Badminton Vereniging Almere

BC Amersfoort wint de beker

BC Amersfoort heeft zoals verwacht voor de zesde maal de NBB-beker gewonnen, in badmintonland de AA-Drink Cup geheten. Dekker Almere was in de poule ingedeeld bij BC Amersfoort, dus voordat er ook maar één shuttle geslagen was, was duidelijk dat Dekker Almere geen poulewinnaar zou worden. Dekker Almere won nog wel met 3-0 van Van Zijderveld 2 en werd derhalve tweede in de poule achter de torenhoge favoriet BC Amersfoort.

Er werden maar drie partijen gespeeld in iedere wedstrijd en dat betekende in de praktijk dat het bij veel wedstrijden na twee partijen de eindstand al vast stond. Als er maar drie partijen gespeeld worden dan zijn met name de 'grote' clubs met hun internationale toppers nadrukkelijk in het voordeel. De kleinere clubs moeten het meer hebben van de breedte van hun selectie om nog hier en daar een puntje mee te pikken. Daarmede wil ik bepaald niet zeggen dat BC Amersfoort de beker anders niet gewonnen zou hebben, dat hadden ze evengoed wel. Wat zonder meer een succes genoemd kan worden dat was het feit dat de wedstrijden gezamenlijk en gelijktijdig op één locatie werden afgewikkeld. Dat was sfeervol en is zeker voor herhaling vatbaar.

Almere won met 3-0 van Van Zijderveld 2 en de overwinning kwam tot stand door de winst van Robert Kwee in de mannensingle, Yvonne SIe in de vrouwensingle en Jeroen van Moorst met Maartje Verheul in de mix.

Tegen Amersfoort redden Tim Vaessen, die overigens zeer goed speelde, Ilse Vaessen en Jeroen van Moorst samen met Yvonne Sie het niet.

Almere 3 zat in de poule met Slotermeer en Smashing. Tegen Smashing verloor Stephan Branderhorst zijn mannensingle weliswaar in twee games, maar Branderhorst liet wel zien een talent te zijn. Yvonne Hoogland had ietwat last van plankenkoorts tegen Smashing en verloor de eerste game kansloos maar de tweede game herstelde zij zich knap. Dat gaat wel goed komen met Yvonne Hoogland. Joerie Kraayenstein verloor met Monique van der Wouden maar nipt de mix, in een partij die redelijk gelijk opging.

Tegen Slotermeer leek Marco den Haan voor een verrassing te zorgen, maar hij kon de riante voorsprong in de eerste game niet vasthouden in de mannensingle en verloor alsnog. De tweede game was hij kansloos. Monique van der Wouden kwam op flinke achterstand in de eerste game en leek al verloren, maar zij knokte zich knap terug tot een verlenging om die hoogst ongelukkig te verliezen. In de tweede game was ook Monique van der Wouden kansloos. Joerie Kraayenstein en Yvonne Hoogland, weliswaar een mix met potentie, verloren in twee games.

Volgend jaar is de opzet van de AA-Drink Cup al weer anders. Dan worden per wedstrijd in vijf partijen alle disciplines gespeeld en dat lijkt een hele verbetering. Als ook deze wedstrijden weer op één locatie kunnen worden gespeeld dan is er een stap voorwaarts gezet.

Reageer op dit bericht (“BC Amersfoort wint de beker ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)