Badminton Vereniging Almere

Wu Yunyong nieuwe trainer

Badminton Vereniging Almere heeft drievoudig Chinees kampioen Wu Yunyong aangetrokken als nieuwe trainer van de seniorenteams 1 t/m 5. Wu start bij aanvang van het nieuwe seizoen.

Wu Yunyong

Wu is 28 jaar oud en maakt al jarenlang deel uit van de Chinese selectie, en is drievoudig kampioen van China. Inmiddels speelt Wu al enkele jaren competitie in Duitsland. Momenteel komt hij uit voor BC Beuel, in de Bundesliga waarmee hij in 2005 landskampioen is geworden.

Wu is in beeld gekomen via de International badminton Academy, welke volgend seizoen in Almere van start gaat. Wu gaat voor de Academy de trainingen verzorgen. BV Almere gaat nu dus ook gebruik maken van de trainerskwaliteiten van Wu.

In China heeft Wu alle trainer-coach diploma’s gehaald, en is hij een van de trainer-coaches van de Chinese jeugdselectie. Wu is zeer allround wat betreft zijn trainerskwaliteiten. De nadruk zal onder meer liggen op techniek, snelheid, uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen. Het aanwennen van een zekere scoringsdrift behoort ook tot Wu’s speerpunten.

De technische commissie en het bestuur is van mening met Wu een zeer begaafde trainer te hebben gecontracteerd, en gaan het nieuwe seizoen vol vertrouwen tegemoet.

Tot nu toe 46 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Otto van Stenus op 12-05-2006 om 15:31 uur

  Is er al bekend wie de Topsport groepen gaat trainen?

 2. Stephan op 12-05-2006 om 17:06 uur

  De technische commissie is momenteel hard aan het werk om de trainersstaf voor komend seizoen in orde te maken. Het is pas een week geleden dat Roy zijn vertrek bekend heeft gemaakt. Zodra er meer informatie bekend is over de verdere invulling maakt de technische commissie dat bekend.

 3. Lida op 12-05-2006 om 21:49 uur

  Ik reageer altijd met Lida op de site en een ieder binnen de vereniging weet wel wie ik ben, althans daar ging ik altijd vanuit. Welnu laat ik mij nader bekend maken, want dat blijkt nu te moeten.
  Ik ben de dochter van Jan Willem Wessels (1905-1993) en Johanna Christina Kerseboom (1914) en geboren op 22 juni 1949. Gehuwd op 24 december 1968 met George Hendrik Staats en uit dat huwelijk is geboren :
  - Johanna Maria Margaretha ( Mariska) 1971;
  - George Hendrik (George) 1974;
  Beiden hebben een trainer A diploma en beiden hebben jarenlang de jeugd getraind. Beiden hebben een aantal jaren deel uitgemaakt van team 1 en tot verleden jaar heeft Mariska gespeeld in team 2.
  - Erik Jan ( 1981) Ook Erik heeft een trainers diploma en wel Trainer-Coach 1 en heeft tot verleden jaar training gegeven aan de jeugd.

  Als ik nu naar de reacties kijk van met name de fam. Pereboom, Rob Deriga en Leonie H ,( zou wel zo eerlijk zijn als U Uw volledige achternaam bekend zou maken, te meer omdat U het zo schandalig vindt dat DE Mariska dat niet doet) moet daar altijd een achternaam bij, dus doe ik het bij deze maar zeer uitgebreid, kan er geen misverstand over bestaan wie ik ben.

  Ik vind het eerlijk gezegd gezeur en gezocht. Het is overigens uw volste recht om het het te betreuren dat Roy de vereniging verlaat. Het is echter zijn eigen keus geweest, om wat voor reden dan ook, daar kunnen wij ( U en Ik) niet in treden.
  Laat U echter anderen de keus om ook hun mening te uiten en trek niet meteen hun mening in twijfel.
  U fam. Pereboom, Rob Deriga en Leonie H kunnen niet beoordelen of de seniorentraining wel / of niet te wensen overliet. Dat kunnen alleen degenen die daar trainen of getraind hebben.
  Verder hoop ik van harte dat er weer verder gegaan kan worden met de BV Almere, dat de rust weer keert en en ieder in zijn waarde wordt gelaten.

 4. Lida Staats-Wessels op 12-05-2006 om 21:55 uur

  Ik vergeet bijna de nieuwe trainer veel succes te wensen en daar gaat het om.

 5. Janine Pereboom op 12-05-2006 om 22:27 uur

  Mevrouw Staats, wij pleiten er juist voor dat iedereen zijn/haar mening kan ventileren via de site.
  Volgens mij hebben wij iedereen in zijn/haar waarde gelaten en niemands mening in twijfel getrokken. Ik vind het wél jammer dat u de mening van velen bestempelt als gezeur en gezocht. En dit is tevens het laatste dat ik op de site over deze kwestie zeg.

