Badminton Vereniging Almere

Een vet BVA kamp

Afgelopen weekend is de BVA jeugd op kamp geweest. Door dit verslag willen wij de kampervaringen delen met de ouders en andere belangstellenden.

Update: de foto's staan online!

Eigenlijk begon de voorbereiding al een jaar geleden. We hadden afgesproken dat we dit seizoen een kamp zouden organiseren en aan de BVA bar ontstond het idee om Mariska Post te vragen, zij is immers lerares op het Zonnewiel en dus zeer bedreven in het organiseren van kampen. Mariska zegde toe en met erg veel goede en leuke ideeën (o.a. het thema van het kampweekend) heeft zij een grote bijdrage aan de organisatie geleverd.

Ongeveer 4 maanden geleden zijn we van start gegaan met het kamp te organiseren. We hebben gekozen voor een klein organisatie team (Ronald, Gijs, Mariska en Cock) om snel beslissingen te kunnen nemen.

We zijn begonnen met de grote lijnen uitzetten, zoals: waar gaat het kamp gehouden worden, wie moeten we nog meer vragen als begeleiding, wat gaan we doen, etc. Van de toen gemaakte keuzes hebben we absoluut geen spijt gehad.

Toen deze grote lijnen stonden hebben we de overige tijd gebruikt voor de invulling hiervan, zoals: kinderen werven voor het kamp, activiteiten ontwikkelen, een 1 april grap verzinnen, tent- en reisschema’s maken. enz. Het resultaat hiervan is als volgt:

Wat hebben we het weekend gedaan:

Vrijdagmiddag om ca 18.30 uur vertrokken de ouders met kinderen vanaf de sporthal naar het kamp in Leusden, dus tussen 19.00 en 19.30 uur arriveerden ze op het kamp. Daar aangekomen kreeg iedereen een tent aangewezen en kon worden begonnen met het inrichten van de tent en met kennismaken met de tentmaatjes.

Het eerste spel moest in het bos in het donker worden gespeeld, dus de kinderen hadden een paar uur de tijd om te wennen en te spelen en te hangen (loungen heet dat tegenwoordig, geloof ik) op het terrein. Om 22.30 zijn we naar het bos gegaan waar we het spel “Geef Perkamentus zijn geesten terug” hebben gespeeld. De kinderen werden door Perkamentus naar de rand van het bos gebracht. Alle geesten, die altijd op Zwijnstein zweefden, waren weg en hadden zich verstopt in het bos. De kinderen moesten in het bos dus zoeken naar de geesten en als er een was gevonden moest je z’n handtekening vragen. Maar ook liep Sneep in het bos rond en daar moest je goed voor uitkijken. Als hij je te pakken kreeg betekende dat strafpunten. Al met al dus een hele spannende ervaring.

Om circa 00.30 waren we terug op het kamp en de jongere kinderen gingen slapen. De ouderen natuurlijk nog niet (hebben helemaal niet geslapen). Zij konden in een hele grote tent kaarten, kletsen, sjansen, enz. Er zijn zelfs nieuwe BVA liefdes ontstaan, ik heb beloofd dat ik hier niet te veel van zal vertellen maar Jordi had zelf sjans met 3 vrouwen.

De volgende dag hadden we een druk programma, dus we zijn redelijk vroeg (ong. 8.00 uur) opgestaan zodat we om ca 9.00 uur hebben ontbeten. Nadat de kleintjes waren gearriveerd (kinderen tot 9 jaar die niet zonder vader of moeder durfde te logeren konden inschrijven voor alleen het zaterdagprogramma) werd de groep in tweeën gesplitst. De oudere kinderen gingen de HP puzzeltocht doen waarbij een route van 1 ½ uur door het bos moest worden afgelegd. Tijdens de wandeling moest je goed opletten, want iedere groep had een fotovel meegekregen met foto’s van markante punten in het bos. Werd een foto herkend dan was in de buurt van het onderwerp waar de foto van was gemaakt een opdracht verstopt. Deze moest worden gevonden en de opdracht moest worden gemaakt en meegenomen (alle opdrachten werden later ingeleverd bij de wedstrijdleiding zodat je punten kon scoren).

