Badminton Vereniging Almere

Horecacontrole in Sportcomplex De Toekomstgroep

Vrijdag 12 mei 2006 heeft er om circa 19.00 uur een horecacontrole plaatsgevonden in Sportcomplex De Toekomstgroep. Twee leden van de Almeerse Hermandad kwamen een aantal zaken controleren. Cock van Puffelen en Ernst van Stenus hebben de heren opgevangen en konden alle papieren overleggen. Gelukkig was alles in orde en dat is maar goed ook want je moet er niet aan denken dat er iets niet in orde zou zijn zo vlak voor de Nacht van Almere. En met de vele regels die er op dit terein gelden is een foutje gauw gemaakt.

Nu zal een dergelijke controle nog wel vaker plaatsvinden. Immers er wordt sterk gelet op het feit of alles wel in orde is bij sportkantines. Mocht U als barvrijwilliger geconfronteerd worden met een horecacontrole dan breng ik U graag nog even in herinnering waar U de relevante stukken kunt vinden.
Als U voor de koffiemachine staat dan ligt of staat er links van U 'in de punt van de bar'' een blauwe map. In die map vindt U onder meer de vergunningen (horeca en brandweer), het bestuurdersreglement (verplicht), het rooster van de vrijwilligers, het logboek van de schoonmaakwerkzaamheden (de HACCP-code, ook verplicht), een lijst met de incidentele verhuur en bovenal een overzicht van vrijwilligers die over horecapapieren beschikken (ook verplicht). Zo zouden we geen kantine mogen draaien als we niet iemand hadden met een volledig horecadiploma. Daar hebben we er gelukkig twee van, te weten onze onmisbare penningmeester Vincent Festen en ik zelf. Verder is er een aantal vrijwilligers in het bezit van een Verklaring Sociale Hygiëne (moet je echt examen voor doen) en is er een groot aantal dat een certificaat heeft 'verantwoord alcoholgebruik' (is in één cursusavond te verkrijgen). Voorts moet er verplicht een aantal zaken zichtbaar aan de muur worden gehangen zoals, de schenktijden van alcoholische dranken, de huis- en gedragsregels en de Horecavergunning. U ziet we moeten nogal aan wat eisen voldoen om een kantine te exploiteren.
Mocht U nog vragen hebben bel of mail onze voorzitter van de kantinecommissie, secretaris van de BSAO en bestuurlid van de BVA, Henk Mostert of mij.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Cock op 15-05-2006 om 10:49 uur

    Was wel zweten, hoor. Ben je bezig met de voorbereidingen van de Nacht van Almere, wordt je ineens ondervraagd door twee politieagenten. Gelukkig hadden ze het sleuteltje van de handboeien vergeten mee te nemen en op de bar laten liggen, zodat ik snel weer bevijd was.

  2. ernst op 15-05-2006 om 10:57 uur

    He Cock, die 2 agenten hebben volgens mij wel een vergissing met jou gemaakt. Het moest gewoon opvallen al die zweetdruppels!!!!!
    Of waren het zweetdruppels van al dat gesjouw?????

Reageer op dit bericht (“Horecacontrole in Sportcomplex De Toekomstgroep ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)