 6. Roland Pereboom op 13-05-2006 om 03:47 uur

  Ik kom net thuis van een avond/nacht stappen in A'dam en zie de laatste reacties. Iedereen, ook mevr. Lida Staats, heeft behoefte een mening te geven. Hartstikke mooi en hartstikke goed dat dit kan op deze fantastisch leuke site. Het onderwerp leeft dus onder de leden, want geloof mij, ook de mensen die niet reageren, lezen het wel degelijk.
  Tuurlijk, we moeten weer vooruit kijken, en ik vind het goed om de nieuwe trainer succes te wensen, maar laten we toch met name nu nog de oude trainer veel succes en sterkte toewensen, want dit zijn volgens mij voor hem hele moeilijke dagen.
  By the way, mevr. Lida Staats: ik vind uw dochter, zover ik haar ken, een hele leuke meid, en dat meen ik.

 7. Mariska Staats op 13-05-2006 om 13:18 uur

  IAllereerst wens zowel de nieuwe als de oude trainer veel succes!
  Beste Leonie H, wie je ook moge zijn, ik vind je reactie op het wel of niet plaatsen van mijn achternaam zwaar overtrokken. Ik zie heel vaak berichten zonder achternaam erbij, inclusief jouw berichten! Mijn achternaam staat er nu wel bij, ik hoop dat je er blij mee bent. En Marco wat jou betreft, ik hoop dat je in je maatschappelijke carriere ook niet meteen mensen die jouw mening niet delen voor achterlijk uitmaakt. Ik vrees voor jou dat je het dan niet ver zult schoppen. Trouwens als ik aan al die keren terugdenk dat jij je misdragen hebt op de baan, dan krijg ik nog last van plaatsvervangengde schaamte. Dus als ik volgens jou het IQ van een borrelnootje heb, dan kom jij toch niet echt verder dan een zandkorrel! Dit is verder het laatste dat ik hier nog over zeg.

 8. Sjors Frielink op 13-05-2006 om 14:02 uur

  Natuurlijk wensen we de nieuwe trainer succes. Toch weet ik nog niet wat ik moet denken van het ploselinge vertrek van Roy. Ik lees hier op de site alleen het woord van het bestuur. Is het mogelijk dat ook Roy zijn mening geeft (het principe van hoor en wederhoor)?

 9. Maartje Verheul op 13-05-2006 om 14:05 uur

  Het is toch jammer dat de discussie die nu is ontstaan niet meer gaat over waar het allemaal om draait deze periode....het vertrek van Roy en de manier waarop dit gegaan is. Iedereen heeft zijn gelijk en daarbij moeten we iedereen in zijn waarde laten. Mijn mening is dat je op deze manier niet met een toptrainer omgaat die zijn ziel en zaligheid en wat niet meer in deze club heeft gestoken. Dat is ook de hoofdreden dat ik heb gezegd dat ik hier niet meer wens te spelen omdat ik het niet eens ben met het huidige beleid. Ik vertrek met heel veel pijn in mijn hart bij deze club want ik heb hier fantastische jaren gehad en heel veel aan deze club te danken. Maar het meeste heb ik en de club aan Roy te danken. Wat mij betreft verdiend hij hierin alle steun en vind ik niet dat je op deze manier met mensen omgaat.

 10. Stephan op 13-05-2006 om 14:31 uur

  Niemand heeft het vertrek van Roy gewild, ook het bestuur niet. Er was geen conflict met Roy. Beide partijen kwamen op 20 april de taken voor 2006/2007 overeen. Op 25 april werd het gezamelijke persbericht uitgegeven. Hier had het bij moeten blijven. Einde verhaal; iedereen tevreden. Helaas heeft het niet zo mogen zijn.

 11. Thomas van der Vliet op 13-05-2006 om 16:50 uur

  In plaats van dat je nou ff de reacties bij het bericht over het vertrek van Roy inschakelt, zodat de discussie a op plek A komt en discussie b op plek B komt, zeg maar.

  Ik hoop dat Wu hier zijn draai snel vindt.

 12. Peter Verschoor op 13-05-2006 om 19:08 uur

  Gisteren werd hier nog een discussie gesloten omdat er teveel met modder werd gegooid. Als ik de reaktie van Mariska lees verbaas ik me erover dat dit blijkbaar wel mag. Zijn de regels verandert? Of mag een select gezelschap wel met modder gooien via deze site?

 13. Amy van Stenus. op 13-05-2006 om 20:05 uur

  Het is wel jammer dat roy weg gaat :(. Ik hoop dat je wel je best zou doen en net zo'n trainer word als Roy. :P

 14. Lisa van Stenus. op 13-05-2006 om 20:11 uur

  Een vraagje.Moeten we dan ook chinees leren praten of niet ? Ik denk het niet maar ja.Ik hoop dat je een lieve en goeie trainer bent net zo als Roy :+ En heel jammer dat Roy weg gaat maar gelukkig komt iemand anders er voor in de plaats :o:

 15. Ingmar Mayer op 13-05-2006 om 23:31 uur

  Mmmmm. Er gaat iets niet goed in dit badminton polderparadijs.