De kleinere kinderen gingen Zwerkbal spelen. Dit is een combinatie van handbal en trefbal. De spelers in het veld (jagers) moeten met een bal een aantal pionnen proberen om te gooien die door een wachter werden verdedigd. Dan waren er langs de kant nog drijvers die de jagers dan weer konden afgooien. Als je werd afgegooid moest je 30 seconden uit het veld, waardoor je team met een persoon minder speelde.

Je moest dus en proberen doelpunten te maken en opletten dat er geen drijver in de buurt was.

Daarnaast was er dan ook nog een zoeker die de Gouden Snaai moest gaan zoeken in het bos. Het team dat deze vond, kreeg extra punten (als al deze kreten ja als lezer niets zeggen, moet je toch maar de HP boeken gaan lezen).

’s Middags werden de groepen omgedraaid, de ouderen kinderen gingen “Zwerkballen” en de jongeren gingen de puzzeltocht lopen.

Nadat iedereen erg moe terug was warende voorbereidingen voor de BBQ al in volle gang. De kinderen hebben genoten van een perfecte BBQ, georganiseerd door Ronald en broer Paul. De kinderen kregen nog een paar uurtjes vrij alvorens het avondspel werd gespeeld. We togen wederom naar het bos. Daar hebben we levend Harry Potter stratego gespeeld, waarbij de vlag van de tegenpartij moest worden veroverd. Alle tricks en trucs werden uit de kast gehaald, zelfs het verstoppen van de vlag bij een kampleidinglid werd gedaan.

Omstreeks 23.00 uur was dit spel gedaan, de kleine kinderen mochten weer terug naar huis, de iets groteren vielen als een blok in slaap en de nog ouderen maakten zich op voor weer een nacht vol vermaak. Het enthousiasme was echter wel een stuk minder dan de nacht ervoor, zeker nadat de jongelui hadden gemerkt dat de kampleiding het niet erg vond dat je ’s nachts opbleef, maar ze vonden het wel erg dat je de volgende dag wilde slapen en niet met de activiteiten meedeed (hè Thijs). Meedogenloos werd je wakker gemaakt (ja, ja, de megafoon klinkt wel erg hard), want ’s nachts een vent...

Zondagochtend was de kampleiding weer redelijk vroeg uit de veren, om ca 8.00/8.30 uur was een ieder uit bed, echter wij waren de enigen, alle kinderen (behalve Tom en Joost) sliepen nog. Nou ja, wij begrepen dat ook wel, dus dan maar een uurtje later beginnen.

Dus om 10.00 uur startte het ontbijt met een verjaardaglied en een cadeau voor David, hij was 12 geworden.

Na het ontbijt konden we beginnen met het laatste spel: Zweinerij. Dit was een bordspel (schitterend gemaakt door Ronald) waarbij je d.m.v. dobbelen op bepaalde vakjes kwam, via deze vakjes moest je naar een opdracht zoeken en deze moest worden uitgevoerd. Hiermee kon je geld verdienen om daarmee toverattributen te kopen die je nodig hebt op Zweinstein. Degene die na een paar uur spelen de meeste attributen had, was de winnaar.

Ondertussen druppelden de ouders binnen, hetgeen betekende dat het kamp bijna afgelopen was, maar natuurlijk moest er eerst nog een prijsuitreiking plaatsvinden. Met alle spellen en activiteiten waren punten te verdienen en de kampleiding had voor de drie jongens en meisjes met de meeste totaal punten een klein prijsje gekocht, de jongens kregen een stoer geweer, en de meisjes een lief knuffeltje. De winnaars zijn:

Jongens Meisjes
Fabian Pereboom 38 pnt Natanja van Schalkwijk 39 pnt
Ricardo Honing 37 pnt Kyra Herrema 37 pnt
Michail van Schalkwijk 36 pnt Diantha Voskuijl 35 pnt

Natuurlijk wisten we van tevoren dat een kamp vermoeiend is, en dat met een paar extra uurtjes slaap de vermoeidheid weer weg is. Ook loop je altijd een aantal muggenbulten op in het bos, maar na een paar dagen jeuk is dat ook weer over en dan heb je alleen nog maar de hele mooie herinnering over aan een geweldig kamp.

