Badminton Vereniging Almere

BV Almere wint voetbaltoernooi

Afgelopen zaterdag 27 mei jl. heeft BV Almere de 4e editie van het voetbaltoernooi tussen badmintonverenigingen gewonnen. Organisator van dit fantastische toernooi was dit jaar ook weer DKC. Daarvoor dank.

Waar Marco van Basten zijn selectie in alle schijnwerpers moet voorbereiden, kon Coach Kippensoep met zijn selectie in de luwte aan de slag. De selectie die de naam van BV Almere hoog moest houden bestond overigens uit de volgende spelers:

 1. Jeroen van Moorst (BV Almere)
 2. Joeri Kraaijestein (BV Almere)
 3. Randy Brom (Bv Almere)
 4. Dennis Steenland (BC Invictus)
 5. Emiel van Boxtel (BC Invictus)
 6. Roel Kalkman (BC Invictus)
 7. Ferry Gelderblom (BC Invictus)
 8. Rick van Braam Morris (BC Invictus)
 9. Jasper van der Ploeg (BC Gouweslag)
 10. Richard Koekebakker (BC Gouweslag)
 11. Menno Baks (BC Gouweslag)
 12. Martin Mul (MCC)
 13. Corne de Heij (BC Vriend)
 14. Gerard van Wengeren (BC Vriend)

Daarbij opgemerkt dat Erik Staats op het laatste moment afviel wegens ziekte en dat het aantal spelers van BV Almere dubieus is om als teamnaam BV Almere te hebben (dus volgend jaar...).

De deelnemende verenigingen waren:

 1. DKC 1
 2. DKC 2
 3. Sloterwijck (combinatie Slotermeer en Duinwijck)
 4. Velo
 5. BCR91
 6. Gouweslag
 7. BV Almere

In totaal werden 6 wedstrijden (tegen alle tegenstanders een keer) gespeeld van 2x15 minuten (dus in totaal 300 minuten). Schitterende combinaties werden afgewisseld met lachwekkende blunders. Zweet- en regendruppels vielen op het groene gras. Vechtlust en teamspirit gingen hand in hand en zo kon het uiteindelijk gebeuren dat BV Almere na 5 gewonnen wedstrijden in de laatste wedstrijd moesten aantreden tegen de enige overgebleven concurrent voor de titel, namelijk Sloterwijck. Sloterwijck had 4 keer gewonnen en 1 keer gelijk gespeeld. Aan een gelijkspel had BV Almere dan ook genoeg.

Ondanks dat BV Almere in de stortregen op zijn Italiaans kon voetballen, koos zij toch massaal voor de aanval. Nou ja massaal, door slechte communicatie speelde BV Almere even met 10 man (en dat kwam niet eens door een rode kaart). Na eerst een 100% kans op de 1-0 voorsprong te hebben verknald (de spits kreeg voor een praktisch leeg doel op 1 meter last van kramp) kwam BV Almere al rap met 0-2 achter. Aangemoedigd door het in grote aantallen meegekomen publiek stroopten zij hun mouwen op, zetten zij hun schouders eronder en haalden zij alles uit de kast. Het werd 1-2 en het werd zelfs 2-2. Ondanks grote druk van Sloterwijck hielden ze stand. Champagne werd ontkurkt en Coach Kippensoep sloot af met de woorden: "We zijn niet de beste van de wereld, we zijn niet de beste van Europa, we zijn niet de beste van Nederland, we zijn niet de beste van Den Haag, maar we zijn wel de beste van het 4e voetbaltoernooi tussen badmintonverenigingen 2006".

Poine van Teperstraten

Tot nu toe 19 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Krijn op 31-05-2006 om 13:10 uur

  Een site zonder reacties is maar saai ;)

  Nieuwe reacties worden pas na goedkeuring weergegeven.