  Mijn jonge gezin is net thuisgekomen en we zagen het display van onze voicemail knipperen. Nieuw bericht: "Moet je even naar de website van Almere gaan. Roy gaat weg en ....."

  Ik, ex-speler en ex-trainer van de BVA, verbaas me niet over het gerommel wat er nu aan de gang is bij mijn oude vereniging. Wel vind ik het zonde en vreemd voor een vereniging die het qua organisatie, accommodatie en financiele middelen zo goed voor mekaar heeft. Petje af voor de mensen die daar de kar trekken. En petje af voor de mensen die nu voor oplossingen zoeken om Roy zo goed mogelijk te vervangen. Respect!

  Voor de spelers die (een grenzeloos) vertrouwen in Roy hebben is het jammer, maar ik reken erop dat er een waardige opvolger van Roy zal komen. Voor de jeugd, voor de senioren competitie spelers, maar ook voor de recreatievelingen.

  Als ik het bestuur advies mag geven. Zorg voor een betere continuiteit voor DE man in je technische staf. Jullie kunnen toch niet oprecht zeggen dat het vertrek van Roy plotseling is????

  En nog een tip: kijk eens goed naar de leeftijden van je competitiespelers. De BVA heeft ruim 20 jaar een goede jeugdopleiding, maar waar zijn die tieners van 20 jaar geleden. Ze zijn nu denk ik de 30 gepasseerd en enkelen van die groep hadden misschien een opvolger van Roy kunnen zijn.

  Bij Slotermeer (waar ik nu trainer en veel mindere speler ben) is het andersom en maken we nu een begin om dat recht te trekken. Eigen kweek en talentvolle jeugd willen we. Almere loopt over van talenten en voor veel Nederlandse trainers is Almere een paradijs. Joepie de Wu is een uitstekende en creatieve oplossing als vervanging van Roy voor de senioren. En ik ben ervan overtuigd dat jullie voor de jeugd ook een waardige opvolger vinden.

  Ik hoop dat dit bericht en mijn advies ter harte wordt genomen en ik heb er uiteraard alleen goede bedoelingen mee. Heel mischien. Heeeeeeellllllll misschien kunnen jullie Roy behouden voor de jeugd. Doe nog een poging zou ik zeggen en Maartje probeer jij te lijmen, want jij moet niet stoppen met badminton. En ik ga echt op mijn kop staan als jij bij een andere club gaat spelen.

  Almere succes gewenst en zorg dat je volgend jaar nog in die Topliga zit, zodat Slotermeer jullie voor het eerst kan verslaan in de eredivisie.

 16. Leonie Hoeve op 14-05-2006 om 17:49 uur

  Nu gaat men blijkbaar via dit nieuwe 'kanaaltje' verder met de reacties. Beste dames Staats, mijn reactie was alleen dat je, na vele oproepen, NIET je naam wilde aangeven. Dit zaaide alleen maar verwarring want er zijn meer Mariska's. En ja, Mariska's reactie riep nu eenmaal reactie op dan mag je daar toch een goeie discussie van maken? Maar dan moet je wel weten met welke M. men te maken heeft. Het was een hele normale oproep met de beste bedoelingen. Als mij die vraag gesteld zou zijn kom ik daar direct voor uit, ik ben er trots op. Dat er een klein grapje van gemaakt wordt hoeft geen obstakel te zijn, om de spanning (wie is het?) er af te halen en het juist leuk te houden. Dat grapje werd als reactie op iemand anders gemaakt. Er zijn al genoeg mensen die daar wel de humor van in zien. Bovendien acht ik degenen over wie jij het hebt meer dan voldoende in staat om een normale, volwassen discussie te voeren. Overigens heb ik ook aangegeven dat het in the bottom line over het vertrek van Roy gaat en niet om jou. Ik heb niets gezegd op jouw reactie wat seniorentraining betreft, ik weet daar niets vanaf dus heb ik daar ook geen oordeel over gegeven. Ieder mag zijn mening geven en dat kan reactie uitlokken in de goede zin van het woord. Dat de discussie abrupt werd gesloten op het 'vertrek-kanaaltje' vond ik alleen maar jammer. Overigens, als ik iets schandalig vind mag ik dat vinden. Niet persoonlijk opvatten, het ging over een situatie. Vriendelijke groet, L. Hoeve

 17. John op 14-05-2006 om 21:18 uur

  Mensen,
  Hier zijn alleen verliezers.
  Roy had beter verdiend in deze zaak.
  Wat mij betreft stapt het gehele bestuur op bij ALV ik heb er geen vertrouwen meer in.
  Nieuwe mensen nieuwe kansen.
  Roy met veel mensen zullen wij je steunen waar nodig.
  Bij deze geef ik ook aan te stoppen binnen de Recreantencommissie.
  Mvg John.

