Badminton Vereniging Almere

Almere succesvol op toernooi BC Castellum

Afgelopen zaterdag 6 mei was Almere met een kleine delegatie vertegenwoordigd op het BCD toernooi van BC Castellum in Vleuten. Almere was afgereisd met Gijs en Joost Berkelmans, Esther van Puffelen, Rianne van Groenigen, Kasper Weijmans, Mara Nottelman, Sharon Eevenaar en Aisha Krak. Uiteindelijk ging Almere met drie eerste prijzen en twee tweede prijzen naar huis.

Het was een warme dag, en bij voorbaat vroegen wij ons dan ook af waarom wij de hele dag in een sporthal zouden gaan zitten, terwijl het buiten zo zonnig was. Maar gelukkig had de sporthal een buitenterras en zo hebben we toch heel wat uurtjes buiten gezeten en zijn we toch nog een beetje bijgekleurd. Bij Mara, Gijs, Esther en Aisha was ook de piano in de kantine favoriet om de vrije momenten op te vullen.
Niet alle partijen verliepen even soepel. Na de eerste ronde dames enkel in de C zat alleen Aisha nog in het toernooi. Esther was de favoriet, maar was na een weekje vakantie niet helemaal in vorm, en legde het Mandy Dekker, die uiteindelijk het toernooi zou winnen. Ook Sharon overleefde de eerste ronde niet. Aisha sneuvelde in de 2e ronde.
Joost, Gijs en Kasper speelden mee in het mannenenkel B. Joost sneuvelde in de eerste ronde, Kasper in de 2e. Gijs reikte tot de finale, en won!
Ook Rianne won het enkelspel in de B. De finale was wel spannend, het kwam namelijk in beide sets tot een verlenging, maar Rianne bleef koel en kon de partij toch in 2 sets naar zich toe trekken. In de dubbel reikte Rianne met een gelegenheids partner tot de finale. Deze werd verloren, en zo eindigden ze als tweede.
In het gemengd dubbel B ontmoetten 2 almeerse duo’s elkaar in de halve finale. Kasper en Rianne speelden tegen Joost en Esther. Kasper en Rianne wonnen, en mochten vrij direct aantreden in de finale. De Almeerders wonnen de eerste set. In de tweede set gaf de tegenstander op, en zo was de 4e Almeerse beker een feit. Bijkomstigheid was dat Kasper een weddenschap was aangegaan met Sharon. Bij winst moet Sharon een keer uit met Kasper in IJsselstein. Dus…
Esther en Mara waren de favoriet in de damesdubbel C. Echter, hun eerste partij verliep niet op rolletjes. Gelukkig werd de partij wel gewonnen en uiteindelijk speelden de dames de finale tegen Mandy Dekker en Marije de Gooijer. Esther was inmiddels al aardig stuk en vertoonde allerlei lichamelijke mankementen. Het was een mooie partij, maar de meiden moesten in 3 sets hun meerdere erkennen in het duo uit Hoorn.
Al met al was het een erg gezellig toernooi, en vertrokken we precies om 12 uur ’s nachts weer huiswaarts.

Tot nu toe 11 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Lida op 07-05-2006 om 14:57 uur

  Wel, dames en heer, gefeliciteerd met het behalen van de 1e prijs. Dat belooft wat voor ons eigen toernooi op 20 en 21 mei.

 2. Gerald op 07-05-2006 om 15:00 uur

  Hey Kas,

  Proficiat!

 3. Kasper op 07-05-2006 om 20:23 uur

  Het is kasper en geen kaspar. En ik heb nu al zin om uit te gaan met sharon, voor haar wil ik ook best naar almere komen ;)

 4. Aisha op 07-05-2006 om 22:04 uur

  Oeps, sorry KaspEr! Ik heb het verbeterd...

 5. Sssssssssssssss op 08-05-2006 om 10:02 uur

  Kijk, altijd handig om te weten dat je naam weer "verbruikt"wordt om andere mensen te plezieren. De afspraak is niet gemaakt in overeenstemming met beide partijen. Voor de persoon die het betreft, AISHA, morgen avond om 1900 straftraining, dwz 50 push ups en 100 sit ups, 5 km hardlopen in 24 minuten. En wat betreft KaspEr, ik wil je nog weleens van de baan af meppen hoor..hihihhihi

 6. Krijn op 08-05-2006 om 10:08 uur

  Sherry en Kaspar, sitting in a tree... :+

 7. Aisha op 08-05-2006 om 11:23 uur

  @ Sharon: Het was Joost z'n idee hoor... :P
  en ach, die straftraining overleef ik wel hoor :D

 8. Maus op 08-05-2006 om 22:00 uur

  Was het wel een leuk toernooi? Een aanrader?

 9. Aisha op 08-05-2006 om 22:36 uur

  Jaja, een aanrader. Volgend jaar nemen we hem op in de lijst met toernooi-aanbevelingen.

 10. Maurice op 09-05-2006 om 23:57 uur

  De rode brigade heeft BV-Almere goed afgestopt in de Dames C partijen.

  Zorgen jullie wel op tijd voor eigen shirts....
  Denk er wel aan: Geen Rode of Paarse shirts..

  Succes en tot volgende week

 11. Aisha op 10-05-2006 om 08:46 uur

  @ Maurice,
  Helaas, Almere zal een gekleurde brigade zijn op is eigen toernooi, want het gaat helaas niet lukken om op tijd shirtjes te regelen... :'(

Reageer op dit bericht (“Almere succesvol op toernooi BC Castellum ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)