Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

In het weekend van 25 en 26 maart 2006 was er sprake van een waar badmintonfestijn in Sportcomplex De Toekomstgroep. Dekker Almere speelde tegen DKC uit Den Haag en het ging echt ergens over (en liep voor Dekker Almere goed af), en Van Zijdeveld speelde tegen Slotermeer en daar waren de kaarten in feite al geschud. Van Zijderveld zou zich handhaven en Slotermeer kon zich alleen nog redden met een tovenaarsformule en dat zat er niet in.

Eerlijk gezegd was deze laatste dubbele wedstrijd, gespeeld in één hal, wellicht het hoogtepunt van de meest waardeloze BBL-competitie die er ooit door de NBB georganiseerd is. De clubs en de NBB hebben afgesproken om het volgend seizoen beter te doen. Dat beter worden komt er dan in feite op neer dat we de BBL-competitie zoveel als mogelijk is, gelijk laten lopen met de overige bondscompetities. Het lijkt een vanzelfsprekendheid om dit te doen, maar ik moet het nog zien. In het komend seizoen gaan de clubs ook onder meer evalueren of de huidige competitie met een splitsing van de competitie na één speelhelft wel zinvol is. Als we naar de zogenaamde kampioenspoule kijken dan hebben Smashing en Duinwijck dit jaar opnieuw niet veel in te brengen gehad. Het kampioensschap gaat zoals zo vele jaren tussen Amersfoort en Van Zundert Velo. En volgend jaar, afgaande op de aankopen door Amersfoort, wellicht niet eens meer tussen Amersfoort en Van Zundert Velo. Het lijkt voor Smashing en Duinwijck toch heel veel op spek- en bonenpartijen. Je wordt geen kampioen, je kunt ook niet degraderen en je wordt derde of vierde en dat is het dan. De financiële vergoeding van de NBB voor een hogere plaats op de ranglijst valt allemaal onder de categorie gesnor, dus daar gaat het ook niet voor en over.

Heel anders gaat het toe in degradatiepoule. Voor alle vier de clubs, die elkaar qua kracht niet al te veel ontlopen, staat er het een en ander op het spel, want afhankelijk van de kampioenen in de eerste divisie (standaardteam of een 2e of zelfs 3e team) volgt degradatie dan wel promotie/degradatiewedstrijden. En juist hier met de dubbele weekenden vraag ik mij af of het zwakste team wel zonder meer de eredivisie verlaat. Immers een gevalletje pech in een dubbelweekend (blessures, griep e.d.) kan betekenen dat niet de zwakste maar het meest ongelukkige team de eredivisie moet verlaten. Er zijn immers zo weinig wedstrijden dat je een dubbel-pech-weekend niet eenvoudig nog goed kan maken in de resterende wedstrijden. En dat kan niet de bedoeling zijn. Ik begin steeds meer over te hellen naar het destijds ingenomen standpunt van Van Zijderveld dat we een gewone reguliere competitie moeten spelen, zonder opsplitsing in een kampioens- en degradatiepoule. Ik hoop van ganser harte dat als de clubs bij elkaar gaan komen dat er ten aanzien van de competitieopzet in het badmintonbelang gedacht wordt en dat er enigszins out of the box kan worden gefilosofeerd. Dan komt er wellicht wat uit.

Binnen de vereniging wordt er al weer druk gewerkt aan het nieuwe seizoen, zowel sportief als financieel. Immers nu ook een team in de eerste divisie, dat betekent ook de nodige aandacht qua personele invulling. Ik denk, maar ik heb er geen verstand van, dat onze kersverse Nederlandse Kampioen onder de 17, Stephan Branderhorst ongetwijfeld een plekje in dit team krijgt en wellicht daarnaast nog wel eens een invalbeurtje zal maken in Dekker Almere. Wat was dat trouwens een prachtige titel voor Stephan. Hij moet het talent hebben van zijn moeder, want ik speel wel eens met zijn vader. Ook Leroy Brom deed het schitterend op het NK met zijn titel bij de mannen onder de 13 jaar.

Claudia Saleming, onze golden game girl, gaat ons na drie jaar weer verlaten. Zij gaat terug naar Smashing en daar in team 2 spelen. We hebben heel veel aan Claudia gehad en wij zullen haar zeer zeker missen in team 1. Hoe ons vlaggenschip er komend seizoen uit zal zien? Ik denk dat het team er zo ongeveer hetzelfde blijft uitzien. We krijgen alleen een andere manager. Cock van Puffelen draagt na een aantal jaren het stokje over aan Paul Leenders. En wanneer nemen we dan afscheid van Cock? Wel na de laatste wedstrijd in de AA-cup, want die wedstrijden moeten we ook nog spelen.

Onze penningmeester Vincent Festen heeft de begroting voor het seizoen 2006/2007 al in concept klaar en deze begroting zal in de aprilvergadering door het bestuur worden beoordeeld en in juni 2006 door de Algemene Ledenvergadering. Het is goed dat we al bezig zijn met het nieuwe seizoen maar het huidige seizoen is nog zeker niet ten einde.

We krijgen de clubkampioenschappen nog, het Satellitetoernooi, de jeugd gaat nog op kamp, de SPA-spelen en de Nederlandse regioteamkampioenschappen begin juni 2006. Bij dit laatste evenement zal mijn vrouw niet aanwezig als toernooicommissielid. Onze dochter Mariska gaat namelijk na 12 jaar te hebben samengewoond, op 2 juni 2006 trouwen. Aansluitend gaat zij met de bruidegom Remco Wilting op huwelijksreis. Opa en oma Staats, die passen vervolgens een week op de kleinkinderen, Daan en Iris. Ik heb er maar een weekje vrij voor genomen.

Henk

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Roland Pereboom op 03-04-2006 om 13:25 uur

  Van wie heeft Erik (Staats) zijn talent gekregen?

 2. Henk Staats op 03-04-2006 om 15:25 uur

  Van mijn vrouw Lida. Ik heb de motoriek van een struikelende strijkplank.

 3. sien op 03-04-2006 om 21:47 uur

  Mag ik mijn stomme idee zeggen?
  Als de BBL teams bestaat uit 10 clubs en in een wedstrijd bestaat uit 10 partijen dus 100 partijen gespeeld n.l. 2 HE, 2HD, 2VE, 2VD, 2GD toch dit sportiever ! Wie durven...

 4. John op 04-04-2006 om 17:25 uur

  :D

 5. John op 05-04-2006 om 18:41 uur

  Henk, mooi stukje en helder laten we hopen dat het volgend seizoen leuker wordt.

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)