 18. John op 14-05-2006 om 21:21 uur

  Jammer dat ik op deze manier moet reageren, de openheid is schijnbaar niet zo open als het er om gaat.
  Het e.a. heeft niets te maken met de nieuwe trainer de man kan er nl. niets aan doen.
  Gr John

 19. Marco den Haan op 15-05-2006 om 09:57 uur

  Hoi Mariska,

  Het is jammer te moeten lezen dat mijn reactie uiteindelijk op jou gericht bleek, ik sla jou immers qua IQ hoger aan dan dat beruchte borrelnootje en heb altijd met veel plezier met jou gespeeld.
  Wel vind ik het vreemd dat je een vergelijking wilt trekken naar mijn gedrag, iets waar meer mensen op de baan problemen mee hebben en waar ik zoals je weet als 1 van de weinigen ook echt moeite voor doe om te veranderen.

  Terug naar de 'issue Roy', want daar gaat het toch om. Ik zal mijn reactie uitleggen en daardoor functioneel maken. Daargelaten dat je niet in staat bent om te oordelen over Roy's functioneren aangezien je de laatste jaren niet meer actief bent.
  Als je zegt dat 'de scherpte van de trainingen eraf is', dan zegt dat iets over de intrinsieke motivatie van een trainer. De motivatie van een trainer straalt af op zijn pupillen, daar zal je als docent alles van af weten. Dan is het vreemd dat als gevolg hiervan 2 landelijke teams kampioen worden en wederom een unieke mijlpaal voor de BV Almere wordt bereikt. De intrinsieke motivatie is dus aanwezig en zodoende zullen de trainingen van de juiste scherpte zijn voorzien.

  Wel signaleert Roy het gevaar dat zijn intrinsieke motivatie af zal nemen naar gelang hij met de huidige samenstelling, gedrag en opkomst van trainingen en wedstrijden kijkt van teams en dringt daarom aan op wijzigingen die door het bestuur worden tegengehouden, waarop Roy zich terugtrekt voor de senioren teams. Daarmee voorkomt hij dus de situatie die jij beschrijft en neemt daarmee 'een wijs besluit'.

  Jouw laatste reactie Mariska, is precies wat er gebeurt is tussen 'het bestuur' en Roy. Er wordt een reactie gegeven op basis van een situatie die niet juist kan worden beoordeelt en niet is geverifieerd. Vervolgens kan er op basis van alle negatieve communicatie de kloof die is geslagen niet meer overbrugt worden terwijl er eigenlijk al een accoord was. Dat is tevens juist hetgeen waar iedereen zo verbolgen over is. Hoe is het mogelijk dat alleen op basis van het met elkaar omgaan, en in het bijzonder daarin de communicatie, een situatie wordt gecreeerd waarbij je de persoon waaraan de vereniging alles te danken heeft voor wat betreft het technisch beleid kwijt raakt? En gezien de reacties alhier is dat niet het enige wat de vereniging kwijt zal raken.

  Maris, mijn reactie was misschien scherp, maar gezien de omstandigheden kan je me dat amper kwalijk nemen. Zo niet, jammer dan. Nogmaals, ik heb altijd met veel plezier met jou gespeeld en ik hoop dat je gelukkig bent en kan leven met het leven naast de badminton baan, wat toch grotendeels je leven is geweest. Dit was de onderliggende gedachte en motivatie van mijn reactie op jouw post. Ik hoop dat je dat nu beter kan en wilt begrijpen. Je weet dat ik altijd al dat zwarte zandkorreltje ben geweest, dat tegen de wind in beweegt.

  Greetz,

  Marco

 20. Lida Staats-Wessels op 15-05-2006 om 11:38 uur

  Beste Marco en Maartje,

  Inhoudelijk wil en kan ik niet op het stukje van de trainingen ingaan, dat ligt niet op mijn terrein. Ik wil ook geen kritiek geven, maar eerder een nadenkertje.
  Marco stelt dat er een situatie wordt gecreerd waarbij de persoon waaraan de vereniging alles te danken heeft kwijt raakt en Maartje zegt ook in haar reactie dat de club het meeste aan Roy te danken heeft.
  Het zou niet goed zijn als een vereniging alles of bijna alles aan één persoon te danken zou hebben, daar kan volgens mij nooit sprake van zijn.
  Wat ik er wel over kan zeggen dat Roy de vereniging heel ver gebracht heeft en ook de individuele spelers, waaronder mijn eigen zoon. Ik ben hem daar ook zeer erkentelijk voor, hij heeft hem veel geleerd, zonder meer. Ik ben ervan overtuigd dat de vereniging dat ook is.
  Maar jij en ook de anderen die zo verbolgen zijn op het bestuur doen het Bestuur beslist te kort. Het bestuur van de vereniging heeft ook altijd veel voor Roy gedaan en voor hem klaargestaan, laten we dat beslist niet vergeten.

  met vriendelijk groet en tot zaterdag op het toernooi.