Ik wil iedereen die iets gedaan heeft om dit kamp onvergetelijk te maken heel hartelijk danken, m.n. alle ouders die hebben gereden, de kampleiding, Monique voor het doen van inkopen en de hulp aan de kampleiding, Paul (broer van Ronald, voor de voortreffelijke BBQ, de weergoden en natuurlijk alle kinderen voor het zeer zonnige humeur.

Afsluiting BVA jeugdkamp

Tot nu toe 24 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Thijs op 19-06-2006 om 22:10 uur

  whaha.
  Jaja, als je net wakker gemaakt bent door cock de medogenloze met een megafoon, en je bed uit geschreeuwd/gepiept wordt is een potje zwerkbal ineens heel frustrerend.
  Gek he, maja yge schuld, dus 2e nacht toch maar lekker gaan slape.

  Het was een hardstikke leuk kamp en we hebben heel veel lol gehad met z'n alle..

  Dan wil ik de campcommissie nog even bedanken voor dit top-kamp.
  volgende keer ben ik WEER van de party hoor.

 2. Cindy Voskuijl op 19-06-2006 om 23:32 uur

  Afgelopen zondag mijn dochter (Diantha) uit Leusden opgehaald. Ze was uitgevloerd, maar heeft het zo ontzettend geweldig gehad! De hele rit naar huis werd er druk gekakeld achterin, tot onze oren ervan tuterden. De opzet er een topkamp van te maken is overduidelijk geslaagd! Mijn kind heeft intens genoten en dat gold zichtbaar ook voor de andere kinderen. De kleding in de tas had een totaal andere kleur dan wat ik had ingepakt, maar na een week- en wasbeurt kwam wonder boven wonder de originele kleur toch weer tevoorschijn :). Ook bij Diantha zelf overigens!
  Organisatie, complimenten en voor dit supergoed verlopen en georganiseerde kamp en bedankt voor het zorgen voor een onvergetelijk weekend voor de kinderen. Top!

 3. Ricardo Honing op 20-06-2006 om 14:33 uur

  Ik zelf vond het kamp leuk :D maar ik snap niet hoe ik 2de kan zijn geworden :9 ik deed gewoon maar wat enzo maarja het zal allemaal

  Hopelijk over 2 jaar weer kamp ga ik wel weer mee :9

 4. Jordy Tukker op 20-06-2006 om 15:11 uur

  hahahah grappig hoor sjance met 3 vrouwen ok nu ben ik echt genaait wacht maar tot volgend jaar dan pak ik je terug

 5. Ricardo Honing op 20-06-2006 om 15:41 uur

  met wie had jordy eigenlijk allemaal sjans :p

 6. Sanne b. op 20-06-2006 om 16:58 uur

  HEeey,

  ik vond tt een geweldig kamp :)
  voor die wandeling in tt bos op zaterdag,
  die speurtocht,
  hij was wel eght lang, maar goed ik heb me wel vermaakt,
  voor al met mij groepje, het was eght lachen met mij groepje bij de speurtocht,
  als er volgend jaar weer een kamp komt ben ik er zeker weer bij .
  en vooral de jonges van het voetbal kamp, waren erg leuk, haha, tog tiffany?

  maarjaa ik hoop dat het volgend jaar als het volgend jaar is dat het weer een gelweldig kamp,
  ik wil de kamp leiding en iedereen bedanke voor dit leuke weekend.

  Xxx, Sanneb

 7. Mariska op 20-06-2006 om 19:02 uur

  Beste Cindy,
  als de kleding van Diantha een andere kleur had, heeft ze het in ieder geval aan gehad. Ik heb kinderen gezien die volgens mij hun tas niet open hebben gehad om wat schoons aan te trekken!

 8. Rinske Deriga op 20-06-2006 om 20:18 uur

  Het was wel leuk.
  maar zeker vermoeiend
  zondag avond lag ik om 8 uur al in me bed !

 9. Annemarie Maas op 20-06-2006 om 22:31 uur

  Bedankt voor het geweldige weekend, die mijn zoon Casper Maas, heeft gehad. Dol enthousiast en zeer zwart toen hij thuis kwam. Volgens mij heeft hij geen water gezien het weekend (was ik stiekem al op voorbereid), maar dat mag de pret niet drukken. Hij heeft genoten en dat is het belangrijkste. Je kan aan alles merken dat het goed georganiseerd was, mijn complimenten. Het is ten slotte een behoorlijke groep om iets voor de organiseren en het voor alle leeftijden naar de zin te maken. Petje af.
  Misschien volgend jaar weer?

