Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Vorige week zaterdag had ik tuindienst, in onze eigen tuin wel te verstaan. Het is een postzegel van een tuin maar mijn vrouw weet er altijd weer wat moois van te maken. Tot op de millimeter nauwkeurig moest ik de vele potten met prachtige planten neerzetten en ik moet zeggen, het zag er weer schitterend uit.

Dat vond ook een oude dame die op één van de andere hofjes woont. Zij vroeg mij naar de naam van een plant, maar ik moest het antwoord schuldig blijven. Wellicht toch niet zo goed opgelet op de middelbare school toen de bloemen en de bijtjes werden behandeld, of misschien dacht ik dat ik het al wist of heeft het te maken met het feit dat ik de wiskundekant deed. De oude dame zie ik wel vaker met rollater voorbij komen. Zij is niet alleen, zij heeft een hondje een soort ‘Kuifjehond’, die verhoudingsgewijs net zo oud is als zijn bazin, maar dat is een regelrechte protesthond. De dame heeft mij wel eens verteld dat als de hond ziet dat zij een brief wil posten, hij niet mee wil. Dat vindt meneer hond te ver en hij gaat dan ook voortdurend zitten. Zitacties dus en slechts met de grootst mogelijke moeite is de hond bereid om weer enkele stappen voorwaarts te zetten. De oude dame is slecht ter been maar nog helder van geest.

Het omgekeerde maakte ik mee in januari van dit jaar. Het was gewoonweg koud en ’s morgensvroeg om 07.30 uur in het donker reed ik op de Gooimeerdijk, een soort sluiproute naar de Hollandse brug voor iedere Havenaar die dicht bij deze dijk woont. En midden op de Gooimeerdijk, waar de auto’s veel te hard rijden, meer dan 100 km per uur is geen uitzondering, daar liep een zeer kwieke oude dame met een reiskoffer op wieltjes. Levensgevaarlijk voor de vrouw maar ook voor de chauffeurs. Niemand neemt de moeite om te stoppen en een ieder rijdt om de dame heen. Ik ben maar wel gestopt en heb de dame naar de kant van de weg gebracht en haar gevraagd waar zij zo vroeg ’s morgens naar toe ging. Zij was op weg naar de bus want zij ging naar Benidorm. Op mijn vraag waar de bus dan stond, kon zij geen antwoord geven. Waar zij woonde wist zij ook niet en van het verzorgingshuis de Overloop, op een steenworp afstand van de dijk, had zij nog nimmer gehoord. Ik vond het ‘verdacht zwemwater’ en heb haar in mijn auto gezet. Nimmer kwamen de verwarmde voorstoelen meer van pas dan op dit moment, want de vrouw was in feite verkleumd. Ik heb de politie gebeld en zij zouden komen. Ondertussen heb ik toch geprobeerd een gesprekje met de dame te voeren. Ik vroeg haar of zij soms uit Amsterdam kwam. Dat kwam zij en zij had altijd gewoond in het Paleis op de Dam. Heel even dacht ik dat ik met nog een onecht kind van Prins Hendrik, de prins-gemaal van Koningin Wilhelmina, te doen had. Prins Hendrik had namelijk een zekere reputatie op dit terrein en bijna had ik Bobby Friedlander, de beroemde Almeerse fotograaf, gebeld om een fotoprimeur te maken. Maar van een onecht kind was geen sprake. Haar vader zou een soort huismeester geweest zijn in het Paleis, dat zoals bijna een ieder weet in feite als stadhuis van Amsterdam werd gebouwd. Verder vertelde de dame dat zij vroeger met haar man vaak naar Benidorm ging en nu dus ook op reis ging. Na een half uur arriveerde de politie. Zij bedankten mij zeer en name de oude verwarde dame mee. Ik ga er van uit dat zij weer thuis gekomen is. En zo zie je maar, de één heeft last van corrosie in het bewegingsapparaat en de ander heeft dat in de hersenen. Ik was een half uur te laat voor de heilig verklaarde directievergadering, maar ik zat er niet mee.

En als we het dan toch over ‘oud’ hebben. Er is in badmintonland altijd nadrukkelijk aanwezig ene Rob van Zijderveld, de oprichter van ooit Sportschool Van Zijderveld. Deze Rob is zeer terecht benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau wegens zijn verdiensten voor de badmintonsport. Ik kan het geheel onderschrijven. Het bestuur heeft Rob van Zijderveld middels een brief en een fles wijn gefeliciteerd. De leverancier van de wijn was vanzelf Mostert Wijnen, we hebben ten slotte niet voor niets een wijnleverancier als sponsor. In de brief hebben we wel aangegeven, dat het wel even wennen was. Rob op de foto in een prachtig maatkostuum, terwijl wij hem niet anders kennen dan in een badmintonoutfit te midden van bekers en spelers.

En dan wil ik het nog heel even hebben over onze nieuwe voorzitter van de Sporttechnische commissie, Ernst van Stenus. Hij is met zijn neus in de boter gevallen, maar hij laat zich niet afleiden! Hij heeft het druk, berendruk, hij regelt nieuwe trainers, is bezig de coaching van team 1 en 2 voor volgend seizoen te regelen en probeert ook nog de opbouwploeg voor team 1 uit te breiden. Ik geef het je te doen als je net binnen bent.