 21. Krijn op 15-05-2006 om 11:50 uur

  Lida; inhoudelijk ga je nu in op het bestuur. Betekent dat dat dat wel op jouw terrein ligt?

 22. Patrick op 15-05-2006 om 12:04 uur

  Hoi allemaal,

  Ik hoor niet echt in deze discussie thuis maar weet er wel genoeg van. Mijn mening is dat het vertrek van Roy meer sporen achterlaat met oog op de toekomst en het verleden dan wij zullen verbeelden. Als je alleen hoort bij diegene die van het begin bij de club zijn (zoals Roy) hoe de meningen liggen en wat er meegaat het Roy uit principe en respect, denk ik dat de club zichzelf verliest ondanks hetgeen wat er voor in de plaats zal komen. De nieuwe trainer wordt in een hel gegooid waar hij niks aan kan doen en alleen kan proberen de club opnieuw te laten beginnen.

 23. Maartje Verheul op 15-05-2006 om 12:29 uur

  Beste Lida,
  Ik geef in mijn stukje ook duidelijk weer dat ik heel veel te danken heb aan de club, en daar ben ik mij ook terdege van bewust. Maar ik persoonlijk heb tijdens mijn periode bij de club het meeste aan Roy te danken. Hij heeft mij op dit niveau gebracht waarbij de club voor de perfecte randvoorwaarde heeft gezorgd. Ik ben van mening dat het bestuur op dit moment op de verkeerde manier met Roy omgaat. In het verleden is dat inderdaad anders geweest en hebben ze Roy gesteund en voor hem klaar gestaan....maar waarom nu dan ook niet????

 24. Lida Staats-Wessels op 15-05-2006 om 12:32 uur

  Beste Krijn en Patrick,

  Of ik nu inhoudelijk in ga op het Bestuur mag een ieder zelf beoordelen.
  Wat ik probeer te zeggen dat een vereniging nooit afhankelijk kan zijn van een enkel individu, ongeacht wie het is (bestuurlid, trainer of speler).
  En of de nieuwe trainer in een hel komt, dat moeten we maar bezien, dat hangt van de sportiviteit af van de spelers om de trainer een eerlijke kans te geven. Tot zover mijn reactie en tevens de laatste in de continuing story of .....
  vr. gr Lida

 25. Rob en Liesbeth Deriga op 15-05-2006 om 12:41 uur

  Laat ik het zo zeggen. Het feit dat onze vereniging zo ver is gekomen, d.w.z. een prachtige eigen hal met veel, heel veel faciliteiten, de prestaties die er door de jaren heen en tot het afgelopen seizoen aan toe zijn geweest (vereniging en individueel) en nog zullen komen, is te danken aan iedereen die daar aan mee heeft geholpen. Zonder iemand te kort willen doen kan je daarbij denken aan de mensen van het eerste uur, die thans nog in het bestuur zitten, het huidige bestuur, de trainers van het eerste uur en de huidige, alle vrijwilligers door de jaren heen en de even zovele spelers/speelsters hebben de vereniging gemaakt zoals die nu is. Dat is absoluut niet de verdienste van één persoon. Ik zou het zeer betreuren als al dat werk voor niets zou zijn geweest.

  Op dit moment worden er publiekelijk alleen maar de vereniging en mensen beschadigd. Ik kom op dit moment op erg veel plaatsen in Nederland in heel veel kantines. Overal is de vereniging en de hoofdrolspelers het onderwerp van gesprek en meestal niet in vleiende bewoordingen. Nog erger eigenlijk, namelijk bijna altijd in negatieve zin. Zowel de vereniging als de hoofdrolspelers worden daarbij dus geenszins ontzien.

  Ik vind het uiterst jammer, dat m.i. door alle partijen niet alles er aan gedaan is om deze gebeurtenissen te voorkomen. Je kan daarbij denken het goed luisteren naar elkaar, het afspreken van een periode van stilte (cool down periode), daarna bijeenkomen om opnieuw naar elkaars standpunten te luisteren en met elkaar te bespreken, bij voorkeur met een intermediair. Vooral dit laatste is m.i. echt een gemiste kans. Iemand had daar gewoon het voortouw voor moeten nemen. Hoe hebben we het MET ELKAAR zover laten komen!

  Bij een eerder geval heb ik toen een beroep gedaan op ieders gezond verstand en de vuile was niet verder buiten te hangen. Dit beroep doe ik bij deze opnieuw: laat een ieder stoppen met dit onprofessioneel gedoe, waar alles en iedereen alleen maar mee beschadigd wordt!