 2. Ernst op 31-05-2006 om 14:09 uur

  Ze kunnen niet alleen badmintonnen. Goed gedaan jongens

 3. Krijn op 31-05-2006 om 14:11 uur

  Bedankt voor het testen Ernst ;)

 4. Jeroen op 31-05-2006 om 14:12 uur

  Heb je al wat gehoord joeri, over de Beker met de grote Orren..... :+ Die moeten we nog krijgen he! |:(

  Was het nou mijn schuld trouwens COACH kippensoep dat we ff met 10 man speelde? HAHA

  Volgend jaar zullen we onze titel zeker gaan verdedigen,en dan hopelijk met wat meer inbreng van Almere Spelers.... :)

 5. Ernst op 31-05-2006 om 14:13 uur

  graag gedaan, kost je een biertje

 6. Krijn op 31-05-2006 om 14:14 uur

  Deal :)

 7. Joeri op 31-05-2006 om 14:21 uur

  Ik heb nog niet gehoord wanneer we de beker met de grote oren in ontvangst mogen nemen. Dus dat is nog even afwachten. Ik zal volgende week eens een keer met DennisD bellen anders. En ja het was jouw schuld^$%#%@^# dat we even met 10 man op het veld stonden...je zag zeker ergens een leuke blonde meid met grote ehh ogen :-)

 8. Ernst op 31-05-2006 om 14:32 uur

  He Joeri, kunnen wij het ook over badmintonnen hebben ?????

 9. Joeri op 31-05-2006 om 15:54 uur

  Altijd Ernst...alleen snap ik niet precies wat je nu bedoelt...

 10. Ernst op 31-05-2006 om 16:19 uur

  Geintje Joeri, spreek je volgende week wel

 11. Krijn op 31-05-2006 om 16:22 uur

  Over voetballen gesproken; vergeten we allemaal onze WK pool niet? :) http://www.bvalmere.nl/nieuws/bericht/864

 12. jos K. op 31-05-2006 om 16:41 uur

  whaha, je kunt t team beter invictus noemen :P dat zijn toch echt de meeste spelers :P

 13. Bram op 31-05-2006 om 17:09 uur

  Leuk stukje jongens! En natuurlijk weer bedankt voor jullie inzet. Ik hoop tot volgend jaar?
  Blijven jullie dan wel bij de BBQ? Dan kunnen jullie nl. de beker wel in ontvangst nemen....

  Momenteel staat de beker met de grote oren in de kantine van DKC.

 14. Erik Staats op 31-05-2006 om 18:39 uur

  Ey Joeri,

  Leuk stukje! Dat jullie de cup met grote oren hebben gewonnen verbaast mij zeer omdat de sterkeeper afwezig was ;) Desalniettemin van harte gefeliciteerd heren en volgend jaar doe ik weer mee en hopelijk ook andere Almeerders! Greetz Erik

 15. Jeroen op 01-06-2006 om 13:23 uur

  Hey Erik,

  wat ik vergeten ben om te zeggen is dat we net als vorrig jaar weer zo iemand hadden in het team die in het strafschop gebied, zijn handen niet van de bal af kon houden!! :@ Onze stanley menzo misten we trouwens wel ja,want de meeste tegen doelpunten kregen we door de blunders van de keepers :+ lter

 16. Danny op 03-06-2006 om 17:17 uur

  Leuk dat er ook 's wat anders is dan badminton. Hebben jullie binnen de club wel genoeg reklame gemaakt voor dit voetbaltoernooi? Ik had ook wil zin in een partijtje voetbal, maar ik wist van niets. Of is het iets voor 'jongelui' ;)

  En fin, zet die Cup met Grote Oren maar in de kantine.
  Gefeliciteerd.

 17. Joeri op 04-06-2006 om 09:36 uur

  He Danny,

  Ik vind twee dingen goed om te lezen :-). Allereerst dat jij mij nog onder de jongelui schaart en ten tweede dat je enthousiast bent voor het voetballen. Het iniatief voor het deelnemen aan het voetbaltoernooi ligt eigenlijk elk jaar bij mij (iets dat ik graag doe hoor) en ik moet zeggen dat ik inderdaad niet clubbreed campagne heb gevoerd. Dat komt ook, omdat ik eigenlijk een heel grote selectie (30 man) heb waar ik uit kan putten. Maar goed voor volgend jaar is dat natuurlijk gemakkelijk op te lossen door BV Almere 2 te introduceren...

  Ik houd je in elk geval in gedachten voor volgend jaar.

 18. robbert de keijzer op 09-06-2006 om 15:31 uur

  alsnog gefeliciteerd met jullie overwinning Almere. alleen de beker staat nog in den haag, jammer dat jullie die niet even konden ophalen, die kans krijgen jullie namelijk nooit meer! ;)

 19. laila op 23-01-2008 om 20:22 uur

  heey leuk joh hier zijn is fij :P

Reageer op dit bericht (“BV Almere wint voetbaltoernooi ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)