Badminton Vereniging Almere

Van Zoelen Almere 3 ten koste van Invictus naar finale AA-Drink Cup

Afgelopen donderdagavond heeft Van Zoelen Almere 3 de derde ronde om de AA-Drink Cup thuis tegen Invictus met 3-2 gewonnen. Van Zoelen Almere heeft hiermee de finale van deze bekerwedstrijd bereikt.

Invictus was bij voorbaat favoriet, immers, zij promoveerden eerder deze maand naar de BigBoss Liga en hadden dus laten zien bij de besten uit de eerste divisie te horen. Van Zoelen Almere promoveerden juist van de 2e naar de 1e divisie, en waren zo theoretisch de underdog.
Almere ging de wedstrijd in zonder Stephan Branderhorst. Stephan speelt deze week mee in het Six-nations toernooi in Zweden. Raymond Bonsee werd daarom aan het team toegevoegd.

Marco Den Haan speelde als eerste het tweede mannenenkel tegen Bouke van Bergen Bravenboer. Met gedecideerd spel kon Marco de partij in twee sets naar zich toe trekken. Tegelijkertijd speelde Yvonne Hoogland op de andere baan het eerste vrouwenenkel tegen Marloes van Heteren. Yvonne won de eerste set, maar kon de tweede set net niet naar zich toe trekken. Gelukkig wist zij de partij uiteindelijk wel in wist om te zetten, en zo was het inmiddels 2-0 voor Almere.
Raymond Bonsee trad in het eerste mannenenkel aan tegen Invictus-kopman Marcel Hazebroek. Raymond speelde een goede partij, maar kon niet op tegen het goede spel van de nummer 11 van Nederland. Monique van der Wouden speelde het tweede vrouwen enkel tegen Dana Kuil. Monique had het niet bijzonder moeilijk en won haar partij in twee sets. Hiermee was het cruciale punt binnen, want nog voor het einde van het eerste mannenenkel was het beslissende derde wedstrijdpunt binnen en een plek in de finale een feit.
Als laatste werd het gemend dubbel nog gespeeld. Joeri Kraaijenstein, oud speler van Invictus speelde met Iris Putters tegen Dennis Steenland en Marloes van Heteren. De partij, waarvan de uitslag niet meer ter zake deed, werd gewonnen door Invictus.

Door deze overwinning komt Almere met maar liefst twee teams uit op de finaledag op 25 mei in Amersfoort. Op deze dag spelen de 4 finalisten, aangevuld met de Topliga-teams diverse wedstrijden in pouleverband, waarna de uiteindelijke winnaar van de AA-drink Cup bekend zal worden.

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. paul leenders op 29-04-2006 om 18:37 uur

  mooi verslag over Van Zoelen Almere 3!

 2. Aisha op 29-04-2006 om 19:28 uur

  Juist ja, Almere 3 (en niet 2) :P . Ik heb het ff verbeterd. Bedankt Paul.

 3. Henk Staats op 29-04-2006 om 19:30 uur

  Van harte gefelicteerd!. Een prima prestatie en op naar het finaleweekend. Ik heb het jammergenoeg zelf niet kunnen zien omdat ik 'op de hei' zat, want ik had er graag bij geweest.

 4. John op 30-04-2006 om 18:55 uur

  Klasse mensen en nu even Amersfoort uitschakelen in de volgende ronde.
  Gr John

Reageer op dit bericht (“Van Zoelen Almere 3 ten koste van Invictus naar finale AA-Drink Cup ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)