  Laten we met elkaar afspreken dat we elkaar weer zien in de komende Algemene Ledenvergadering. Misschien is het wel verstandig om een voorzitter te kiezen die boven alle, maar dan ook alle partijen staat. Verwacht mag worden dat de emoties best wel weer los zullen barsten.

  Laten we echter proberen weer wat van onze waardigheid te herwinnen. Die is met al het voorgaande en het gebeurde al of niet binnen de bestuurskamer en daarbuiten verre te zoeken.

  Tot slot: een oud Nederlands gezegde zegt, dat waar twee ruzie hebben er twee schuld. En volgens mij is dit nog steeds en dus ook in dit conflict een waarheid als een koe.

 26. Rob en Liesbeth Deriga op 15-05-2006 om 12:53 uur

  P.s.:

  Dat vergeet ik nog: ik hoop nog steeds uit het diepst van mijn hart dat er in de komende ALV voor alle partijen, dus zowel voor Roy als het bestuur, een goed compromis kan worden gevonden. D.w.z. dat EEN IEDER voor de vereniging behouden kan blijven en nog veel goed werk voor de vereniging kan blijven doen! Opk de huidige spelers vraag ik hun een beroep te doen op hun gezond verstand en keer niet allen de vereniging de rug toe. Per slot van rekening, zoals ik al gezegd heb, hebben jullie zelf ook bijgedragen aan m.n. de recente successen van de vereniging.

 27. jos K. op 15-05-2006 om 12:55 uur

  wie heeft reactie 25 neergezet?

 28. Otto van Stenus op 15-05-2006 om 13:13 uur

  Jos, als je reactie 26 leest weet je wie 25 geschreven heeft....

 29. Rob Deriga op 15-05-2006 om 13:15 uur

  Sorry, reactie 25 was inderdaad ik: Rob Deriga. Staat normaal standaard in het systeem, maar is blijkbaar weggevallen.

 30. paul leenders op 15-05-2006 om 13:52 uur

  Al 29 reacties op dit bericht en maar 5 waarin op de inhoud van het bericht: "de vereniging heeft een nieuwe trainer" wordt ingegaan.
  Webmaster: zullen we kappen met de rest weergeven op deze plek ? Creeer maar ergens een klaagmuur op de site

 31. Krijn op 15-05-2006 om 14:01 uur

  Paul; het uitzetten van de reactiemogelijkheid op bepaalde berichten is hiervan de oorzaak en had wat mij betreft net zo goed niet kunnen gebeuren. Ik ben er wel voor om alle reacties in het correcte bericht te plaatsen, maar ondertussen zijn dat er 3 ofzo :)

 32. Iris Leschot op 15-05-2006 om 14:06 uur

  Op zich was die zogenaamde ´klaagmuur´ al aanwezig onder het kopje waar het ook onder had gemoeten.
  Nou zijn de reacties voor dat stuk afgesloten en er zijn nog mensen die blijkbaar iets van het hart moet betreft dit onderwerp. Wat ik me heel goed kan voorstellen want het is niet niks.
  Daarom zijn er mensen op een andere aansluitende plek verder gegaan.. Als je op dit stuk alleen reacties over de nieuwe trainer had gewild denk ik dat het andere stuk open had moeten blijven voor reacties.

 33. Marco den Haan op 15-05-2006 om 14:10 uur

  Hoi Paul, hoewel dat het beste is, het draadje waar dit alles thuis hoort is gesloten. En kennelijk dienen mensen zich toch echt hierover te kunnen uiten.

  Anderzijds ben ik best benieuwd wanneer deze trainer eens langs komt of misschien eens kennis te maken. Of dat dit pas volgend seizoen wordt.

  PS Beste Lida,

  Er staat in mijn bericht duidelijk: "voor wat betreft technisch beleid", laten we wel zijn: Henk Staats is de verpersoonlijking van de BV Almere voor wat betreft het bestuurlijke deel.

  Hoewel absoluut meer mensen de club hebben gedragen zijn dit toch absoluut de 2 mensen die de BV Almere zijn voor de buitenwereld. En die in samenwerking (met anderen) de BV Almere hebben gebracht tot waar het nu is, iets waarvoor de mensen veel respect hebben. Juist daarom is deze situatie zo tragisch en als je beseft dat dit alleen maar door de manier van communiceren is bewerkstelligd des te erger.

