Badminton Vereniging Almere

Dicky Palyama en Karina de Wit winnen Almeerse Satellite

Dicky Palyama en Karina de Wit hebben zoals verwacht het Almeerse Satellitetoernooi gewonnen. Palyama en De Wit waren te sterk voor de overige spelers. Palyama rekende, in een mooie partij, af met Dennis van Daalen de Jel (15-9 en 15-7) en De Wit won met 11-3 en 11-2 van Ilse Vooren. De BVA-spelers Tim Vaessen en Robert Kwee sneuvelden in de halve finales in de single tegen Palyama en Van Daalen de Jel. Ook Yvonne Sie verloor in de halve en wel van Karina de Wit.

Het gemengd dubbel was voor Ginny Severien en Rikkert Suijkerland. Het mannendubbel voor Dicky Palyama en Joelie Residay en het vrouwendubbel voor Karina de Wit met Betty Krab.

Het Almeerse Satellite en B1, B2 en C-toernooi kende zeer veel inschrijvingen en het was een wonder dat de toernooicommissie alle partijen ingepland en verwerkt kreeg te meer daar 30% van de partijen in drie games werd gespeeld hetgeen zeer uitzonderlijk is. Het kon ook bijna niet anders want veel tegenstanders waren aan elkaar gewaagd en dat leverde prachtige partijen op met lange rallies waar het talrijke publiek van smulde. De BVA-spelers Tim Vaessen, Robert Kwee en Yvonne Sie haalden in de singles de halve finales en Yvonne Sie deed dat ook in het vrouwendubbel. Youri Lapré haalde in het mannendubbel de halve finale, maar daarmede was de Almeerse koek op voor het Satellite onderdeel betreft.

In de B1 deden de Almeerders het aanzienlijk beter. De mannenenkel was een Almeers onderonsje tussen Eddy Odijk en Joren van Ligten. De oude maestro Odijk won afgetekend in twee games (15-1 en 15-2). Iris Putters speelde de finale in het vrouwenenkel tegen Kirsten Pastijn. Iris verloor in twee games, te weten met 11-6 en 11-4. Joren van Ligten speelde ook nog de mannendubbelfinale met Fernst Makitawaer tegen Raymond Wijgmans en Arjan de Brouwer. Van Ligten en zijn partner verloren nipt met 17-14 en 15-13.

Joost Berkelmans deed van zich spreken in de finale van het mannenenkel B2. Hij won met 15-5 en 15-8 van Ghislain Soselisa, Vonne van Polanen en Ingrid Mul speelden de vrouwendubbel in de B2 Zij verloren met 15-12 en 15-7 van Sabine Hoeve en Gaby Ritfeld. Ook in het gemengd dubbel zagen we Vonne van Polanen terug. Samen met Ferry Voortman wonnen zij met 17-14 en 15-5 van Jasmijn Manenschijn en Thomas Welcker.

In de vrouwenenkel C nam Kimberley Klijn het op tegen Audrey Oey. Kimberley Klein won knap met tweemaal 13-10. Jos Kuipers en Boyd van der Meulen speelden het mannendubbel C. Hun tegenstanders Martijn Klomp en Mark Geerlink trokken aan het langste end met 15-5 15-10. Dorien Drees en Mara Nottelman verdedigden de Almeerse kleuren in de finale van het vrouwendubbel. Zij kweten zich uitstekend van hun taak door Mandy Dekker en Marije Gooijer nipt te verslaan met 8-15, 15-11 en 15-13.

De toernooicommissie van de Badminton Vereniging Almere kan terugzien op een zeer geslaagd toernooi met een in kwalitatieve zin uitstekend deelnemersveld.

Zie de uitslagen op toernooi.nl.

Tot nu toe 10 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Youri op 22-05-2006 om 13:21 uur

  De Almeerse koek was na Tim, Robert en Yvonne gelukkig nog niet op in de Satelite categorie, want ik stond samen met Gijs van Heijster in de halve finale van het mannendubbel. Altijd fijn om nog even genoemd te worden....

 2. Ernst op 22-05-2006 om 14:28 uur

  Inderdaad Youri, jullie stonden inderdaad in de halve finale. Dat is ook een vermelding waard. Goede prestatie, had je eigenlijk wel in de finale verwacht, hahaha. See you tomorrow!!!!

 3. boyd op 22-05-2006 om 15:34 uur

  Ja was wel een leuk toernooi :P, ik dnek dat we Ricardo en Roy kunnen bedanken, zonder training van goede trainers kom je natuurlijk nergens
  Almeerders Rock :D

 4. Henk Staats op 22-05-2006 om 16:24 uur

  Beste Youri,
  Ik heb alsnog toegevoegd. Je hebt volkomen gelijk. Niet als excuus, maar het persberichtje moet uiterlijk 17.30 uur bij de Almare weekeditie zijn dus maak het bericht zoveel mogelijk tijdens het toernooi en zodra er een uitslag is pas ik het aan of breid het uit. Ik heb daarbij met mijn prisma-afwijking niet goed gekeken naar alle uitslagenlijsten. Mijn excuses.

 5. Krijn op 22-05-2006 om 16:28 uur

  Hey Henk, Mariska en ik zijn ook tot de kwartfinales doorgedronken hoor ;)

 6. Krijn op 22-05-2006 om 16:30 uur

  Fijn, zo'n freudiaanse verspreking. Doorgedrongen natuurlijk :)

 7. Mariska op 22-05-2006 om 19:54 uur

  Spreek voor jezelf.

 8. Wim B op 23-05-2006 om 09:56 uur

  He "oude" maestro, gefeliciteerd met je overwinning in de B1.
  groeten uit Papendrecht

 9. Henk Smit op 24-05-2006 om 10:12 uur

  Bij deze wil ik ook iedereen bedanken voor al het werk wat gedaan moest worden bij zo'n toernooi. Op de eerste plaats uiteraard de barvrijwilligers. Het was een druk weekend en door de vele
  3-setters was het een beetje laat geworden. Dan heeft Jos Wu op zaterdag haar stem uitgeleend aan de toernooicommissie. Verder heeft Inge Smit haar steentje bijgedragen om de spelers weer op te lappen. Gevolg was dat ze maandag op haar werk de instrumenten, die nodig waren om operaties te verrichten, niet kon aanpakken. Op zondag lag de medische verzorging in de handen van Peter Welters. Peter had wel een hulpje bij zich, dus hij had het wat beter voor elkaar.
  Tijdens de finales moest in het Satellite toernooi lijnrechters aanwezig zijn. Na wat ronselwerk waren de volgende lijnrechters aanwezig: Thijs Maassen, Erik Drees, Otto van Stenus, Rinske Deriga, Gaby Post, Mariska Post, Rianne van Groenigen en Ingrid Mul. Verder zal ik waarschijnlijk toch een paar namen vergeten zijn, maar ook zij bedankt voor de medewerking om het toernooi tot een succes te maken. Bedankt alle vrijwilligers.

 10. Henk Smit op 24-05-2006 om 14:45 uur

  De beste helpers was ik natuurlijk niet vergeten. Ik wilde ze alleen maar op een aparte plaats zetten.
  Dat zijn Donja Pieters en Rob Deriga.
  Als scheidsrechter hadden zij heel wat te verduren gehad.
  Bedankt nog voor de medewerking.

Reageer op dit bericht (“Dicky Palyama en Karina de Wit winnen Almeerse Satellite ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)