Badminton Vereniging Almere

Een geslaagd BV Gaasperdam Jeugdtoernooi

Op 02 April hebben Quinty Honing en Amy van Stenus deelgenomen aan het BV Gaasperdam Jeugdtoernooi. Het leuke van dit toernooi is dat er tussen de verschillende onderdelen door ook nog ruimte is gemaakt voor een ouder-kind toernooi in verschillende sterktes.

Beide meisjes hadden zich ingeschreven voor de VE, VD en voor het ouder-kind toernooi. In de poule-wedstrijden VE werd Amy weer geconfronteerd met een oude bekende, Raquel Humphries een zeer sterk Van Zijderveld talentje. Dit meisje was al eerder te sterk gebleken tijdens het laatste Junior Master toernooi van onze vereniging en ook dit keer verloor Amy van haar. Doordat Amy wel haar halve-finale wist te winnen kwam ze Raquel (die inmiddels Quinty Honing, winnares van de andere poule, had verslagen) weer tegen in de finale! En dit zou een zeer spannende finale worden!

Na een zeer sterk gespeelde 1e set (11-4 winst!) kwam Amy in de tweede set op een 7-0 voorsprong te staan en dus 4 puntjes weg van de toernooizege. Helaas begon door de lange rally's de vermoeidheid toen toe te slaan en in combinatie met een pijnlijke enkel (ze speelde toen al een aantal wedstrijden met een brace) alsmede een steeds sterker spelende tegenstandster, ging de set vervolgens verloren met 8-11. Daarna was het geloof in eigen kunnen grotendeels verdwenen en ondanks hard werken moest ze deze 3e set en dus de titel met wederom 8-11 aan Raquel laten. Het was mooi om te zien dat Amy er elke keer weer in slaagt om een beter resultaat te behalen tegen deze 'Angst-Gegner' en wie weet zijn de zaken de volgende keer omgedraaid?!?.

In de dubbel met Quinty Honing ging het eveneens zeer voorspoedig en mochten beide meisjes zich na 4 gewonnen poulewedstrijden laten huldigen als winnaars in de dames dubbel.

Als klap op de vuurpijl heeft Amy zich met haar vader weten te plaatsen voor de finale in het ouder-kind toernooi. Ondanks zeer sterk spel van Amy, heeft het gebrek aan conditie van de vader ervoor gezorgd dat ze deze spannende finale net niet wisten te winnen: tegen een sterk duo (vader en zoon Kroppen) werd het 13-15, 13-15 en dus een tweede plaats waar zowel dochter als vader toch zeer content mee waren (vooral de vader omdat hij voor het eerst in zijn leven een beker(tje) heeft mogen winnen :-). Quinty weerde zich dapper in hetzelfde toernooi: tesamen met haar moeder, Jeanine won ze 3 poule wedstrijden op rij maar door een verloren wedstrijd tegen hetzelfde koppel, Kroppen Sr & Jr lukte het Quinty & Jeanine net niet de finale te halen.

Ondanks de kleine BVA clubafvaardiging van twee jeugdleden werd er desondanks toch een behoorlijke buit naar Almere mee teruggenomen: 2 keer een tweede plaats en 1 keer een eerste plaats!

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

1. Rob en Liesbeth Deriga op 13-04-2006 om 10:26 uur

Hé kanjers, van harte gefeliciteerd. Hebben jullie ouders al spierpijn?

2. Otto op 13-04-2006 om 11:23 uur

een kleine correctie: het moet natuurlijk zijn '2 keer een tweede plaats en 1 keer een eerste! :)

3. Henk Smit op 13-04-2006 om 12:38 uur

Otto, gefeliciteerd met je prijs. Eindelijk toch weer gelukt. Natuurlijk ook een felicitatie aan Amy en Quinty.

Reageer op dit bericht (“Een geslaagd BV Gaasperdam Jeugdtoernooi ↑”)