  Greetz,

  Marco

 34. Leonie Hoeve op 15-05-2006 om 14:14 uur

  De klaagmuur |:( die er was is dichtgegooid. Ik zou het overigens geen klaagmuur willen noemen, het zijn gewoon reacties op het vertrek van Roy. Dat moet toch kunnen? Het bestuur zou vanaf 25 april "naarstig op zoek gaan naar een nieuwe trainer", dat zou moeilijk zijn in badmintonland. Ik moet zeggen dat er toch al snel een nieuwe trainer is gevonden. We zijn nog geen maand verder. Desalniettemin klinkt het goed, de omschrijving van Wu Yunyong, en hoe dan ook, hij zou ingezet worden als trainer voor de 1/5 teams. Bij deze wens ik hem dan ook veel succes. Dit staat verder los van Roy, die zich op de jeugd zou richten. Wat is er dan keburt tussen 25 april en 4 mei? Waardoor Roy tot zijn definitieve vertrek besluit? Daar liggen vragen en verbaasde reacties. Zou het niet heel raar zijn als niemand zou reageren op dat plotselinge vertrek? Voor de jeugd/topsport o.a. is hij een zéér bekwáme trainer en we willen hem niet zonder slag of stoot 'laten gaan'. Hij is te waardevol, en net als ieder ander, zal hij ook zijn nukjes hebben. Zoals Rob D. al aangaf: waar 2 kijven, 2 schuld. Ik sluit me graag aan de oproep aan om tot een oplossing te komen, even elkaar vals aankijken en dan weer husselen in de humorpot, de tijd heelt de wonden, alles sal rech komme en ga zo maar door. Praten, communiceren, elkaar respect blijven(of weer) tonen, roept u maar. Doe mij nu maar een neut.

 35. Henk Smit op 15-05-2006 om 15:35 uur

  Hallo Maartje,
  Met de laatste zin van jouw antwoord aan Lida geef je precies aan wat de laatste jaren is gebeurd.

  In een gesprek op 20 april j.l. waren afspraken gemaakt met Roy. Hij zou de jeugd en de topsportjeugd gaan trainen. Ook werd hem gevraagd te stoppen met schade toebrengen aan de vereniging en de betrokkenen.

  Na het gesprek is 24 uur later aan Roy gevraagd of hij bij zijn standpunt bleef en hij bevestigde dat Roy alleen de jeugd ging trainen.
  Dus met andere woorden, er was een duidelijke afspraak gemaakt.

  Op 2 mei j.l. is er een onderhoud geweest tussen Roy en het Algemeen Bestuur.
  Het Algemeen Bestuur had Roy medegedeeld accoord te gaan met de afspraken die gemaakt zijn op 20 april j.l. Dus de afspraken waar Roy mee accoord ging.

  Tussen 20 april en 2 mei 2006 waren er echter verhalen naar buiten gebracht die de vereniging en betrokkenen schade hadden toegebracht. Ook werd er aangegeven dat een actie op touw wordt gezet om de bestuursleden uit hun functie te ontheffen.
  Het Algemeen Bestuur had Roy gevraagd onmiddellijk te stoppen met deze acties.

  Hieruit kan je opmaken dat de steun voor Roy nog steeds aanwezig was.

  De acties bleven echter doorgaan en op 4 mei j.l. had Roy aangegeven te stoppen als trainer/coach bij BV Almere. Deze mededeling heeft hij gedaan bij Aisha Krak, de spelers van de vereniging en de voorzitter van de vereniging.

  Als je dit leest dan moet je toch toegeven dat Roy in alle opzichten gesteund werd door het Algemeen Bestuur. Je moet toch begrijpen dat het ontslag daarna niet een maatregel van het bestuur is maar een eigen initiatief is geweest.
  Het lijkt mij dat bestuur niet op een verkeerde manier met Roy is omgegaan. Hij is zelf de confrontatie aangegaan en heeft daarbij de verkeerde middelen gebruikt.

  Verder betreur ik zijn vertrek. Hij heeft veel gedaan voor de vereniging en hebben veel meegemaakt met hem. Roy zal zeker niet zomaar vergeten zijn. Hij hoefde niet weg.

 36. Maartje Verheul op 15-05-2006 om 16:12 uur

  Henk, waar het om gaat is dat Roy niet is gesteund in de indeling van team 1.Hij wilde een andere samenstelling en het lijkt mij dat hij daar het meeste verstand van heeft binnen de vereniging en gezien het verleden had men daar ook vertrouwen in moeten hebben. Daar is het allemaal mee begonnen en op dat moment vind ik niet dat het bestuur Roy heeft gesteund. Daar wil ik het graag bij laten.......

