen zonder DKC, dan zouden we de leukste 3 wedstrijden van het seizoen missen. Kom op gewoon winnen die wedstrijden. NB ik ben van plan om te komen kijken (heb ik Sander beloofd), dus als ik Edje moet assisteren laat het maar weten.

 6. Henk Staats op 27-03-2006 om 10:53 uur

  Kan iemand mij een indicatie geven wanneer de foto's op de site komen?

 7. Cock van Anrooij op 27-03-2006 om 11:47 uur

  Almere, proficiat met het behoud van jullie plaats in de BBL.
  En uiteraard DKC succes bij de komende P/D wedstrijd. Na wat er afgelopen maanden is gedaan om de BBL aantrekkelijker te maken en de rol die DKC hier in heeft gespeeld kan ik mij eigenlijk geen BBL zonder DKC voorstellen. Maar goed, het zal op een sportieve manier op de baan moeten worden uitgevochten.

 8. Krijn op 27-03-2006 om 11:56 uur

  Henk; 5 minuten nadat ik ze heb en ik in de buurt van m'n computer ben.

 9. John op 27-03-2006 om 13:31 uur

  Top mensen ik heb een leuke middag gehad met leuke partijen.
  Claudia veel succes verder bij je nieuwe club en bedankt voor je spel bij Almere.
  DKC succes met jullie vervolg om erin te blijven volgens is gaat dat jullie makkelijk lukken.
  En deze opzet met zo'n laatste dag met 4 teams is erg leuk, moeten we vaker doen.
  Jammer Viona dat jij niet mee kon doen in dit weekend.
  Tot de volgende keer.
  Gr John.

 10. knarf op 28-03-2006 om 13:07 uur

  almere van harte nu jammer genoeg geen p/d duels ze waren spannend twee jaar geleden succes volgen seizoen in bbl gr van knarf

 11. knarf op 28-03-2006 om 13:08 uur

  fefeliciteerd volgend seizoen liggen jullie eruit ha ha

 12. Edje op 28-03-2006 om 17:32 uur

  zo te lezen zijn er al een paar tanden uit je mond geslagen hahahaha

 13. knarf op 31-03-2006 om 08:40 uur

  Zo te horen wil jij ook een bek vol tanden hebben edje ach ja almere wat kan je ervan zeggen de top zullen ze nooit halen :'( :'( :9

 14. Krijn op 13-04-2006 om 14:13 uur

  En de foto's staan op http://www.bvalmere.nl/team-1/fotos/dekker-almere-dkc :+

 15. BlankeBobbo op 18-04-2006 om 13:16 uur

  Volgend jaar een BBL zonder F-SIDE......

  :(

 16. Krijn op 18-04-2006 om 13:25 uur

  Idd Ferry, maar het was een bewuste keuze van DKC; http://www.bcdkc.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=173&Itemid=132

 17. BlankeBobbo op 18-04-2006 om 13:29 uur

  Ik weet het, hoor ook bij dat zooitje uit Den Haag ;)

  Maar het blijft jammer...

Reageer op dit bericht (“Opnieuw Big Boss Liga voor Dekker Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)