 10. ricardo w. op 20-06-2006 om 22:57 uur

  Ook namens mijn zoon bedankt voor het heel erg leuke kamp. Dit is iets wat je jaren meeneemt. Eigenlijk lukt alles wat de jeugdcommissie organiseert. Super!!

 11. Janine Pereboom op 21-06-2006 om 10:38 uur

  Fabian had ORANJE haar, ZWARTE voeten en zag WIT van het gebrek aan slaap, maar wat heeft hij het leuk gehad!!!!!!
  De kleren uit zijn tas konden zo de kast weer in want hij heeft 3 dagen hetzelfde aangehad en ook de handdoeken waren nog keurig opgevouwen.
  Organisatie en begeleiding: ook namens Fabian bedankt voor dit TOP kamp.

 12. Krijn op 21-06-2006 om 10:42 uur

  De foto's (een stuk of 250, gemaakt door Conny) volgen trouwens zo snel mogelijk!

 13. Stephan op 21-06-2006 om 12:38 uur

  Ik wil de kampcommissie (Ronald, Gijs, Mariska en Cock) feliciteren met het succes! Zonder de brede inzet van de andere vrijwilligers (m.n. Bettina, Ans, Esther, Conny, Monique, Krijn en Gerard) is een dergelijk kamp niet mogelijk!

 14. Fleur op 21-06-2006 om 16:35 uur

  Ik vond het een heel leuk kamp! Alles werd goed georganiseerd en begeleid. Maar het leukste vond ik toch de BBQ en het stratego. De puzzeltocht vond ik het moeilijkst. De volgende keer ga ik zeker weer mee! :) :9 :P :*

 15. Diantha op 21-06-2006 om 17:04 uur

  Ik vond het heel leuk, en ik heb een vriendinetje gevonden :o: aswinta heet ze!

 16. charlotte op 22-06-2006 om 16:50 uur

  Heejj

  Ik vond het kamp erg leuk !! en in de tent bij ons was het erg gesellig !!

  maar komen de foto's ook nog op de site ??

 17. Krijn op 22-06-2006 om 17:16 uur

  Morgen zet ik ze erop :)

 18. charlotte op 22-06-2006 om 17:32 uur

  Okeejj ;)

 19. Duco g. op 23-06-2006 om 08:35 uur

  eeeeeeeeuuh

  kamp was egt lagguh
  wie het langst op kon blijvuh! :*
  veel vrienden gemaakt :o:
  de speurtogt was vreseluk lang ma da maak nie uit
  het was wel lachen in het groepje tijdens de speurtocht ;) :P
  in muh tent ook wel lachuh behalve met één jongen :@ (ik zeg ma nie wie.)\
  'k ben 23 x over een boom wortel of boom stronk gevalluh heb zowat muh rug gebroken daar. |:(
  maja het was wel lachen :D

 20. Cock op 23-06-2006 om 15:21 uur

  Volgende keer wel de gel in je tas laten zitten he Duco (geldt ook voor je vriendje)

 21. Henk Staats op 24-06-2006 om 08:44 uur

  Leuke foto's die de sfeer van het feestweekend denk ik goed weergeven. Dus even kijken naar de foto's!

 22. nina op 30-05-2007 om 11:26 uur

  ik ben nina en ik ga met schoolkamp naar het ymca kamp in leusden, het lijkt me wel een cool kamp maar.. die tenten die lijken me.. niet zo.. nou ja laat maar, het wordt in ieder geval TOP!;)

 23. diantha op 30-06-2007 om 17:38 uur

  Ik vond he heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel leuk op het kamp maar er waren jongens die om 7.00 s'ochtends eikeltjes naar binnen gingen gooien.
  Lekker doorheen geslapen. :9

 24. isabel op 14-05-2008 om 13:55 uur

  weet iemand nog een grap die hij/zij naar mij toe wil mailen ik ga bijna op kamp en ik wil een leuke grap !!
  mail dan naar isabelhuiskes@hotmail.com :+ :+ :+ :+

Reageer op dit bericht (“Een vet BVA kamp ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)