 37. ricardo op 16-05-2006 om 11:14 uur

  Er wordt in deze discussie op twee nivo's gesproken. Juridisch gezien is er weinig tegen het bestuur in te brengen. We hebben het toch goed gespeeld? De regels zijn toch keurig nageleefd? Kijk maar, hier zijn de data en dat en dat is er gezegd. Wanneer je juridisch denkt, dan is alles toch goed nageleefd? De juiste touwtjes zijn toch aangetrokken? Helemaal waar. En toch, ik werd eens klemgereden door de politie en kreeg een bekeuring voor rijden zonder handen aan het stuur. Ze hadden me in een gewone auto in burger iets gezegd door het raampje, maar ik had het niet gehoord. 25 Gulden boete want ik had het wel moeten horen en trouwens, fietsen met de handen aan het stuur moet. Toen ik zei, dat ik ze niet gehoord had, zeiden ze, dat ik toch mijn handen aan het stuur moest hebben. Juridisch gesproken hadden ze gelijk, maar waarom hadden ze me niet direct op de bon geslingerd dan? Ze wilden leven brengen!! Ze wilden niet graag dat ik een bon kreeg!! Goed van ze! Maar toen ze me klemreden en mijn uitleg hoorden, hadden ze twee dingen kunnen doen. Ze hadden nog meer leven kunnen geven, immers, ze hadden ook wel kunnen bedenken dat ik het niet gehoord had, maar de kip werd een haantje en ik moest op de bon. Leuk van het leven dat ze hadden willen geven, maar waarom zijn ze daarmee niet de tweede mijl gegaan?

 38. Patrick op 16-05-2006 om 17:54 uur

  Ik SLuit me aan bij ricardo,.. Met aanvulling op het feit dat als alles vanaf het begin zo 'strict' en juridisch gespeeld was,...

  .
  er (bijna) niemand meer op z'n plek zou zitten bij BvA?
  .

 39. Dennis op 18-05-2006 om 13:02 uur

  Waarom houden jullie deze discussie niet lekker binnenshuis? Ik denk niet dat het goed voor de club is om de vuile was buiten te hangen.... :7

 40. jos K. op 18-05-2006 om 13:06 uur

  er was al 2 dagen niet meer gereageerd...dus tot nu toe ging het goed.. |:(

 41. Boyd op 18-05-2006 om 16:21 uur

  beste iedereen,

  ik ben blij dat we zo snel een nieuwe trainer hebben kunnen vinden en een goede.
  even een reactie op dennis, ik denk dat wij best wel het recht hebben hier onze mening te uiten, de naam van BVA is volgens sommige toch al omlaag gehaald door Roy, waarvan ik heilig overtuigd ben dat het tegendeel waar is.
  Als het bestuur volledig achter Roy staat, waarom geloven ze hem dan niet ( en menig ander die er bij waren) dat hij dit niet heeft gezegd???
  Verder ben ik van mening dat het vertrek van Roy veel harder aan gaat komen, trainers die opstappen en waarschijnlijk ook leden.
  Dat zijn mijn gedachten hierover, daarbij wil ik me aansluiten bij maartje betreft de teamindeling, de beste trainer (welke niet voor niets het eerste traint) kan volgens mij ook een stuk beter beslissen wie wel en niet daar thuis hoort.
  iedereen veel plezier zaterdag op Satelite

 42. ricardo op 18-05-2006 om 22:43 uur

  Hé Boyd, duidelijk stukje, maar nu m.i. nog even een stukje duidelijker: Als Roy het eerste team niet mag indelen, wie is er dan verantwoordelijk voor het al dan niet presteren van team 1?

 43. Stephan op 19-05-2006 om 07:41 uur

  @Ricardo; dit is een beetje te kort door de bocht. Ongeacht de sport (voetbal is een mooi voorbeeld) wordt de selectie van het eerste team samengesteld door de trainer in samenspel met de bestuurders. De bestuurder geeft aan wat de doelstellingen zijn en de trainer geeft aan welke spelers hij daarvoor nodig acht. Als het bestuur deze wensen dan niet invult (om wat voor reden dan ook; stel even extreem de trainer wil de wereldkampioen) dan kun je drie dingen doen. Allereerst kun je de doelstelling verlagen (zoals Ajax dat heeft gedaan), het toch met deze selectie gaan doen of bedanken voor de eer. Uiteindelijk is de trainer dus verantwoordelijk voor de prestaties van het team.

 44. Patrick op 19-05-2006 om 11:31 uur

  Maar als er verloren wordt,.. naar wie wijst de vinger dan? Ik zie nooit ergens staan,

  Het bestuurd icm met de trainer heeft de verkeerde beslissingen genomen.

  Als jij ooit zo'n headline tegenkomt laat het mij maar weten. En als de trainer verantwoordelijk is en hij zegt zoals in jou tekst, ik citeer:

  "de trainer geeft aan welke spelers hij daarvoor nodig acht"

  Geef de nu 1 reden waraom hij wel mag zeggen wat hij nodig acht maar niet ermee mag spelen,.....
  En wat betreft je doelstelling, die is volgens mij door het bestuurd niet bijgesteld

 45. Patrick op 19-05-2006 om 11:32 uur

  Want voor je respons, de trainer z'n wensen zijn volgens het achterhemstaande bestuur toch ingewilligd?

 46. Sabine op 04-07-2006 om 22:54 uur

  Ik dacht dat dit stukje om de nieuwe trainer ging maar blijkbaar dus niet ben blij dat ik op tijd eraf ben gegaan toen was er al gezeur maar het is er blijkbaar niet beter op geworden.

Reageer op dit bericht (“Wu Yunyong nieuwe trainer ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)