Badminton Vereniging Almere

Clubkampioenschappen voor senioren gezellig en succesvol

Afgelopen weekend zijn de clubkampioenschappen voor wedstrijdspelers en recreanten gespeeld. Het was een weekend vol leuke, mooie en spannende partijen en vooral veel gezelligheid.

Het toernooi werd dit jaar voor het eerst zonder de toernooicommissie georganiseerd en was daardoor een grote uitdaging voor de wedstrijd- en recreantencommissie. Met enige hulp van twee leden van de jeugdcommissie, Monique Berns en Ineke van Puffelen (zij organiseerden twee weken geleden de clubkampioenschappen voor de jeugd) kan achteraf worden gezegd dat het toernooi succesvol is verlopen.

Zaterdag, na afloop van de zaterdagtraining om half 3, startten de wedstrijdspelers met hun wedstrijden. Helaas viel het toernooi samen met het Nederlands jeugdkampioenschap onder 15 en onder 19, waardoor een aantal spelers uit de hogere teams verstek moest laten gaan. Ook verkozen enkele spelers het Slotermeertoernooi boven onze clubkampioenschappen. Toch was het aantal deelnemers in de hoogste groep al hoger dan vorig jaar. Omdat in sommige onderdelen toch 2 groepen moesten worden samengevoegd, werden ook de koppels opnieuw gevormd. Op deze manier werd de uitslag minder voorspelbaar, en ontstonden er toch een aantal spannende partijen in deze onderdelen.

Nadat om 8 uur de laatste partij van de dag werd gespeeld, kon een ieder die zich daarvoor had opgegeven aanschuiven aan een Indisch buffet, dat werd verzorgd door Toko Sindjaja. Het eten smaakte bijzonder goed, en ook de wijn vloeide rijkelijk. Niet te veel en niet te laat natuurlijk, want zondag stonden er al weer vroeg partijen op het programma.

Zondag speelden ook de recreanten, en dit vergrootte de gezelligheid. Bij de wedstrijdspelers was wel duidelijk dat het grote aantal partijen bij sommigen hun tol eisten; de fysiotherapeut Peter Welters was continu bezig met oplappen van diverse spelers. Helaas kwam het toernooi voor twee spelers vroegtijdig ten einde. Ricardo Watchman kon niet verder spelen vanwege een kuitblessure, en Tiffany Beetz bleek een redelijk ernstige blessure te hebben opgelopen aan haar been, waardoor zij zelfs het ziekenhuis heeft moeten bezoeken.

De laatste wedstrijd stond gepland om 7 uur, dus dat het een lange dag zou worden stond bij voorbaat vast. Uiteindelijk liep het schema een uurtje uit, en werd net na achten met de prijsuitreiking begonnen. Naast de prijzen voor de clubkampioenen werden ook de Hodal bekers uitgereikt aan diegenen die in de competitie het best gepresteerd hadden.

Alle deelnemers van de wedstrijdspelers ontvangen nog een aandenken aan dit weekend, namelijk een handdoek met opdruk. Helaas konden deze niet meer op tijd geleverd worden. Zodra ze binnen zijn, wordt bekend gemaakt hoe je de handdoek in je bezit kunt krijgen.

Gedurende het hele toernooi heeft Danny van der Putten foto’s gemaakt, welke zijn de bewonderen in de fotogalerij.

Naast Danny gaat alle dank uit naar zijn aanstaande vrouw Ingrid, Peter Welters (de fysiotherapeut), alle barmedewerkers, Monique, Ineke en alle betrokken leden van de wedstrijd- en recreantencommissie.

De winnaars bij de wedstrijdspelers

Gemend dubbel 3 1e Tiffany Beetz/Sylvia Franken + Jordy Tukker
Gemend dubbel 3 2e Mara Nottelman + Stephan Melein
Gemengd dubbel 1 1e Maartje Verheul + Erik Staats
Gemengd dubbel 1 2e Claudia Saleming + Tim Vaessen
Dames dubbel 3 1e Mara Nottelman + Dorien Drees
Dames dubbel 3 2e Stephanie Tseng + Tessa Putters
Dames dubbel 1/2 1e Maartje Verheul + Esther van Puffelen
Dames dubbel 1/2 2e Sharon Eevenaar + Claudia Saleming
Heren dubbel 3 1e Jordy Tukker + Gerrit Stoffelen
Heren dubbel 3 2e Stephan Melein + Harun Widjaja
Heren dubbel 1 1e Tim Vaessen + Marco den Haan
Heren dubbel 1 2e Erik Staats + Walter Budding
Dames enkel 3 1e Dorien Drees
Dames enkel 3 2e Sylvia Franken
Dames enkel 2 1e Vonne van Polanen
Dames enkel 2 2e Esther van Puffelen
Heren enkel 3 1e Jordy Tukker
Heren enkel 3 2e Raymond Hagewoud
Heren enkel 2 1e Joost Berkelmans
Heren enkel 2 2e Norbert Bolhuis
Heren enkel 1 1e Tim Vaessen
Heren enkel 1 2e Erik Staats

De winnaars bij de recreanten

Gemend dubbel 2 1e Sonja van Kooten + John Veen
Gemend dubbel 2 2e Anneke Belserang + Kees Jongkind
Gemend dubbel 1 1e Jolanda Balen-Walter + Jan Jansen
Gemend dubbel 1 2e Tanja Golhof + John Bor
Dames dubbel 2 1e Sonja van Kooten + Anneke Belserang
Dames dubbel 2 2e Tonya Maas + Gieneke Broekman
Dames dubbel 1 1e Jolanda Balen-Walter + Tanja Golhof
Dames dubbel 1 2e Christa Scheur + Inke Pinas
Heren dubbel 2 1e John Veen + Kees Jongkind
Heren dubbel 2 2e Eddy Holthuis + Peter Heijmans
Heren dubbel 1 1e Glenn Tjitrodipo + Tom Spenner
Heren dubbel 1 2e John Bor + Teus van Egdom
Heren enkel 2 1e Robbert Huisman
Heren enkel 2 2e Eddy Holthuis
Heren enkel 1 1e Patrick Visser
Heren enkel 1 2e Teus van Egdom

De foto's (387 in totaal)

Zie ook de uitslagen van de Hodal Cup.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. John op 25-04-2006 om 22:33 uur

  Toppie mensen het erg leuk, goed, gezellig, goed georganiseerd, perfect en ga zo maar door.
  Hulde aan de vrijwilligers en iedereen die iets deed tijdens dit toernooi ]:)
  Gr John.

 2. Jolanda op 26-04-2006 om 08:53 uur

  Mooie foto's van een fantastische (maar lange) dag! Bedankt organisatie; volgens mij liep alles op goed-ge-olie-de rolletjes!!! Jan en Tanja HEEL ERG ENORM bedankt voor een onvergetelijke dag, ik heb er van genoten voor 500%!!!!
  En John.....ach John, ik had het je zo enorm gegund, sorry!!

 3. Raymond H. op 26-04-2006 om 09:21 uur

  Hoe gaat het nou met Tiff?

Reageer op dit bericht (“Clubkampioenschappen voor senioren gezellig en succesvol ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)