Badminton Vereniging Almere

Wedstrijdverslagen C3

Hieronder twee wedstrijdverslagen van OTK team C3 en de gespeelde wedstrijden op 10 en 17 maart tegen US en Badhoevedorp.

10 maart - US

Ja mensen, weer een verslag van een zinderende wedstrijd in de nacompetitie en wel tegen US uit Amsterdam. Vooraf beloofde het weer een mooie wedstrijd te worden, na onze winst van vorige week hadden wij er alle vertrouwen in. US stond boven ons met 4 punten uit 3 wedstrijden. Wij 2 uit 3 wedstrijden.

Erik Boers opende de eerste wedstrijden maar het ging niet goed helaas Erik kon geen grip krijgen op wedstrijd nu moet gezegd worden zijn tegenstander stond erg goed te spelen en Erik moest zijn meerdere erkennen en ging met 4-15 en 0-15 van de baan.

Cock ging vol zelfvertrouwen de baan op, want hij had tenslotte verleden week laten zien wat doorzetten en winnen was. De eerste set ging al heel snel de verkeerde op, want het werd 6-15. Na wat tactische aanwijzingen van teamleden moest het de tweede set wel beter gaan en ja hoor, Cock kwam terug en het werd 15-10; er moest weer een derde komen. Cock begon de derde goed; met 8-1 ging men draaien en het stond in no time 8-8. Maar Cock vocht zich terug en kwam op matchpoint, 14-10. Maar Cock kon het net niet vasthouden en verloor met 14-17. Jammer, hij had meer verdiend, maar goed het was wel 0-2.

Nu onze dames. Als eerste Jolanda van Balen Walter. Zij viel weer in vanwege de blessure van Debbie, en zoals wij Jolanda kennen liet zij er geen twijfel over bestaan wie hier de beste was en won de partij redelijk eenvoudig met 11-5 en 11 -5. Klasse Jolanda en mooi dat je weer wilde invallen.

Na deze invalbeurt heb je je helaas wel verplicht tot deelname aan de BBQ met ons team na afloop van de competitie, mooi he.

Marjan Rodenstein dan met haar partij. Ook Marjan speelde lekker en het ging ernaar uitzien dat wij de stand gelijk gingen trekken en ook redelijk eenvoudig trok zij de partij naar zich toe met als set standen 11-4 en 11-5.

De dubbels, John en Cock. De eerste set ging echt eenvoudig; met 15-1 werd gewonnen. Nu even niet overschatten de tweede set en ja nutuurlijk ging het moeizamer maar toch wonnen wij deze set met 15-10, dus werd het 3-2.

Nu de dames, Ineke van Puffelen met Marjan. Deze partij zat erg dicht bij elkaar en met vele mooie lange rally's ging de eerste set met 17-15 gewonnen. Lekker als de eerste set zo af kan sluiten. De tweede dan en weer een verlenging in de set, maar ook deze ging gewonnen met 17-14. Ja mensen, het werd 4-2.

De mixen konden wij tegelijk spelen, want er kwamen banen vrij. John speelde samen met Jolanda. Ondanks een zeer onrustig spel van onze kant wonnen wij de eerste met 15-1. De tweede speelden wij weer zeer gespannen en stonden op een gegeven moment achter met 10-5 en toen moesten wij toch even aan de bak en dat ging lukken, want de set ging naar ons met 15-10. Zo, de partij was reeds gewonnen, want het was 5-2.

Nu Erik en Ineke. De eerste set ging in goed spel helaas verloren met 11-5. De tweede ging beter en werd gewonnen met 15-10. Ja, ook nu weer een derde set. De derde ging gelijk op en was leuk om te zien, ook voor de altijd aanwezige toeschouwers, maar werd toch verloren met 10-15.

Uiteindelijk hebben we dus gewonnen met 5-3 en staan we derde op de ranglijst boven US en dat is na afloop in de kantine toch lekkerder borrelen en de avond afsluiten.

Mensen, bedankt voor de support en tot de volgende keer.

17 maart - Badhoevedorp

Afgelopen vrijdagavond was het zover. Nu een uitwedstrijd tegen Badhoevedorp in de Jan van Galenhal te Amsterdam.

Wat als eerste opviel in deze oude hal; hier was het lekker warm en geen ijsbaan temperatuur zoals bij ons in de hal de laatste weken.

Beide teams 4 uit 4 dus het zou weer spannend worden.

Erik Boers kon het niet bolwerken en verloor net als Cock van Puffelen, 2-0.

Alle hoop op de dames dan. Eerst Debbie Visser. Zij had geen moeite met de tegenstander en het was 2-1. Nu Marjan Rodenstein. Ze begon lekker en won de eerste simpel, maar de tweede verloor Marjan. Nog even de laatste tips van beste aan wal staande stuurlui en ja hoor, gewonnen; 2-2.

Nu de dubbels; bij John en Cock ging het lekker en in no time stond het 13-5 voor ons en ja hoor 17-14 verloren en in de tweede kwamen wij er niet meer aan te pas; 3-2.

Dan de dames; Ineke van Puffelen met Marjan. Het ging lekker en wederom moesten de dames ons de punten bezorgen. Het was 3-3.

Wat nu? Een tactische set gingen wij toepassen om de partij alsnog te winnen; Erik met Debbie en John met Ineke.

Erik en Debbie verloren de eerste, maar wonnen de tweede set. De derde ging lang gelijk op, maar wij verloren net met 15-11, geloof ik; 4-3 achter.

John en Ineke dan. De eerste ging redelijk gelijk op, maar wij wonnen. Tijdens de tweede kreeg Ineke last van haar knie en moest ietsjes gas terugnemen, waardoor we kansloos veloren. De derde ging lang gelijk op, maar het werd voor hun matchpoint, 14-9. Wij kwamen terug tot 14-14 en verlengden. Het werd 16-14 voor ons en met de kans om het af te maken verzaakten wij en verloren met 17-16 en verloren de partij met 5-3.

Na afloop hebben wij nog lekker iets met hun gedronken en gingen zonder punten weer naar Almere.

Gr,
John

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Krijn op 23-03-2006 om 15:08 uur

    John, sorry dat ze zo laat pas online staan :)

  2. John op 23-03-2006 om 18:27 uur

    Krijn, geeft niet we drinken er eentje op.
    Ik kijk uit naar de volgende.
    Doei, leuk verslag trouwens.

Reageer op dit bericht (“Wedstrijdverslagen C3 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)