Henk Staats

Tot nu toe 23 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Netty van Stenus op 15-05-2006 om 15:46 uur

  En daarom is ie ook bijna nooit meer thuis, snik...
  (grapje) :'( :'(

 2. Otto van Stenus op 15-05-2006 om 16:16 uur

  Ach Net,
  Of hij nou dagen achtereen aan de waterkant zit te turen naar een dobber of in de badmintonhal bezig is, dat maak toch ook geen verschil?

  je zwager ;)

 3. ernst op 15-05-2006 om 16:21 uur

  He broeder,

  By the way, hebben wij nog tijd om een beetje te turen naar een dobber???

  Afspraakkie doen????

  Je Grote broer

 4. Krijn op 15-05-2006 om 16:35 uur

  Dumpen jullie dan meteen even wat BVA-modder in het water? :)

 5. Netty van Stenus op 15-05-2006 om 16:45 uur

  Nou Otto, deze week kan je op je buik schrijven! Zijn agenda zit al de hele week vol met vergaderen voor de BVA (met (a.s.) spelers, (a.s.) trainers, bondscoaches, etc, etc). Mogelijk (maar dan wel met heel veel smeken, schat ik zo in) lukt het je op de vrijdagavond, want ook het weekend zit alweer volgepland met Badminton.

  Maar Otto....ik kan ook vissen ;-)

 6. Cock op 15-05-2006 om 16:51 uur

  Als Ernst maar niet achter het net vist met al die nieuwe trainers, spelers etc.

 7. Krijn op 15-05-2006 om 17:01 uur

  Volgens mij heeft 'ie al aardig wat visjes uitgegooid.

 8. ernst op 15-05-2006 om 17:26 uur

  Moeten julie mij hebben?????

 9. Krijn op 15-05-2006 om 17:29 uur

  Tsjah Ernst, wie 's nacht gaat vissen moet overdag zijn netten drogen ;)

 10. Henk Staats op 15-05-2006 om 17:31 uur

  Ja Ernst, we moeten jou hebben, in het bestuur! Tot vanavond.

 11. Henk Staats op 15-05-2006 om 17:34 uur

  Beste Ernst, voordat ik het vergeet. We hebben nog een paar oude badmintonnetten. Daar kun je palingfuiken van maken. Dat is een lucratieve zaak want een pondje paling kost al gauw 22,-- euro. Verder hoef je er ook niet bij te zitten wachten. Alleen af en toe de fuiken leeg halen.

 12. Otto van Stenus op 15-05-2006 om 17:42 uur

  Helaas Ernst is het met mij niet anders: geen tijd om naar een dobber te staren. En als ik al tijd heb spendeer ik dat uiteraard aan vrouw en kids met tussendoor zo hier en daar nog wat uurtjes op de badmintonbaan alwaar ik me elke keer weer in kan laten maken door illustere figuren als Bas, Ronald en Dorien ;) De hengels blijven in het vet tot augustus, dan mogen de Franse karpers een poging wagen zich te verstoppen voor mijn aasaanbieding.
  Trouwens Nettie, jij vist toch alleen op upil? :9

 13. Paula Wijnands op 15-05-2006 om 18:20 uur

  Nou Ernst als het je allemaal niet lukt in de badmintonwereld maak je er maar een hengelsportvereniging van....

 14. Cock op 16-05-2006 om 09:59 uur

  Misschien een activiteit voor de volgende Nacht van Almere, een nachtviswedstrijd. Ernst, ik ben ook verwoed visser, ik help je wel met organiseren.

 15. Jeroen op 16-05-2006 om 11:25 uur

  leuk idee een nachtviswedstrijd :+

 16. Krijn op 16-05-2006 om 13:11 uur

  Kom je dan wel opdagen Jeroen? ]:)

 17. mariska op 16-05-2006 om 13:27 uur

  Ik ga niet mee. Al die zielige visjes met een haakje in de lip.

 18. Krijn op 16-05-2006 om 13:43 uur

  Ajoh, lippiercingen zijn best leuk..

 19. Jeroen op 16-05-2006 om 13:52 uur

  Als ik geen toernooi heb... dan ben ik er :)

 20. melissa van den broek op 16-05-2006 om 23:45 uur

  leuk stuk!vooral dat gedeelte over meneer van zijderveld, geweldige man en trainer met geweldig veel passie voor het badminton.

 21. Inge Smit op 20-05-2006 om 10:45 uur

  Geweldig verhaal!!!! Je zou schrijver moeten worden Henk! Je verhalen lezen altijd zo lekker weg. Als je een boek zou schrijven dan wordt dat zeker een bestseller!

 22. Henk Staats op 20-05-2006 om 11:17 uur

  Dank je wel Inge, ik heb overigens stof genoeg om een boek te schrijven...............

 23. Paul H. op 24-05-2006 om 14:55 uur

  Dat moet een bestseller worden. Kan ik vast intekenen voor de 1e druk.

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)